peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu

L7Timer Service ja tulorekisterin palauteaineistojen nouto

Joonas Korhonen

Tämä tiedote koskee Visma L7-järjestelmää omissa palvelinympäristöissään (ei Visma Sovelluspalvelussa) käyttäviä asiakkaitamme, jotka eivät ole hyödyntäneet L7/L6 Timer -palvelua ennen tulorekisteri-ratkaisun käyttöönottoa.

 

L7Timer-palvelun toiminta varaa yhden Pervasive-tietokantalisenssin.

 

Jos kaikki tietokantalisenssit ovat käytössä (kaikki käyttäjät kirjautuneena järjestelmään/tietokantaan), tulorekisterin palauteaineistojen nouto ei onnistu.

Samasta syystä johtuen voi tulla vastaan tilanne, jossa käyttäjä ei pääse kirjautumaan järjestelmään, koska L7Timer-palvelu varaa palauteaineistojen noudon yhteydessä yhden tietokantalisenssin.

 

L7Timer-palvelun asentaneiden asiakkaidemme tulisi edellä mainituista syistä johtuen tarkistaa tietokantalisenssien riittävyys.

 

Mikäli tietokantalisenssien määrä ei riitä, olethan yhteydessä Visman yhteyshenkilöönne.  

2 Kommentit
CONTRIBUTOR **

Meillä välillä tulee palautteet heti, ja sitten välillä jäävät tulematta. Tarkistin meilä lisenssien määrän ja silloinkin, kun viimeksi jäi palaute tulematta, oli 2 lisenssiä vapaana. Onko palautteiden tulemattomuus kumminkin kiinni ruuhkasta..? No onneksi tiedän, miten saan kuitattua palautteet hyväksytyiksi.

CONTRIBUTOR *

Tietämättä tarkemmin tulorekisteristä ja sen toiminnasta - meillä L7timerserviceä käytetään myös eri järjestelmien tuotesiirtoihin ja luotettavahkon toiminnan varmistamiseksi, joudutaan service käynnistämään kerran vuorokaudessa uusiksi.