peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu

Rutiinit roboteille!

(updated by Joonas Korhonen VISMA ‎05-07-2019 10:07 )

Rutiinit roboteille - tutustu Visma L7 -ohjelmiston robotiikkamahdollisuuksiin

Tekoäly ja robotiikka tulevat olemaan osa arkeamme. Robotiikan avulla pystymme automatisoimaan tietotyössä toistuvia rutiineja ja vapauttamaan näin aikaa muulle työlle. Yrityksen tehokkuus sekä suorituskyky kasvavat, kun perusrutiinit hoitaa automaattisesti ja moninkertaisella nopeudella kustannustehokas robotti. Me Vismalla uskomme, että robotiikan ja tekoälyn avulla asiantuntijoiden työ muuttuu entistä kiinnostavammaksi ja mielekkäämmäksi, kun aikaa ei tarvitse käyttää yksinkertaisiin toistuviin rutiineihin. Asiakkaillemme tämä muutos tulee näkymään parantuvana asiakaskokemuksena, kun asiantuntijoilta vapautuu lisää aikaa muihin tehtäviin, kuten asiakaspalveluun.

 

Aloitimme vuoden alussa yhteistyön Most Digitalin kanssa tavoitteenamme tuoda lisää automatisaatiota Visma L7 asiakkaillemme. Most Digital on suomalainen ohjelmistorobotiikkaan keskittyvä yritys, joka uskoo, että robotit kuuluvat kaikille. Voit tutustua Most Digitaliin lisää täältä. Yhteistyössä Most Digitalin kanssa olemme saaneet lanseerattua jo ensimmäiset ohjelmistorobotit Visma L7 -ohjelmiston rinnalle.

 

Visma L7 -ohjelmistorobottien suunnittelu aloitettiin yhteistyössä teidän - meidän asiakkaidemme - kanssa. Kartoitimme kiinnostustanne olla mukana Visma L7 -ohjelmistorobottien suunnittelussa. Ensimmäisissä ohjelmistorobottitoteutuksissa on ollut mukana kaksi Visma L7 asiakasta, jotka olivat jo tunnistaneet ohjelmistolla tehtäviä rutiineja, jotka oli mahdollista automatisoida. Tunnistetut automatisoinnit ovat lisäksi sellaisia, joista näemme olevan hyötyä myös muille Visma L7 asiakkaille.

 

Kuvaukset jo toteutetuista ohjelmistoroboteista

 

Viitteettömien suoritusten kohdistus Visma L7 vuokra- ja vastikereskontrassa
Ohjelmistorobotin tavoitteena on vapauttaa laskutuksesta vastaavien asiantuntijoiden aikaa enemmän lisäarvoa tuottaviin tehtäviin. Ohjelmistorobotti hoitaa viitteettömien suoritusten kohdistamisen automaattisesti laskuihin hakemalla pankin tiliotteet ja etsimällä tiliotteelta kaikki viitteettömät suoritukset, joiden summa on positiivinen. Mikäli robotti löytää maksun suorittajan nimen perusteella avoinna olevan laskun (jonka summa on yhtä iso tai suurempi kuin suoritus), robotti kirjaa ja kohdistaa suorituksen laskulle.

 

Aineistojen siirto Visma L7 kirjanpitoon
Ohjelmistorobotin tavoite on helpottaa ja nopeuttaa kuukauden vaihteen taloushallinnon tehtäviä automatisoimalla kirjanpitoaineistojen siirrot Visma L7 -ohjelmistoon. Ohjelmistorobotti hoitaa itsenäisesti aineistojen siirron ja tekee tarvittavat tarkistukset sekä täsmäytykset. Käyttöomaisuustositteiden siirrossa, robotti ajaa lisäksi tarvittavat ostoreskontran lisäykset Kasperi käyttöomaisuuskirjanpito-ohjelmistossa.

 

Lisää tulossa
Suunnitelmissamme on rakentaa jo toteutettujen ohjelmistorobottien ohelle lisää työtänne helpottavia automatisointeja. Mikäli ohjelmistorobotiikka herätti kiinnostuksesi, voit tutustua aiheeseen katsomalla viime keväisen robotiikkawebinaarin tallenteen, jonka löydät Communityn ‘Lataa materiaaleja’-osiosta. Pysyt ajan tasalla seuraamalla aktiivisesti tiedotustamme Visma Communityssa sekä sähköpostiviesteissä.