Minun alueeni
Apu

Uusi verkkolaskulaki 1.4.2020 - Finvoice 3.0 käyttöönoton muistilista

tekijä Tarja Lagerstedt (Päivitetty ‎31-03-2020 09:56 tekijä Tarja Lagerstedt VISMA )

Tässä on lyhyesti kerrottu, mitä uuden verkkolaskulain myötä Finvoice 3.0 käyttöönotto vaatii Visma L7-ohjelmassa.

 

Visma L7 tulee olla päivitettynä pe 13.3.2020 julkaistulla toimituspaketilla (versio L7 9.0.12). Asetukset yms. voidaan tehdä jo etukäteen myös vanhemmalla versiolla. Sovelluspalvelussa on käytössä vaadittu versio.

 

Tarkemmat ohjeet käyttöönotosta löydät Communityn Lataa materiaalia –kohdasta tämän linkin kautta.  

 

Alla lyhyt muistilista käyttöönoton tueksi. Katsothan tarkemmat ohjeet  yllä mainitun linkin kautta.

 

 • Tarkista operaattoriltasi valmius vastaanottaa Finvoice 3.0 laskuja. Jos käytät Maventaa, verkkolaskujen lähetykseen, lähetysasetuksiin ei tarvita mitään muutoksia Visma L7:ssa.

 

 • Jos käytät Ropo Capitalia, ota yhteys operaattoriin - Finvoice muotoisten laskujen lähetys siirtyy uudelle alustalle. Suosittelemme käyttöönottoon Visman konsultointia!

 

 • Jos käytät jotain muuta operaattoria, tarkista hyvissä ajoin mitä muutoksia verkkolaskujen lähetykseen tarvitaan – ota yhteys operaattoriisi.

 

 • Jos haluat vaihtaa verkkolaskuoperaattorin Maventaan verkkolaskujen lähetyksissä, Visma voi tehdä käyttöönoton veloituksetta. Kts. lisää Community-tiedotteesta tästä linkistä.  

 

 • Määrittele verokantavastaavuudet Kenttäkirjastoon (5305). Ohjaus tarvitaan vain niille verokannoille mitä käytätte myyntilaskutuksessa. (Ohjaus tulee antaa myös verokoodeille, jotka on perustettu englanninkielisenä.) Tässä muutama esimerkki verokantavastaavuuksista: 

- Ohjaus EN(S) tulee antaa verokannoille 24%, 14%, 10%

- Rakentamispalvelu/käänteisen alv:n vero-ohjaus on puolestaan näin:

0 EN(AE) INV(AE) TEXT(Käännetty verovelvollisuus AVL 8 §)

- Alv 0% (arvo O), tämän ohjaus EN(Z)

 

 • Määrittele tuotteiden yksiköiden vastaavuudet kansainvälisen kaupan yksiköihin Kenttäkirjastossa (6411). Ohjaus tulee olla kaikilla niillä yksiköillä, joita käytätte myyntilaskutuksessa. Tee ohjaus tarvittaessa myös englanninkielisille arvoille, jos teillä näitä on käytössä. Huomaa että vastaavuus tulee tehdä vaikka vastaanottaja on Suomessa. Jos et löydä täsmällistä vastaavuutta, niin käytä lähemmäksi osuvaa vastaavuutta. Vastaavuus voi olla sama useilla eri Visma L7-yksiköillä.

 

 • Tarkista että omalla yrityksellä tai laskuttavalla tulosyksiköllä on yritysrekisterissä verkkolaskutiedot kunnossa Yritysrekisterin Tilaajan tiliöintitiedot –ruudulla (oman yrityksen verkkolaskuosoite, verkkolaskuoperaattori ja sanomatapaus).

 

 • Tarkista, että omalla yrityksellä on yritysrekisterissä Maakoodi.

 

 • Tarkista että kaikilla maksajilla on yritysrekisterissä Maakoodi
 • Tarkista että Sanomatapaukset | Asetukset | Ohjaukset | Operaattorit -ruudulla on omalla operaattorillasi (=operaattori jolle lähetät laskut) on aktivoitu “Kehystyksessä laskukohtainen aineisto” –asetus päällä.

 

 • Tarkista, että Laskujen tulostus | Asetukset | Ohjaukset -ruudun Verkkolasku-välilehdellä on aktivoitu Alennus numeerisena verkkolaskulle -valinta.

 

 • Ota Finvoice 3.0 + EN16931 käyttöön niillä asiakkailla (Tilaajan tiliöintitiedot -ruudulla), jotka vaativat EU:n direktiivin mukaista laskua. Muista että ostaja saa päättää vaatiiko eurooppalaisen standardin mukaista laskua – monet yritykset  luultavasti seuraavat valtion ja kuntien esimerkkiä.

- Huom! Näitä laskuja tehtäessä tilausten yhdistelyä ei saa käyttää, ellei ostajan kanssa ole muuta sovittu.

- Ostajan tilausnumero –viite, Tilaajan viite (=Viitteet taulussa) ja Sopimusnumero (=Tilaajan tiliöintitiedot -ruudulla) ovat pakollisia, jos ostaja on nämä tiedot antanut myyjälle. Näiden puuttumisesta sanoma ei kuitenkaan jää virheisiin operaattorilla.

 

 • Testaa lähetys muutamalla asiakkaalla.

 

 • Voit jatkaa myös LiinosXML muotoisten laskujen lähettämistä, mikäli ostaja ei vaadi EU direktiivin mukaista laskua. Suosittelemme kuitenkin vähittäin siirtymään pelkästään Finvoice 3.0 muotoisiin verkkolaskuihin.
2 VASTAUSTA2
markku
CONTRIBUTOR *

tekijä markku

Asia ei varsinaisteti kuulu tähän, mutta touko-kesäkuun vaihteessa on mittava joukko verkkolaskuja hävinnyt bittiavaruuteen. Tämä on näkynyt siten, että asiakkaat ei maksa meille päin (eivät ole saaneet laskua) ja meille tulee suoraan huomatuskirje maksamattomasta laskusta (emme ole saaneet ko.laskua). Tämä koskee osittain myös postissa tulevia paperilaskuja (mahdollisesti jonkun laskupalveluyrityksen tulostamia?).

Lähettämistämme verkkolaskuista ei kuitenkaan ole tullut mitään palautetta, ettekö lasku olisi mennyt perille. Onkohan palveluntarjoajien järjestelmissä jotain vikaa?

tekijä Tarja Lagerstedt

Hei Markku!

 

Otetaan tämä asia tutkittavaksi Sovellustuessa, joten avaathan uuden tukipyynnön tarkemmilla lisätiedoilla lähettämällä sähköpostin osoitteeseen sovellustuki@visma.com tai soittamalla numeroon 02 480 904 22 klo 9 - 11 tai klo 13 - 15 välisenä aikana (nämä poikkeukselliset kesäajat ovat voimassa pe 7.8.2020 asti).

 

Ystävällisin terveisin

Tarja / Visma L7 Sovellustuki

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.