Minun alueeni
Apu

L7 Pankkiyhteys ja VOP-aineistomuoto

tekijä Anders Willman

Päivityksen jälkeen on alkanut tulla viesti kun käynnistetään pankkiyhteys sovelluksen. Viestin otsikko on "VOP-aineistomuoto käyttöön".

Mitä tämä VOP-aineistomuoto tarkoittaa ja onko vaikea ottaa käyttöön?

11 VASTAUSTA11
Accepted solution
Anders Willman
VISMA

tekijä Anders Willman (Päivitetty ‎15-02-2018 08:41 tekijä Anders Willman VISMA )

VOP on lyhenne sanoista "Visma Outgoing Payments" ja kyseessä on uusi aineistomuoto mitä on tehty niin että saadaan pankille kaikki tarvittavat tiedot mukaan kun muodostetaan aineistosta SEPA muotoinen aineisto.

VOP-aineistomuoto korvaa tulevaisuudessa Kotimaan maksut sekä Ulkomaan maksut aineistomuodot.

Käyttöönotto on yksinkertainen:

Kun mennään pankkiyhteys sovellukseen saadaan tuo viesti näkyviin (viesti tulee kerran /päivä). Laitetaan ruksi ruutuun "Ota käyttöön nyt" ja käyttöönotto on tehty.

Se mitä käyttöönotto tekee, on että se lisää jokaiselle yritykselle mitä teillä on käytössä, ja jokaiselle pankkitilille palvelun VOP-maksuaineistot.

Jos tulee tarvetta ottaa palvelun pois jossain vaiheessa, pitää sitä poistaa tilikohtaisesti valitsemalla Pankkiyhteys->Tilit & Palvelut. Valitaan oikea tili ja palvelut sarakkeessa näkyy tuo VOP-maksuaineistot palvelut ja kun sen päälle mennään hiirellä, saadaan poistaruksin näkyviin ja voidaan sitä poistaa.

Jos taas halutaan käsin lisätä palvelun tilille, valitaan samasta näkymästä "Palveluiden aktivointi" ja aktoivoidaan palvelun uudestaan.

On suositeltu että käytetään uusin versio Visma L7 sovelluksesta ennen kuin otetaan käyttöön VOP-aineistomuodot. Vähintään versio 8.5.14.121.

JohannaK1
CONTRIBUTOR *

tekijä JohannaK1

Yritin ottaa käyttöön uuden pankkiyhteyden, mutta tuli ilmoitus "Yrityksen pankkiyhteyteen ei ole aktivoitu yhtään pankkitiliä ja/tai palvelua."

Mitähän tulisi tehdä?

 

tekijä Anders Willman

Tästä kuuluisi tietenkin avata tiketti meidän helpdesk järjestelmään, mutta voisit pankkiyhteyspuolella avata Tilit&Palvelut ja sieltä katsoa Aktivoidut pankkitilit alta että löytyykö nuo pankkitilit sieltä, jos ei löydy niin pitää aktivoida ne tilit (alhaalla vasemmalla on nappi siihen). Sen jälkeen pitää tilille myös aktivoida palvelut samalla tavalla.

 

Terveisin,

Anders

VeeraK
CONTRIBUTOR *

tekijä VeeraK

Hei

meillä on päivitetty pari kuukautta sitten versio S 8.5.9.75. Vaikuttaako tämä versio jotenkin VOP-palvelun käyttöönottoon? Taitaa olla vanhempi kuin vastauksessa suositeltu versio?

Tuleeko VOP. palvelun käyttöönotosta lisäkuluja pankkiyhteyden veloituksiin?

Accepted solution
Anders Willman
VISMA

tekijä Anders Willman (Päivitetty ‎15-02-2018 08:41 tekijä Anders Willman VISMA )

Kyllä se vaikuttaa. Aikaisemmissa versioissa oli muutama "bugi" mitä aiheutti sen että pankkitilit piti hakea yritysrekisterin kautta (eli ei voitu suoraan esimerkiksi tilisiirron kautta syöttää saajan tiliä) ja ulkomaalle menevissä maksuissa piti olla joku viesti myös syötetty maksutapahtumalle. Nuo asiat on sitten korjattu ja sen takia pitää olla tuo uudempi versio ohjelmasta jos halutaan että kaikki toimii oikein.

VeeraK
CONTRIBUTOR *

tekijä VeeraK (Päivitetty ‎02-02-2018 10:34 tekijä VeeraK )

Onko tämä VOP pakollinen? 

Meillä on nyt pankkiyhteyden viestissä aikaa noin kuukauden päivät siirtyä siihen. 

Accepted solution
Matti Aaltonen
VISMA

tekijä Matti Aaltonen

Moikka,

 

VOP-aineistomuotoon siirtyminen on lopulta pakollista.

 

Käyttöönotto on onneksi varsin nopea toimenpide ja onnistuu tämän viestiketjun alussa olevalla Andersin laittamalla ohjeistuksella. Tarvittaessa autamme asian kanssa sovellustuessa.

 

-Matti

Vielä semmoinen lisäys että ollaan täällä myös huomattu että jos siirrytään käyttämään VOP-maksuaineistot, kannattaa myös siirtyä käyttämään uutta ostolaskujen maksatus sovellusta ja toisinpäin. Nuo kaksi asiaa ovat yhteydessä toisiinsa.

VeeraK
CONTRIBUTOR *

tekijä VeeraK

Meille on so**bleep** L7 päivitys vähimmäisversioon 8.5.14.121 ensi viikolla. Onnistuuko samalla siirtyminen tuohon uuteen ostolaskujen maksatussovellukseen vai mitä toimenpiteitä se vaatii?

VeeraK
CONTRIBUTOR *

tekijä VeeraK

...sensuuri näytti iskeneen minun viestiini. Toista sanamuotoa käyttäen (vaikka edellinenkin oli oikeata ja hyvää suomenkieltä) meillä on siis päätetty tuo päivitysaika ensi viikolle

tekijä Anders Willman

Kyllä onnistuu siirtyminen tuohon uuteen ostolaskujen maksatukseen samalla. Se on itse asiassa ihan helppo siirtyminen ja siitä löytyy myös video mitä voidaan katsoa ennen kuin siirrytään sitä käyttämään.

 

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.