Minun alueeni
Apu

Muutoksia Fivaldin arkistomaksuihin

tekijä Iita Koistinen

Muutamme Fivaldin arkiston maksuja. Nykyisille Fivaldi-asiakkaille arkistomaksu on jatkossa kiinteä ja muodostuu lokakuun 2022 ja tammikuun 2023 välillä toteutuneen käytön kuukausikohtaisen keskiarvon mukaan. 

 

1.2.2023 alkaen laskutamme siis arkistosta tällä kiinteällä summalla. Arkistomaksusi ei kasva, vaikka arkiston käyttö kasvaisi. Halutessasi voit pienentää nykyistä arkistoasi ja ohjeet siihen löydät täältä. Uusille 1.1.2023 ja sen jälkeen tehdyille sopimuksille arkisto ei maksa enää erikseen mitään.

10 Kommentit
juhamer
CONTRIBUTOR ***
tekijä juhamer

Tuossa linkissä, josta piti löytää ohjeet arkiston pienentämiseen, tulee vanha yhteenveto, josta kaikki viestit on poistettu, eli saisiko ne ohjeet arkiston pienentämiseen uudelleen.

tekijä Jenni Syrjämäki (Päivitetty ‎15-12-2022 12:07 tekijä Jenni Syrjämäki VISMA )

Hei juhamer!

 

Kiitos viestistäsi. Linkki suoraan kyseiseen Arkiston pienentämiseen liittyvään ohjeeseen on tässä. Korjasin tämän myös tuonne yhteenvetosivulle.

 

Mukavaa joulunodotusta! 😊

Maarit V
CONTRIBUTOR **
tekijä Maarit V

Hei

 

Tiedotettiinko tästä asiasta aikaisemmin, kuin joulukuussa?  Itse sain tiedon vasta nyt joulukuussa, vaikka arkistojen kokoa olisi voinut ryhtyä rajoittamaan jo lokakuussa, tai edes marraskuussa.

 

t. Maarit Vipuveräjä

juhamer
CONTRIBUTOR ***
tekijä juhamer

Arkistomaksuhan on tehty vanhoille asiakkaille erittäin kannattamattomaksi, maksamme vanhoista aineistoista, joita on käytännössä mahdotonta poistaa. Nytkin siirsin omalle palvelimlle  kaikilta asiakkailta aineistot, jotka luotu ennen 31.12.2016, ja silti arkiston koko ei juurikaan pienentynyt, koska fivaldi on indeksoinut näitä tuon päivämäärän jälkeen. Eli jokainen arkisto täytyy käydä läpi käsin, ja viedä arkistoja yksitellen pois...

tekijä Jenni Syrjämäki

Hei Maarit V!

 

Muutoksesta tiedotettiin joulukuussa.

tekijä Jenni Syrjämäki

Hei juhamer!

 

Arkisto on tosiaankin yrityskohtainen ja ikävä kyllä mitään sellaista ns. massatoimintoa ei ole, jonka avulla saisi vietyä esim. koko ympäristön kaikkien yritysten arkistot kerralla Fivaldista ulos omalle koneelle. Arkistosta saa lisäksi kerralla vietyä ulos vain tietyn määrän sisältöä, joten tässä toki tulisi vastaan mahdollisesti ihan jo vientitiedoston kokokin, joka kasvaisi helposti aika suureksi, mikäli tuollainen massatoiminto ohjelmassa olisikin.

Merja Merivuori
CONTRIBUTOR **
tekijä Merja Merivuori

Hei.  Miten se arkiston hinnoittelu nyt käytännössä tarkoittaa?  En löydä mistään sen hintaa...

 

Mirva Iso-Kukkula
CONTRIBUTOR *
tekijä Mirva Iso-Kukkula

Moi,

Onko tuo laskutustavan muutos ihan laillista kun seuraavan VUODEN laskutukseen vaikuttavasta ajasta on ehtinyt kulua 2,5kk ennen kuin asiasta tiedotetaan? Olisin sitä mieltä että muutoksista kuuluisi tiedottaa niin että asiakas voi omalla toiminnallaan halutessaan vaikuttaa tulevaan laskutukseen. Tässä tapauksessa käytännössä on voinut vaikuttaa vain yhteen neljästä kuukaudesta sillä joulukuun arkiston laskutus menee korkeimman mukaan, eikö? Vanhat (hyvät ja lojaalit) asiakkaat laitetaan maksamaan uusien asiakkaiden "ilmainen" arkisto. Lisäksi tällaiseen vuoden aikaan jolloin ei ole juuri ylimääräistä aikaa alkaa siirtelemään arkistoja pois. Kuinka pitkän ajan tuo kiinteä veloitus on voimassa? Kun nyt ei pystyisi vaikuttamaan kuin 1/4 osalla keskiarvoon ja senkin toteuttaminen tähän aikaan on erittäin haastavaa niin kuinka kauan tuon hinnan kanssa olisi sitten naimisissa? Hamaan tappiin ellei poista arkistoa kokonaan käytöstä? 

Olisin kuvitellut että edellisen, pieleen menneen laskutusmuutoksen yhteydessä Fivaldissa olisi opittu jo tiedottamisen taito mutta ei näköjään. Jos tähän ei tule vapaaehtoisesti pidennystä arkiston siivoamista varten niin tappeluksi taitaa mennä.

tekijä Jenni Syrjämäki

Hei Merja ja Mirva! 

 

Asiakasvastaava on suoraan yhteydessä teihin asiaan liittyen. 😊

Maarit V
CONTRIBUTOR **
tekijä Maarit V

Samaa mieltä kuin Mirva tuossa viestissään. Melkoisen törkeää rahastusta, kun ei etukäteen ole annettu mahdollisuutta vaikuttaa riittävästi hinnoitteluun. Visman tulos ennen konserniavustusten maksamista liikkuu noin 15 miljoonassa (katsoin Asiakastiedosta v. 2021), joten olisi vara olla uskollisille asiakkaille lojaali näissä hinnoitteluissa.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.