Minun alueeni
Apu

Visma Fivaldin palvelinympäristön suorituskykyä ja tietoturvaa parannetaan - AJANKOHTA MUUTETTU

tekijä Antti Aalto (Päivitetty ‎19-10-2018 16:06 tekijä Jussi Ranta-Muotio VISMA )

Huom: ajankohta vaihdettu lokakuun lopulta marraskuun alkuun. Uusittu aikataulu käyttökatkolle on 3.11 klo 8 alkaen. Tiedotamme mikäli tähän tulee vielä muutoksia.

 

 

Visma Fivaldin käyttäjämäärä on kasvanut nopeasti. Taataksemme hyvän palvelutason, tulemme tänä syksynä uudistamaan palvelinympäristön kokonaisuudessaan. Muutos ei vaadi käyttäjiltä toimenpiteitä.

 

Visma Fivaldin sovellus- ja tietokantapalvelimet siirretään Visman omaan, tietoturvasertifioituun (mm. ISO27001 ja ISO 9001) palvelinsaliin Norjaan (Oslo). Uusi palvelinympäristö tarjoaa entistä saumattomamman sovelluksen käytön sekä suorituskyvyn huomattavan paranemisen. Ympäristö on fyysisesti kahdennettu kahteen erilliseen konesaliin, mikä takaa toimintavarmuuden ja luotettavuuden myös poikkeustilanteissa.

 

Samaan aikaan Visma Fivaldin sovellusarkkitehtuuria uudistetaan ja toimintoja siirretään modernille teknologialle hyödyntäen Micro services -arkkitehtuuria. Sovellusarkkitehtuurin päivittäminen mahdollistaa jatkossa sovelluksen osittaisen hajauttamisen modernin pilvialustan (Amazon Web Services AWS) päälle, mikä takaa korkean vikasietoisuuden sekä vähentää käyttökatkoja esimerkiksi päivitysten yhteydessä.

 

Visma Fivaldin palvelimien siirtyminen uuteen palvelinympäristöön ei edellytä asiakkailta toimenpiteitä. Operaatio tehdään marraskuussa viikonloppuna niin, että palveluiden käyttökatko alkaa lauantaina klo 08.00 ja päättyy sunnuntaiaamuun mennessä. Suunniteltu ajankohta käyttökatkolle on lauantai 3.11.2018 klo 08:00. Tiedotamme erikseen mikäli ajankohta muuttuu.

 

Visma on sitoutunut toimimaan avoimesti ja vastuullisesti. Lisätietoja Visma Fivaldin palvelimista ja tietoturvasta voit jatkossa lukea täältä: https://www.visma.com/trust-centre/transparency-main/smb/ (tiedot julkaistaan palvelinsiirron yhteydessä)

 

Yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia palvelinsiirtoon liittyen:

 

Saako kirjanpitomateriaalia säilyttää Suomen ulkopuolella?

Kyllä saa. Kirjanpitolain mukaan tilinpäätös, kirjanpidot, tositteet ja muu kirjanpitoaineisto on säilytettävä huolellisesti siten, että niiden tarkastelu Suomesta käsin on mahdollista viranomaiselle ja tilintarkastajalle ilman aiheetonta viivettä. Pilvipalveluna Visma Fivaldi on jatkossakin yhtälailla saavutettavissa Suomesta.

 

Saako henkilötietoja säilyttää Suomen/EU:n ulkopuolella?

Kyllä saa. Norja kuuluu Euroopan talousalueeseen (ETA) ja täyttää EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimukset.

 

Edellyttääkö siirto toimenpiteitä asiakkailta/käyttäjiltä?

Siirto aiheuttaa viikonlopulle ajoittuvan käyttökatkon palvelussa, mutta ei edellytä toimenpiteitä asiakkailta.

2 Kommentit
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.