Minun alueeni
Apu

Päivitetty / Oma-aloitteisten verojen alv-ilmoituksen lähetys Visma L7-ohjelmassa

tekijä Tarja Lagerstedt (Päivitetty ‎11-12-2020 10:36 tekijä Tarja Lagerstedt VISMA )

Päivitetty 10.12.2020 Katso-palvelun päättymispäivä.

Päivitetty 13.11.2020

Verohallinto luopuu Katso-tunnistautumisesta 30.4.2021 ja korvataan Väestörekisterikeskuksen tuottamilla Suomi.fi-valtuuksilla ja Suomi.fi-tunnistuksella. 

Lisätietoa Katso-tunnisteiden poistumisesta Verohallinnon sivuilta sekä Digi- ja väestövirasto webinaari

 

Huomioithan, että Ilmoitin.fi:n arkistoa ei saada siirrettyä Suomi.fi-valtuuksilla kirjautuneille, joten kannattaa käydä ottamassa arkistosta talteen kaikki tarvittavat vanhat ilmoitukset. 

 

AutoReport on syyskuussa julkaissut mahdollisuuden lähettää alv-ilmoitus tulorekisterin varmenteella. Joulukuussa julkaistavaan Visma L7 9.2 versioon uudistetaan oma-aloitteisten verojen ilmoituksen lähettämistä verottajalle ja siihen liittyvän palautteen näkymistä ruudulla.

 

Lisäksi kannattaa huomioida, että Verohallinnon OP:n tili poistuu käytöstä 30.11.2020. Tämän jälkeen Verohallinnon OP:n tiliä ei tule käyttää verojen tilityksessä. Verot tulee joulukuusta alkaen maksaa Verohallinnon Danske Bankin ja Nordean tileille.

 

Kts. erillisohje.

2 VASTAUSTA2
Maija Hongisto
CONTRIBUTOR *

tekijä Maija Hongisto

Mikä on LTR:n urakkailmoitusten tilanne? Millä tunnuksilla niitä saadaan lähetettyä 1.1.21 jälkeen ja mikä tulee olla versionumero?

Hei Maija!

 

Työmaarekisterin aineistojen lähetyksessä LTR tulee siirtymään ApitamoPKI rajapinnan käyttöön. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että tunnistautuminen muuttuu automaattiseksi LTR:n osalta, eikä vaadi käyttäjältä enää tunnistautumista.

 

Asiasta tullaan tiedottamaan tarkemmin tämän viikon aikana. 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.