peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Tutustu asiakasportaaliin ja ota talteen hyödylliset käyttövinkit

tekijä Ainomari Karhu (Päivitetty ‎07-12-2020 15:32 tekijä Ainomari Karhu VISMA )

Mikä on asiakasportaali?

Asiakasportaali on sähköinen yhteydenottokanava, jossa voit avata uusia tukipyyntöjä sekä selata ja kommentoida vanhoja tukipyyntöjä. Portaali on ajasta riippumaton - voit ottaa yhteyttä silloin kun sinulle sopii. Voit halutessasi olla meihin yhteydessä myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Kirjaudu asiakasportaaliin tästä >>

 

Tukipyynnön luominen ja seuraaminen asiakasportaalissa on helppoa: näet kommentit ja tukipyynnön tilan. Myös mahdolliset lisäkommentit ja liitteet kulkevat kätevästi mukana. Yhteydenottosi tallentuvat järjestelmään ja voit palata niihin myöhemmin.

Asiakasportaalin hyödylliset ominaisuudet

Hae vastauksia kysymyksiisi

Pystyt hakemaan asiakasportaalin etusivulla sisältöä Visma Communityn puolelta. Voit esim. hakea tuotteen nimellä ja sopivalla hakusanalla niitä asioita, joista haluat saada lisätietoa.

 

Ehdotus.png

Asiakasportaali ehdottaa vastauksia kysymyksiisi

Omat aktiviteetit -osiossa pystyt selaamaan samankaltaisia tilanteita ja ratkaisuehdotuksia. Ehdotukset tulevat näkyviin, kun avaat oman tukipyyntösi. Portaali ehdottaa sinulle kysymyksesi perusteella mahdollisia ratkaisuja, jotka löytyvät Visma Communitysta. Klikkaamalla ehdotusta pääset ko. ohjeistukseen Visma Communityssa.

 

Ehdotukset.png

Kaikki tukipyynnöt yhdessä paikassa

Asiakasportaalista löytyy myös Organisaatiopyynnöt-toiminto. Yrityksenne pääkäyttäjä näkee kaikki yrityksen tiketit kätevästi yhdestä paikasta. Mikäli jostain syystä et näe koko yrityksesi tukipyyntöjä vaikka pitäisi, olethan yhteydessä sovellustukeemme ja toimita viestin mukana valtakirja, jossa nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö on antanut sinulle luvan nähdä koko organisaation pyynnöt.

Katso esittely tuen työkaluista tästä >>