Minun alueeni
Apu
Ville Mäkelä
CONTRIBUTOR ***

Yksi tuote, useita asiakkaita joilla oma tuotekoodi tuotteelle

tekijä Ville Mäkelä

Hei,

 

olemme käyttäneet myytäville tuotteille valmistajan koodi-kenttää kun tuotteelle on sidottu asiakkaan tuotekoodi. Välillä tulee tilanteita joissa samaa tuotetta myydään useille eri asiakkaille, ja heillä jokaisella on sille oma uniikki tuotekoodinsa omassa järjestelmässään. Minne nämä koodit tulisi syöttää että niiden avulla voisi hakea tuotteita tuoterekisteristä, ja että ne näkyisivät tilausvahvistuksissa ja lähetteissä asiakkaille? Nyt valmistajan koodi-kenttään olemme erotelleet pilkulla näitä koodeja, mutta kentän koko on rajallinen. Hinnat-napin takaa aukeaa toimittajahinnat-ikkuna joka käsittääkseni on vain ostotoimintaa varten? Sopimushinnastossa asiakkaan tuotekoodille ei ole mielestäni paikkaa, enkä ajattelisi että se olisi oikea paikka sille.

4 VASTAUSTA4
Perttu Ahila
VISMA

tekijä Perttu Ahila

Hei,

 

Jatkoin tämän asian pyörittelyä ja itseasiassa tämä voidaan ratkaista seuraavalla tavalla.

 

  1. Perustetaan kenttäkirjastoon koodille P301 uusi arvo ZBU
  2. Tuoterekisterissä mennään halutun tuotteen kohdalla 'ikkuna|kooditaulukot' ja perustetaan uusi koodi. Tähän valitaan lajiksi tuo juuri perustettu ZBU ja määritetään haluttu asiakkaan koodi ja kumppani (asiakas)
  3. Myyjän ruudun asetuksissa (myynti|parametrien ylläpito|yleiset ohjaukset|Myyjä3/Myyjän ruudun oletuksia) valitaan kohtaan 'Myyntirivin tietoihin tallennettava kooditaulukon koodi' tuo perustettu koodi (ZBU, mutta listalla näkyy kenttäkirjaston selite)
  4. Tämän jälkeen vielä myyjän ruudulla otetaan sarakkeeksi 'kooditaulukon koodi' jolloin voidaan myös hakea tuolla asiakaskohtaisella koodilla. Jos syötetään tuotekoodi niin asiakkaan koodi ilmestyy riville vasta rivin tallenuksen jälkeen.
Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei, onko tämä sovellettavissa Ostotilauksien tai Keikkalaskutuksen riveille?

Perttu Ahila
VISMA

tekijä Perttu Ahila

Hei,

 

Ei valitettavasti ole. Ostotilauksissa tietysti on mahdollista käyttää valmistajan koodia rivillä.

Perttu Ahila
VISMA

tekijä Perttu Ahila

Hei,

 

Ohjelmassa ei ole mahdollista ylläpitää "asiakaskohtaisia tuotekoodeja". Käytännössä ainut tapa olisi raportilla määrittää nuo asiakkaat ja muunnokset. Tämä taas voi olla aika työlästä jos tuotteita/asiakkaita on paljonkin. Sopimushinnastossa voidaan kyllä antaa poikkeava myyntinimi, mutta tuotekoodia ei.

 

 

 

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.