peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Anonymous
Entinen jäsen

Matkakulukorvauksien hintamuutos L7 ja LTR

tekijä Anonymous

Matkakulujen verottomat korvaukset muuttuvat vuodelle 2018 (vero.fi). Muuttuneet tiedot päivitetään L7 palkkalajeille. Onko summat päivitettävä erikseen palkkalajeittain LTR:n mallipohjille?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Hannu Turunen
VISMA

tekijä Hannu Turunen

Hei.

 

LTR:ssä palkkalajien päivitys mallipohjissa hoitaa kyllä päivittyneet hinnat L7:sta >> LTR:ään kaikille mallipohjille. LTR:ssä annettu hinta yliajaa L7:n hinnan eli jos syötetään tapahtumia LTR:ssä ennen hintojen päivitystä, menee palkkasiirrossa vanhalla hinnalla vaikka L7:ssa olisi jo uusi hinta.

 

Ongelmana on se milloin uudet hinnat tulevat voimaan; kun palkkalajit päivitetään LTR:ään ja uudet hinnat tulevat voimaan, tarjoaa LTR uutta hintaa kaikille siitä hetkestä eteenpäin syötetyille tapahtumille.

 

Palkkalajit pitää siis päivittää hallitusti käyttämällä katkaisuaikoja 2017 tapahtumien syötölle ja/tai päivittämällä palkkalajit esim. 31.12.2017 päivän päätteeksi tai 1.1.2018 päivän aluksi. Muutoin tulee vielä ongelmaksi "mattimyöhäiset" ja "eskoennakoijat" eli jos syötetään tapahtumia takautuvasti tai ennakoivasti.

 

Vaihtoehtona on käyttää aikaan sidottuja hintoja jolloin 2018 hinnat voi etukäteen syöttää LTR:ään eikä virhesyötön mahdollisuutta juurikaan ole. Tällöin tosin joudutaan ylläpitämään hinnat myös LTR:ssä eikä saada luettua hintoja L7:sta. Aikaan sidotuista hinnoista on kerrottu LTR:n Työtapahtumat - ohjeessa, 2.4.3 Aikaan sidottujen arvojen käyttö, sivu 15.

 

Toinen vaihtoehto on perustaa L7:aan erilliset palkkalajit 2017 ja 2018 korvauksille mutta tämä lienee raskas menettely.