peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted
Anonymous
Ei sovellu

Miten varatuksi jääneen käyttäjätunnuksen saa vapautettua? (lisenssimonitori)

Kirjautumista yritettäessä tulee ilmoitus, että käyttäjä on jo kirjautuneena

1VASTAUS1
Highlighted
Anonymous
Ei sovellu

Viite: Miten varatuksi jääneen käyttäjätunnuksen saa vapautettua? (lisenssimonitori)

(updated by Hannu Valjakka VISMA ‎18-09-2018 15:46 )

Kirjaudu L7:aan pääkäyttäjä-tunnuksella ja avaa Visma L7 yläpalkin asetus-rattaan kautta lisenssimonitori.

 

License Information välilehdellä näkyy lisenssin perustiedot l. lisenssinimi, samanaikaisten käyttäjien määrä,sarjanumero, versio ja master-kansion polku. Päättymispäivä on vanhoilla L7-lisensseillä (vls-lisenssi ei käytössä) viitteellinen tieto ja voi olla menneisyydessä.

 

License Database – välilehdeltä löytyy järjestelmään kirjautuneeksi jääneen henkilön tunnus ja työaseman nimi.

 

Mkde Clients välilehdelle pääsee kirjoittamalla tietokantapalvelimen pääkäyttäjätunnuksen ja salasanan. Tietoja ei tarvitse syöttää, jos on jo kirjautuneena suoraan kantapalvelimelle järjestelmänvaljvojana.

 

Lisenssimonitorilla näkyy tiedot Pervasive-tietokannan käyttäjistä, tässä samalla verkon käyttäjätunnuksella on kirjauduttu useammalta työasemalta L7:aan

 

Vielä täytyy selvittää mikä ip-osoite kuuluu jumiin jääneelle L7-käyttäjälle Matti. Työaseman osoitteen voi selvittää dos-kehoitteesta ping komennolla.

eli ip-osoite oli Select valikossa oikein ja klikataan Disconnect users / Computer users. Tätä vaihetta ei tarvitse jos suoraan verkon käyttäjätunnuksesta pystyy tunnistamaan oikean L7:n käyttäjän.

 

Käyttäjä on nyt poistettu tietokannasta ja hän voi kirjautua uudestaan L7:aan. Auki ollu menu on suljettava ennen uutta kirjautumista ja joissain tapauksissa työasemakin täytyy käynnistää uudestaan.

Mkde Clients listalta voi valita myös suoraan verkon käyttäjätunnuksia (UserID). Valitse sitten Disconnect users| Selected user ja kaikki valituilla verkkotunnuksilla auki olevat L7-istunnot suljetaan.

 

Visman sovelluspalvelussa katkenneita istuntoja ei ole mahdollista poistaa License monitorin kautta. Ota tällöin yhteyttä Visman asiakaspalveluun ja pyydä katkaisemaan istunto mikäli se ei katkea automaattisesti riittävän pian.

 

Käyttäjiä on edelleen mahdollista poistaa kannasta myös suoraan Pervasive monitor- ohjelmasta käsin.Terminal/Citrix – koneelle juuttuneen käyttäjän poistaminen on kuitenkin helpompi tehdä lisenssimonitorilla.

 

Katso ohje oheisesta linkistä.