Minun alueeni
Apu

LTR: Työmaarekisteri, ApitamoPKI-rajapinnan aktivointi

tekijä Hannu Turunen (Päivitetty ‎01-06-2023 10:22 tekijä Hannu Turunen VISMA )

Katso-tunnistautumisen ja Katso-valtuuksien käyttö päättyy 30.4.2021


LTR Työmaarekisterin osalta tämä tarkoittaa siirtymistä ApitamoPKI - rajapinnan käyttöön. Etuna käyttäjälle on tunnuksesta ja salasanoista luopuminen ja siirtyminen 2 vuotta voimassa olevan varmenneavaimen käyttöön. ApitamoPKI - varmenteen käyttöönotosta löytyy ohje LTR:n muutoslokista.

 

Tässä muutama käyttöönotossa huomattu ongelma ja ratkaisu näihin.

 

1: Varmista että LTR:n versio on vähintään 2047. Version voi tarkistaa LTR:n ohjeista:

 

versio.jpg

 

2: Ennen varmenteen hakemista, tarkasta LTR-palvelimelta LTR:n oman webservicen prosessitunnus. Tällä komponentilla LTR hakee varmenteen verohallinnosta. Komponentti on ollut osa LTR:ää jo muutaman vuoden.

 

Osassa asennuksia LTR webservice käyttää ApplicationPoolIdentity - tunnusta joka rajoittaa varmenteen kirjoittamista palvelimelle. Tällöin varmenteen hakeminen kaatuu alla olevaan virheeseen.

 

Lisäksi kertakäyttöinen tunnus ja salasana vanhenevat epäonnistuneessa hakuyrityksessä. Tällöin varmenne pitää hakea uudelleen Tulorekisteristä (jotta saa uuden kertakäyttötunnuksen ja salasanan).

 

varmenteen_haku.jpg

 

Ongelma korjataan LTR palvelimella IIS Manager - sovelluksessa vaihtamalla LTR webservicen prosessitunnukseksi sama tunnus kuin LTR - prosessilla. Prosessitunnuksen ja salasanan tietävät yleensä IT-tuki / palvelinvastaava tai ottamalla yhteyttä LTR - sovellustukeen.

 

ltrws_korjaus.jpg

 

 

3 VASTAUSTA3
Virpi Vahvanen
CONTRIBUTOR **

tekijä Virpi Vahvanen

Aurinkoista huomenta! Lähetimme äsken eka kertaa työmaarekisteriaineiston verottajalle ApitamoPKI rajanpinnan kautta. Olipa helppo ja nopea lähetys: kesti 7 sekuntia eikä tarvinnut muistella käyttäjätunnusta ja salasanoja. ISO kiitos toiminnan kehittäjille, saipunaiset tykkää 🙂

 

tekijä Hannu Turunen

Moi.

 

ApiTamo - aktivoinnin voi tehdä milloin vain ennen huhtikuun loppua. Suosittelen tekemään vaikka heti sillä aktivoinnin jälkeen ei tarvitse enää tunnusta tai salasanaa seuraavaan kahteen vuoteen jolloin ilmoittaminen helpottuu!

 

Aiemmin verottajan takaraja Katso-tunnisteista luopumiselle oli 2020 vuoden loppu mutta tätä jatkettiin Katso - tunnistetta käyttävien suuren määrän vuoksi tms.

 

LTR lataa varmenteen suoraan verottajan palvelusta joten tiedossa ei ole tapaa siirtää / kopioida varmennetta vaikka tämä olisi jo muita tarkoituksia varten hankittu. Täten varmenne pitää hakea uudelleen LTR:ää varten.

 

Prosessi on helppo ja vienee maksimissaan 5 min kun varmenteen hakemiseen tarvittava kertakäyttötunnus ja -salasana on Työmaarekisterin pääkäyttäjän sähköpostissa.

Virpi Vahvanen
CONTRIBUTOR **

tekijä Virpi Vahvanen

Hei Hannu!

 

Käytämme L7 ohjelmaa Visman sovelluspalvelussa ja LTR versio on 2047. Ilmoitamme työmaarekisterin tiedot verottajalle LTR:ssä Katso-tunnisteen kautta. Milloin ApitamoPKI rajapinta kannattaa ottaa käyttöön? Pitääkö tätä varten hakea uusi tulorekisterin varmenne? Meillähän on jo varmenne palkkahallinnon ja tulorekisterin käyttöön.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.