Minun alueeni
Apu

Miten yksikkömuunnokset määritellään ostotilaukselle?

tekijä Niina Pisilä

Miten yksikkömuunnokset määritellään ostotilaukselle?

3 VASTAUSTA3
Accepted solution
Niina Pisilä
VISMA

tekijä Niina Pisilä

Perusperiaate ostotilausten yksikkömuunnoksissa on, että muunnos on joko tuoterekisterin Mitat-ikkunassa TAI sitten toimittajahinnalla tuoterekisterin Hinnat-ikkunassa. Molemmissa paikoissa muunnos ei saa olla. 

Jos ostoriville pitää voida syöttää määrä joko käyttöyksikössä (tuoterekisterin etusivun yksikössä) tai toimittajan yksikössä (hankintayksikössä), on oltava päällä asetus 'Yksikkömuunnokset käytössä' (Ostotilaukset/ Asetukset/ Ohjaukset/ Lisämäärittelyt/ Ostil). Ja tämä edellyttää, että muunnos on Mitat-ikkunassa.

Jos ei ole tarvetta syöttää ostoriviä käyttöyksikössä, muunnos voi olla toimittajahinnalla. Tällöin 'Yksikkömuunnokset käytössä'-asetusta EI saa pitää päällä. Silloin hankintayksikön määrä muunnetaan käyttöyksikköön automaattisesti ja saldot päivittyvät oikein.

Muunnoskertoimen paikka riippuu siis siitä miten on tarve syöttää ostorivejä.

JukkaAi
CONTRIBUTOR **

tekijä JukkaAi

Hei!

Onko jotenkin muuttunut yksikkömuunnoksien käyttäytyminen? Meillä on ollut käytössä sekä mitat kentän yksikkömuutos että hinnat kentän yksikkömuunnos. Ei samalla tuotteella. Mitat kenttään olemme tehneet muunnoksen, jos tuotetta pitää myydä useampana yksikkönä. Hinnat kenttään jos tuotteen käyttö-/myyntiyksikkö on eri kuin ostoyksikkö. Jälkimmäinen on kätevämpi, koska myyntiriville ei tarvitse käydä muuttamassa yksikköä. Mitat vaihtoehdossa pitää myyntiriville vaihtaa yksikkö.

 

 

t. Jukka Aimala

 

Perttu Ahila
VISMA

tekijä Perttu Ahila

Hei,

 

Ei ole muuttunut. Tässä on vain kyse yleisestä ohjeesta tuon yksikön määritykseen.

 

L7 Sovellustuki / Perttu

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.