Minun alueeni
Apu

Tapahtumapohjainen laskutus käyttöön v. 2022 Fivaldissa – katso hinnoittelun UKK

tekijä Janne Lahti (Päivitetty ‎25-02-2022 13:59 tekijä Iita Koistinen VISMA )

Kerroimme lokakuussa, että Visma Fivaldin laskutukseen on tulossa ensi vuoden alussa muutoksia: Ryhdymme soveltamaan tapahtumapohjaista hinnoittelua. Muutoksen myötä suosittelemme sinua siirtymään verkkolaskutuksessa Visma.net AutoInvoicen käyttöön, jollet jo hyödynnä kyseistä palvelua.

 

Muutos on herättänyt jonkin verran kysymyksiä, joita olemme koonneet alle vastauksineen. 

 

Tuleeko tapahtumapohjaisesta hinnoittelusta lisäkustannuksia yritykselleni?

Jos lähetät ja vastaanotat laskusi Visma.net AutoInvoicen kautta, nykyisiin kustannuksiin ei tule muutoksia.

 

Jos sinulla ei ole vielä AutoInvoicea käytössäsi mutta aiot ryhtyä hyödyntämään sitä, muutoksen vaikutukset riippuvat lähetettävien ja vastaanotettavien laskujen määrästä. Tarkista ajantasainen hinnasto Communitysta »

 

Jos sinulla ei ole AutoInvoicea käytössäsi etkä halua siirtyä käyttämään sitä, tapahtumakohtaiset kustannukset ovat jatkossa seuraavanlaiset:

 

Miten tapahtumalaskutus-sovellus toimii?

Lisätietoa sovelluksesta ja sen toiminnallisuuksista voit lukea täältä.

 

Vaikuttaako muutos sovellusten hintoihin?

Muutoksella ei ole vaikutusta sovellusten kuukausiveloituksiin.

 

Koskeeko muutos myös pankkiyhteyden kautta lähetettyjä laskuttajailmoituksia sekä vastaanotettuja vastaanottoilmoituksia?

Ei koske. Fivaldin pankkiohjelman hinnoitteluun ei tule muutoksia.

 

Miten pankkiyhteyden kautta saapuneet ostolaskut laskutetaan? Voiko uudelleenjakelu tuplata veloituksen?

Veloitusperusteena toimii uniikkiin yritystunnukseen syötetty lasku. Samaa laskua ei veloiteta kahdesti.

 

Maksavatko laskutuksen, palkanlaskennan ja tavoitteiden ajon esikatselutoiminnot, laskun tai verkkopalkkalaskelman uudelleentulostus tai Webin raporttitulostimesta jo muodostettujen laskujen ja palkkalaskelmien tulostaminen?

Eivät. Kustannuksia syntyy ainoastaan siinä vaiheessa, kun lasku laskutetaan tai palkkalaskelma merkitään lopullisesti maksetuksi. 

 

Jos haluat esikatsella tietoja tai tulostaa laskun uudelleen, siitä ei veloiteta, kuten ei myöskään hyvityspalkkalaskelmista.

 

Miten verkkopalkat huomioidaan laskutuksessa?

Muutos koskee vain itse tulostettua palkkalaskelmaa. Verkkopalkat laskutetaan erikseen voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

 

Minulla on viisi palkkalaskelmaa, joista muodostetaan yksi pdf-tiedosto raporttitulostimessa, ja toimitamme tämän pdf:n asiakkaalle. Veloitetaanko silloin palkkalaskelmasta kerran vai viidesti?

Veloitus on palkkalaskelmakohtainen eli veloitus on 5 kpl * yksikköhinta.

 

Laskutetaanko pankkiyhteyden verkkolaskuista laskujen välityksen Lähetä-painikkeen vai pankkiyhteydestä tehtyjen lähetysten kautta?

Laskutuksen peruste on yksittäisen laskun muodostusaika ja silloin valittu välitystapa. Lähetystä ja sen onnistumista tai uudelleenlähetyksiä ei tarkastella.

 

Maksaako laskujen välityksessä Erän laskut -välilehdellä laskuaineiston ulos ottaminen esim. tuen pyynnöstä? Entä Välityserät-välilehdellä erän lähettäminen pankkiyhteyteen?

Laskutuksen peruste on yksittäisen laskun muodostusaika ja silloin valittu välitystapa. Lähetystä ja sen onnistumista tai uudelleenlähetyksiä ei tarkastella.

 

Mitkä toimet tarkalleen ottaen maksavat sopimuslaskutuksessa? Entä tavoitteiden ajossa? 

Jokainen yksittäinen lasku ja hyvityslasku laskutetaan välitystavasta riippuen sille laskutuskaudelle, jolla lasku on muodostettu Fivaldissa.

 

Kuluttajien e-laskut, suoramaksut, verkkolaskut ja sähköpostitse lähetetyt maksulaput ovat maksullisia.

 

Myyntireskontran Laskut-välilehdellä saa tehtyä hyvityslaskun, jonka voi kohdistaa veloitukseen. Onko toimenpide maksuton ja nollaako se itse tulostetun laskun laskutuksen?

Myyntireskontran Laskut-välilehdellä syötetyt sekä sinne rajapinnan kautta tuodut laskut ja hyvitykset eivät ole maksullisia. Hyvitys ei kumoa jo muodostetusta laskusta laskutettua tapahtumamaksua. Tarkempi ohjeistus löytyy tästä postauksesta.

 

Minun piti lähettä lasku Visma.net AutoInvoiceen. Napsautin vahingossa "Laskuta" ilman, että valitsin välitystapaa. Joudunko maksamaan tuplana, kun en voi lähettää jo laskutettua laskua uudelleen toista reittiä pitkin?

Jokaisesta yksittäisestä, uniikista laskusta laskutetaan yhden kerran alkuperäisen laskutuksen hetkellä valitun välitystavan perusteella. Jos lasku pitää hyvittää ja uudelleenlaskuttaa, tästä muodostuu yhteensä kolme laskutettavaa tapahtumaa.

 

Laskutetaanko ulkoiset Finvoice-aineistot sekä Finvoice-aineistona manuaalisesti kierrätykseen tuodut laskut? Entä maksavatko automaattiset sähköpostiviestit, jotka on lähetetty ostolaskujen kierrätyksestä käsittelijöille?

Ulkopuolisessa järjestelmässä tehdyt Finvoice-aineistot sekä manuaalisesti kierrätykseen tuodut Finvoice-laskut laskutetaan. Automaattiset sähköpostiviestit ovat kuitenkin maksuttomia, sillä muutos koskee ainoastaan ostolaskujen tuontia Finvoice-muodossa.

 

Laskutetaanko käsin kierrätykseen ja ostoreskontraan syötettyjä laskuja? 

Ei laskuteta.

 

Mitä käteismyynti- ja pankkikorttimyyntilaskut maksavat, niitähän ei ole mahdollista lähettää sähköisesti?

Muutos ei koske käteiskuitteja.

 

Jos teen kassamaksun suoraan ostoreskontrassa ja maksan pankin kautta, veloitetaanko se erikseen?

Ei veloiteta.

 

Miten laskutatte välitystavan Fivaldista Fivaldiin? Entä sähköpostilähetys suoraan Fivaldista? 

Ostolaskujen sisäänluvusta laskutetaan (myyntilaskuista ei, kun käytössä on Fivaldi-Fivaldi). Sähköpostilähetys on maksullinen.

 

Ovatko itse tulostetut laskut ilmaisia, jos käytän jo Visma.net AutoInvoicea?

Kyllä ovat. 26.11.2021 ilmoitetun muutoksen myötä, itse tulostetut laskut säilyvät jatkossakin veloituksettomina kaikissa tapauksissa.

 

Kuinka saan Visma.net AutoInvoicen käyttööni?

AutoInvoice on valmis käyttöönotettavaksi heti, joten sinun ei tarvitse odottaa asian kanssa tammikuulle. Halutessasi voit aloittaa AutoInvoicen käytön itsenäisesti, mutta oma yhteyshenkilösi ja sovellustuki auttavat sinua mielellään käyttöönotossa. 

Katso helpot ohjeet käyttöönottoon »
Ota yhteyttä Fivaldi-tiimiin »
Ota yhteyttä Fivaldin sovellustukeen »

 

En ole varma, onko yritykselläni jo käytössä Visma.net AutoInvoice. Miten voin varmistaa asian?

Helpoiten saat tarkistettua asian suoraan Fivaldista seuraavaa polkua pitkin:

 

Ilmoitukset/yhteydet -> AutoInvoice-palvelu -> Avautuvaan näkymään on listattu yritykset, joilla AutoInvoice on jo käytössä

 

JanneLahti_0-1637247118902.png

 

Katso tarkemmat ohjeet käyttöönottoon »

6 Kommentit
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.