Minun alueeni
Apu

LTR: VLS - lisenssin aktivointi

tekijä Hannu Turunen (Päivitetty ‎11-03-2021 11:22 tekijä Jesse Putkonen VISMA )

Miten aktivoidaan tai päivitetään VLS-lisenssi?

1 VASTAUS1

tekijä Hannu Turunen (Päivitetty ‎14-12-2020 12:54 tekijä Jesse Putkonen VISMA )

1. Lisenssin aktivointi

Ensimmäinen askel on tarkistaa onko LTR:ssä jo VLS-lisenssi käytössä. Sen näkee admin-käyttäjänä > Käyttäjähallinta ja järjestelmäasetukset > Asetukset > Järjestelmäasetukset > tarkasta onko VLS-asiakasnumero ja aktivointiavain syötetty. Mikäli alalaidassa näkyy lisäksi "vapauta lisenssi" - nappi, on lisenssi jo aktivoitu.

 

Mikäli tiedot puuttuvat niin seuraava askel on tarkastaa vanhoista sähköposteista onko teille lähetetty jo aiemmin VLS-asiakasnumero ja aktivointiavain. Mikäli näitä ei löydy, voi niitä tiedustella sähköpostitse osoitteesta: orderoffice@visma.com

 

Kun asiakasnumero ja aktivointiavain ovat tiedossa, syötetään ne Järjestelmäasetuksiin ja painetaan sen jälkeen "Aktivoi lisenssi palvelimelta". Menee hetki ja pian pitäisi tulla huomautus onnistuneesta lisenssin hausta ja aktivoinnista.

 

Mikäli Aktivoi - nappia ei näy, tarkastakaa että "Ohita versiotarkistus kirjautumisessa" on asennossa ei ja tallentakaa kertaalleen siten että asiakasnumero ja aktivointiavain on syötettynä. Sivun voi tallennuksen jälkeen vielä ladata kertaalleen uudelleen F5 - näppäimellä jos nappi ei näy.

 

Ohessa vielä kuva aktivoinnista:

 Screenshot_21.png

 

Screenshot_22.png

 

2. Lisenssin päivittäminen

Paina Järjestelmäasetukset sivun alalaidasta "" Hae lisenssi VLS-palvelimelta. Tämän pitäisi päivittää lisenssitiedot, jolloin esimeriksi uudet lisenssit tulevat käyttöön. 

Screenshot_23.png

 

HUOM! Mikäli tämä ei vielä hae uusia lisenssejä, voit hakea lisenssitiedot kokonaan uudestaan painamalla ensin "Vapauta lisenssi" ja sitten "Aktivoi lisenssi palvelimelta".

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.