peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Visma Fivaldi uudistuu, sen mukana myös Sovellusikkuna!

tekijä Janne Lahti

Visma Fivaldissa on käynnissä ohjelmiston historian suurin kokonaisuudistus, jonka tavoitteena on entistäkin parempi ja helppokäyttöisempi tuote. Ohjelmiston kehitykseen on investoitu merkittävästi ja uusia toiminnallisuuksia julkaistaan säännöllisesti.

Pitkällä tähtäimellä haluamme tehdä Fivaldista parhaan mahdollisen työkalun tilitoimiston, tilitoimiston asiakkaiden ja yritysten taloushallinnon hoitamiseen. Tavoitteenamme on, että Fivaldi  tuo käyttäjiensä arkeen tuottavuutta ja sujuvuutta.

 

Uudistuksen keskeiset hyödyt:

 • Merkittävästi parempi käyttökokemus sekä käytettävyys
 • Mobiilikäytettävyys
 • Uudet, käyttöä helpottavat toiminnallisuudet

Vauhdittaaksemme uudistusta siirrämme välivaiheena kaikki sovellukset myös Selainikkunan selainkäyttöisiksi, jolloin Javaa ei enää tarvita. 

Välivaihe tuo mukanaan:

 • Selaimen välilehdelle aukeavat sovellusikkunat – Javan käytön tarve poistuu 
 • Uudistuneen päänavigointi-ikkunan

  Sovellusikkuna uudistus.jpg

 • Uudistetuista sovelluksista tutun, raikkaan värimaailman
 • Tutun käyttökokemuksen
 • Sujuvamman käytön Macilla
 • Kaikki toiminnallisuudet säilyvät ennallaan tutuissa paikoissa – ei uutta opeteltavaa. Ainoastaan värimaailma ja ikonit päivittyvät.

FAQ

Q: Milloin uudistuva Sovellusikkuna julkaistaan?
A: Tavoitteenamme on julkaista selainpohjainen Sovellusikkuna Fivaldin käyttäjille vuoden 2022 alussa. Tarkempi julkaisupäivä selviää marras-joulukuussa 2021.

 

Q: Koskeeko muutos vain osaa vai kaikkia Sovellusikkunan sovelluksia?
A: Uudistus koskee kaikkia Sovellusikkunan sovelluksia eli ne tulevat saataville samaan aikaan.

 

Q: Miten minun on toimittava, kun muutos tulee?
A: Uudistunut sovellusikkuna tulee automaattisesti käyttöösi eli käyttöönotto ei vaadi toimenpiteitä. Jos Java on asennettuna tietokoneellesi, voit poistaa sen, jolleivät muut käytössäsi olevat sovellukset sitä tarvitse. Julkaisemme tarkemmat ohjeet ennen uudistusta.

 

Q: Tarvitseeko meidän antaa käyttöoikeuksia uudistuviin Sovellusikkunan sovelluksiin?
A: Ei tarvitse, nykyiset käyttöoikeudet toimivat myös selainkäyttöisessä Sovellusikkunassa.

 

Q: Voinko käyttää uudistuksen jälkeen vielä vanhaa Java-pohjaista Sovellusikkunaa?
A: Selainkäyttöinen sovellusikkuna tulee korvaamaan vanhan Java-pohjaisen Sovellusikkunan, joten sen käyttö päättyy julkaisun yhteydessä.

 

Q: Maksaako muutos jotakin?
A: Muutos on osa Fivaldin yleistä kehitystä ja sitä kautta veloitukseton.

 

Q: Miten avaan uudistuneen, selainpohjaisen Sovellusikkunan julkaisun jälkeen?
A: Uudistuva Sovellusikkuna avautuu internetselaimen toiseen välilehteen samasta paikasta, Fivaldin sinisen ylänavigointipalkin Avaa Sovellusikkuna -painikkeesta.. Toisessa välilehdessä sinulla on siis käytössäsi Fivaldin web-käyttöliittymä ja toisessa Sovellusikkuna-käyttöliittymä.  

 

Q: Muuttuvatko Sovellusikkunan käyttölogiikka ja navigointi Sovellusikkunan sovellusten sisällä?
A: Sovellusikkunan käyttöliittymän toiminnot sekä käyttökokemus säilyvät ennallaan, myös valikot sekä muut toiminnot löytyvät samoista paikoista kuin ennen uudistusta. Värimaailma uudistuu sinisävyiseksi, ja painikkeisiin sekä ikoneihin on tehty pieniä visuaalisia päivityksiä.

 

Q: Pitääkö käyttäjät kouluttaa uudelleen sovellusten käyttöön?
A: Sovellusikkuna aukeaa jatkossakin tutusta paikasta Fivaldin ylänavigaatiopalkista, mutta muutoksen myötä omaan selaimen välilehteensä. Sovellukset muuttuvat hiukan värimaailmaltaan, mutta navigointi sekä itse sovellusikkunan sovellukset toimivat kuten ennenkin.

 

Q: Parantuuko Sovellusikkunan sovellusten käytettävyys uudistuksen myötä?
A: Sovellusikkunan sovellukset siirtyvät selainpohjaisiksi, jolloin Sovellusikkunan käyttö helpottuu sekä tarve asentaa Java poistuu. Itse Sovellusikkunan sovelluksiin ei kuitenkaan tehdä tässä vaiheessa uudistuksia, vaan äyttöliittymäuudistukset toteutetaan myöhemmin Fivaldin kokonaisuudistuksen myötä. Myös navigointi Sovellusikkunan sisällä säilyy nykyisessä muodossaan.

 

Q: Toimiiko sovellusikkuna uudistuksen jälkeen paremmin kännykällä?
A: Sovellukset on mahdollista avata jatkossa kännykällä, mutta niiden toimintaperiaatteisiin tai logiikkaan ei tehdä muutoksia, eikä niitä erikseen mobiilioptimoida. Merkittävät parannukset mobiilikäytettävyyteen tulevat vaiheittain, kun sovellusikkunan sovellukset siirtyvät täysin uuteen käyttöliittymään.

 

Q: Onko riskiä, että sovellusikkunauudistus aiheuttaa ongelmia verkkokauppaintegraation kanssa?
A: Uudistus koskee vain käyttöliittymää, ei  taustajärjestelmiä, joihin integraatiot on kytketty. Näin ollen muutos ei vaikuta integraatioihin. Sovellusikkunan sovellukset näyttävät jatkossakin integraatioiden kautta tulleet tiedot.

 

Q: Käytössämme on nykyisen Java-pohjaisen sovellusikkunan päälle tehty ohjelmistorobotti, toimiiko se jatkossakin?
A: Tämä on tärkeää tarkistaa ohjelmistorobotin toimittajan kanssa! Uudistuksen myötä Sovellusikkuna vaihtuu Java-pohjaisesta selainpohjaiseksi, joten suurella todennäköisyydellä nykyinen robotti ei enää toimi, kuten se on toiminut vanhassa Java pohjaisessa käyttöliittymässä.
Betatestausvaihe on mainio aika kokeilla robottien toimivuutta sekä tehdä mahdollisesti tarvittavat muutokset.

 

Q: Haluaisin mahdollisimman pian kokeilla tätä uudistuvaa Sovellusikkunaa, onko se mahdollista?
A: Toteutamme niin kutsutun betatestauksen loppuvuoden 2021 aikana. Testausvaiheeseen valitut saavat käyttöönsä niin nykyisen Java-pohjaisen Sovellusikkunan kuin selainkäyttöisen Sovellusikkunan. Ilmoittaudu mukaan testaukseen lähettämällä viesti / yhteystietosi otsikolla "Sovellusikkuna beta" osoitteeseen fivaldi-pilotointi@visma.com.

2 Kommentit
anne_juotasniemi
CONTRIBUTOR **
tekijä anne_juotasniemi

Hei,

loistavaa, että Fivaldia kehitetään - peukku sille! 

Tulossa on massiivia muutoksia - lähteekö teiltä kohdennettua infoa tilitoimiston asiakkaille vai onko tiedottaminen vain täällä Communityssä?

 

Yst.terv.

Anne

Janne Lahti
VISMA
tekijä Janne Lahti

Hei Anne,

tulemme tiedottamaan muutoksista monikanavaisesti eli Communityn lisäksi myös mm. kuukausittaisissa uutiskirjeissä asiakkaillemme, Fivaldin päivitystiedotteissa sekä luonnollisesti ohjelman sisällä eli Fivaldin omissa tiedotteissa.

 

Terveisin,

Janne