peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted

LTR: Käyttäjän poistaminen

(updated by Sanna Heinonen VISMA ‎31-05-2019 10:17 )

Miten poistetaan käyttäjä?

3VASTAUSTA3
Highlighted

Vastaus: LTR: Käyttäjän poistaminen

Käyttäjä poistetaan seuraavalla tavalla:

 

1. Mikäli käyttäjä on ostolaskujen kierrätyslistoilla, tulee käyttäjä poistaa ensin niistä. Tämä tehdään Ostolaskujen kierrätys | Kierrätyslistat -osiossa. Poista käyttäjä joko tarkastajan tai hyväksyjän tehtävästä ottamalla kierrätyslistalla ruksi pois ja Tallenna. Mikäli käyttäjällä on oma kierrätyslista, voi sen poistaa ruksimalla koko lista | Poista valitut. 

 

2. Poista resurssilta haluamasi tiedot, esim. esimies ja arkistoi resurssi Perustietokannat | Resurssit -osiossa valitsemalla poistettava resurssi ja klikkaa Arkistoi valitut. 

 

3. Käyttäjän käyttöoikeudet poistetaan Käyttäjähallinta ja järjestelmäasetukset | Käyttäjät | valitse käyttäjä | Käyttöoikeudet -osiossa poistetaan oikeudet - tallenna lopuksi.

 

HUOM! Mikäli käytössä on useampi yritysympäristö, poista käyttöoikeudet jokaisen yrityksen alta.

 

4. Käyttäjän ympäristöt poistetaan Käyttäjähallinta ja järjestelmäasetukset | Käyttäjät | valitse käyttäjä | Ympäristöt -osiossa valitaan poistettavat ympäristöt | Poista valitut.

 

5. Käyttäjä poistetaan Käyttäjähallinta ja järjestelmäasetukset | Käyttäjät -osiossa, valitse poistettava käyttäjä ruksilla | Poista valitut.

 

Mikäli käyttäjä on määräaikainen työntekijä, joka mahdollisesti tulee jossain vaiheessa takaisin, kannattaa käyttäjä poistamisen sijaan lukita. Lukitessa ei kannata poistaa oikeuksia tai ympäristöjä paitsi silloin, kun on tarve vapauttaa lisenssit muiden käyttäjien käyttöön. Lukitseminen tapahtuu Käyttäjähallinta ja järjestelmäasetukset | Käyttäjät -osiossa, menemällä käyttäjän perustietoihin ja valitsemalla Käyttäjätili lukittu - Kyllä. Tallenna lopuksi.

Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Vastaus: LTR: Käyttäjän poistaminen

Yleensähän ei ole järkevää pitää lisenssi varattuna työntekijällä joka ei ole enää firman palkkalistoilla vaikka aavistamme että ehkä tulee syksymmällä takaisin. Usen lisenssi on tuurajalla käytössä esim kun joku on vuorotteluvapaalla, perhevapaalla yms. Ja paluu arkeen kun nyt sitten tulee takaisin olisi paljon sujuvampi jos ylläpito osaisi antaa oikeat oikeudet kun nyt sitten tullaan katkon jälkeen takaisin töihin.

 

Eli olisiko liikaa pyydetty että lukittu tili ei varaisi lisenssiä? Tämä vaatinee että tilin ottaminen takaisin käyttöön tarkistaisi että siihen kytketyt lisenssit ovat vapaana mutta tämä on tuskin ylipääsemätön este.

Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Vastaus: LTR: Käyttäjän poistaminen

Hei,

yleisenä kehityksenä olisi suuri helpotus kun lisensointi olisi käytön mukaan. Kun henkilöitä tulee ja menee ei joka kerta tarvitsisi "hankkia" uusia lisenssejä ja vastaavasti kun niitä jää pois. Helpottaisi varmaan vismankin työtä.