peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Miksi tietokantapoistot ei poistanut saapumia ja inventointeja varastotapahtumista?

tekijä Tapio Mäkitalo (Päivitetty ‎11-09-2017 10:23 tekijä Tapio Mäkitalo VISMA )

Miksi tietokantapoiston jälkeen varastotapahtumissa on edelleen lajien 16 'inventointi' ja S ' saapunut' tietueita, vaikka niiden tapahtuma päiväys on poistorajauksen päivämäärää pienempi?

1VASTAUS1
Accepted solution
VISMA

tekijä Tapio Mäkitalo

Tapahtumalaji 16, Inventointitapahtumat joilta puuttuu kirjanpitotapahtuma ja tiliöinnit. Kyseinen tapahtuma syntyy, jos inventointialustan riville syötetään saldoksi inventointialustan alkuperäinen saldo tai aktivoidaan muutos kenttä siksi, että rivi poistuu avoimena rivinä inventointilistalta. Näistä varastotapahtumista ei synny kirjanpitotapahtumia, koska ei ole varastoerokirjausta kirjattavana. Koska tietokantapoisto tapahtuu kirjanpitotapahtuman päivämäärällä rajaten, eivät nämä varastotapahtumat poistu. 

Poistamatta jäävät myös vatap tietueet tyypillä S, silloin kun on tehty saavutus ostotilaukselta eikä ostolaskun riviä ole kohdistettu varastoon ostetun tuotteen ostotilausriviin. Myös näille tapahtumille ei ole syntynyt kptap ja kptiliö tietueita ja poisto jää tekemättä tietokantapoistosovelluksen toimesta. 

Nämä vatap tietueet on poistettava muilla menetelmillä jos halutaan poistaa. Tietokantapoistoja tehdään pääasiassa siksi, että halutaan nopeuttaa hakuja, jotka perustuvat kirjanpitotapahtumien ja niiden tiliöintien tietokantojen hakuihin. Se, että em. lajien vatap tietueita jää poistumatta, ei vaikuta kyseisten hakujen nopeuteen.