Minun alueeni
Apu

LTR: Sijaisuuden määrittely

tekijä Sanna Heinonen

Miten LTR:ssä määritellään sijainen?

3 VASTAUSTA3
Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Miten tuollaisen sijaisuus-profiilin saa perustettua?

Accepted solution
Sanna Heinonen
VISMA

tekijä Sanna Heinonen (Päivitetty ‎15-08-2019 15:37 tekijä Sanna Heinonen VISMA )

Hei, 

 

tarkoittanet siis Sijaisuuksien ylläpito -profiilia? Ko. profiili löytyy käyttöoikeuksista (Käyttäjähallinta ja järjestelmäasetukset | Käyttäjät, valitse joku LTR-käyttäjä ja mene Käyttöoikeudet -kohtaan), mikäli LTR-versio on 1902 tai uudempi.

 

Sijaisuuksien ylläpito.png

 

Terveisin, Sanna

Accepted solution
Sanna Heinonen
VISMA

tekijä Sanna Heinonen (Päivitetty ‎05-10-2021 12:00 tekijä Jesse Putkonen VISMA )

 

Sijaisuuden voi määritellä joko pääkäyttäjä, Sijaisuuksien ylläpito -profiilin omaava käyttäjä tai käyttäjä itse.

 

Pääkäyttäjä pääsee sijaisuuksien ylläpitoon Käyttäjähallinta ja järjestelmäasetukset | Käyttäjät -osiosta, Sijaisuuksien ylläpito -profiilin omaavalla käyttäjällä on kyseinen profiili LTR:n etusivulla valittavissa ja käyttäjä voi määrittää sijaisen itselleen käyttäjäkohtaisissa asetuksissa.

 

Käyttäjähallinta ja järjestelmäasetukset | Käyttäjät | Sijaisuuksien ylläpito (pääkäyttäjä): 

Sijaisuuden määrittely tapahtuu valitsemalla oikea yritysympäristö ja Valittu henkilö -kohtaan sijaistettava henkilö. Tämän lisäksi annetaan profiileille alku- ja päättymispäivät sekä valitaan henkilö, joka toimii ko. ajan sijaisena. Lopuksi tiedot tallennetaan.

 

Sijaisuuksien ylläpito -profiili:

Sijaisuuksien ylläpito -profiililla yritysympäristö tulee automaattisesti sen mukaan, minkä ympäristön alta Sijaisuuksien ylläpito on avattu. Lisää alku- ja päättymispäivät ja valitse sijainen | Tallenna.

 

Käyttäjäkohtaiset asetukset | Sijaisuuksien ylläpito (käyttäjä itse): 

Kun käyttäjä määrittää itselleen sijaisen, Valittu henkilö -kentässä on käyttäjän nimi eikä kenttään voi valita ketään muuta. Lisää alku- ja päättymispäivät ja valitse sijainen | Tallenna.

 

Pääkäyttäjällä ja Sijaisuuksien ylläpito -profiilin omaavalla käyttäjällä näkyy lisäksi kohta Sijaisuudet, jossa on listattu kaikki määritellyt sijaisuudet yritysympäristöittäin.

 

Sijaisuudet eivät poistu automaattisesti. Vanhentuneita sijaisuuksia ei ole tarpeen poistaa sijaisuuksien päätyttyä. Poisto on kuitenkin mahdollista Sijaisuuksien ylläpito tai Sijaisuudet -näkymässä, merkitsemällä ruksi Poista -kenttään ja tallentamalla.

 

>> Katso halutessasi myös ohjevideo sijaisen määrittelemisestä täältä!

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.