Minun alueeni
Apu

Visma L7 ja etätyöt

tekijä Mika Auvinen (Päivitetty ‎19-03-2020 13:22 tekijä Mika Auvinen VISMA )

Viiimeaikasten tapahtumien vuoksi Visma L7- etäkäytön tarve on lisääntynyt nopeasti. Osalle asiakkaista tämä on jokapäiväinen asia, mutta suuri osa asiakkaista on joutunut miettimään asiaa vasta tilanteen eskaloiduttua.

Visma L7 etäkäyttö voidaan järjestää tehokkaasti käyttämällä joko Windowsin etätyöpöytäratkaisuja tai Citrixin etäkäyttötuotteita. Työasemille asennettujen clientien käyttäminen suoraan VPN:n yli on hankala järjestää ja toimiessaankin yhteyden nopeus ja ennen kaikea latenssi muodostuvat usein ongelmaksi. 

Nyt kannattaakin varmistaa, että työt sujuvat myös kotikonttorilta. Tämä tilanne tulee todennäköisesti jatkumaan melko pitkään.

 

Mikäli teillä on jo käytössänne jokin etäkäyttöratkaisu ja sen käyttö nyt merkittävästi lisääntyy, otattehan huomioon palvelimen resurssien riittävyyden. Hyvä nyrkkisääntö etäkäyttöpalvelimella on max 20 yhtäaikaista käyttäjää. Mikäli teillä on enemmän yhtäaikaisia käyttäjiä, kannattaa harkita etäkäyttöpalvelimien määrän lisäämistä. 

 

Tämä asia ei koske Visman Sovelluspalveluasiakkaita, Sovelluspalvelun käyttö on mahdollista lähes millä tahansa yhteydellä ja mistä tahansa.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.