Minun alueeni
Apu

Ohjelmistorobotti työkaveriksi?

tekijä Joonas Korhonen

Keskusteluissa asiakkaidemme kanssa on noussut esiin toiveita automaation lisäämisestä Visma L7-järjestelmään, erityisesti sellaisiin toistuviin rutiineihin, jotka työllistävät ja vaativat tarkkuutta. Toisinaan taas esiintyy tilanteita, joissa käyttäjiä helpottaisi paljonkin “kun muutama hiiren kliksaus Visma L7-sovellusten välillä tapahtuisi itsestään”. Aina ei kuitenkaan ole riittävää automatisoida asioita vain Visma L7-järjestelmän “sisällä” vaan huomioon pitäisi lisäksi ottaa prosessiin liittyvät muut tietojärjestelmät.

 

Tällaisissa tilanteissa voitaisiin hyödyntää ohjelmistorobotteja (robotic process automation, RPA). Robottien avulla voidaan poistaa käyttäjän toimesta tehtäviä rutiineja, kuten järjestelmien välistä tiedonsiirtoa, raporttitiedostojen tallennuksia ja tietojen tarkastuksia. Robotiikalla voidaan siis hoitaa asioita, joita ydinjärjestelmässä ei ole vielä automatisoitu tai ei voida hoitaa rajapintojen kautta helposti. Robotti on ikään kuin yksi ylimääräinen työntekijä yrityksessä, joka ei väsy eikä tee virheitä. Sen toiminta perustuu opetetun rutiinin mekaaniseen suorittamiseen ja sen toistamiseen käyttäjän asettaman aikataulun mukaisesti.

 

Esimerkiksi kuukauden vaihteessa:

“Avaa Visma L7 ja kirjaudu sisään yritykseen Huippu Tekijät. Aja pääkirjaraportti edelliseltä kuukaudelta, tallenna se csv-tiedostoksi ja lataa tiedosto BI -ratkaisuun. Aja raportti Toteuma_vs_budjetti_2019, tallenna se pdf-tiedostoksi ja siirrä verkkolevylle. Sulje Visma L7. Kirjaudu sähköpostiin ja lähetä pdf-raportti verkkolevyltä yrityksen johdolle.”

 

Tule mukaan kehityshankkeeseen

Visma haluaa kehittää asiakkaiden kanssa robotiikkaratkaisuja Visma L7-tuotteen ympärille. Tarkoituksena on, että mahdollisimman moni yritys saisi kustannustehokkaasti apurin itselleen robotiikasta. Kehitystyössä avainasemassa on Visma L7-järjestelmää käyttävien yritysten osaaminen ja kokemus prosesseista sekä sellaisten rutiinien löytäminen, joiden automatisointi toisi selkeää säästöä työajassa tai parantaisi työn laatua.

 

Visma ei itse toimita ohjelmistorobotteja vaan aikomuksenamme on hyödyntää yhteistyökumppaneita. Yksittäisen automaatiotarpeen toteuttaminen yrityksessä ohjelmistorobotilla voi suurehkon alkuinvestoinnin vuoksi olla kannattamatonta, mutta mitä enemmän löydämme yhteisiä tarpeita ja saamme luotua jaettavia ratkaisuja, sitä kustannustehokkaammaksi tämä yksittäisille yrityksille tulee. Haluamme tästä syystä avata aiheeseen liittyvän keskusteluyhteyden Visma L7 -tuotetta hyödyntävien yritysten välille.

 

Näin voit osallistua 

Onko teillä tunnistettu tehtäviä, joita voisi automatisoida ja haluaisitteko ehkä olla mukana keskustelussa? Aloitamme nyt keräämään tietoja yritysten tarpeista automatisoinnin suhteen. Tarpeesi voi olla pieni tai jokin suurempi prosessin nopeuttaminen - kaikki ideat ovat tervetulleita. Keskusteluun osallistuminen ei sido mihinkään eikä edellytä teiltä aikaisempaa kokemusta tai osaamista ohjelmistoroboteista.

 

Mikäli saamme kokoon useita asiasta kiinnostuneita asiakasyrityksiä, tavoitteenamme on muodostaa foorumi, jossa voimme yhdessä vaihtaa ajatuksia siitä, miten ohjelmistorobotit voivat auttaa tunnistetuissa ongelmatilanteissa. Vähintä, mitä osallistumisesta saatte, on verkostoonne uusia ihmisiä ja näkökulmia automaation kehittämisestä. Muutamat Visma L7-järjestelmää käyttävät yritykset ovat jo ottaneet edistysaskelia  ohjelmistorobotiikan käytössä, ja varmasti kaikille olisi arvokasta kuulla heidän kokemuksistaan.

 

Jos haluat kuulla asiasta lisää, tai haluat mukaan robotiikkakeskusteluun, vastaathan oheiseen lyhyeen kyselyyn. Vastaamalla et sitoudu mihinkään eikä tarvitse miettiä oletko teidän yrityksestänne varmasti oikea henkilö siihen vastaamaan - kaikki vastaukset ovat meille arvokkaita.

Vastaaminen vie vain muutaman minuutin.

 

Avaa kysely tästä.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.