peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Visma L7 toimituspakkaustiedote 8.1.2021

tekijä Joonas Korhonen

Visma L7 -järjestelmästä on 8.1.2021 julkaistu uusi toimituspakkaus. Paketin versio on 9.2.4 ja se sisältää alla luetellut uudet ominaisuudet ja korjaukset.


Huomaattehan, että toimituspakkausten päivittäminen on välttämätöntä ainoastaan silloin, jos tarvitsette jotakin pakkauksessa mukana olevaa muutosta tai korjausta. Kaikkia toimituspakkauksia ei siis ole tarpeen asentaa ja voitte hyvin käyttää järjestelmäänne päivittämättä yhtään toimituspakkausta pääversioiden välillä. Mikäli olette epävarmoja päivitystarpeen suhteen, voitte aina kysyä neuvoa sovellustuestamme.


Hienosuunnittelu
- Kun ajoitus -ruudulla rivi uudelleenajoitettiin tekemällä pelkkä aikasiirtymä (siirto), niin aiheutui relaatiovirhe, mikä monilaskennassa saattoi sekoittaa seuraavaksi tarvelasketun työn varauksia.

 

Keikkalaskutus
- Maksajaosapuolen vaihto (Osapuolet-ruudulla) ei päivittänyt maksajan yhteystietoja Laskutus-välilehdelle.


Lähtevät verkkolaskut
- Jos rivin teksti oli yli 512 merkkiä, verkkolaskua ei muodostunut. Jatkossa rivin teksti voi olla yli 512 merkkiä.
- Jos pdf liitetiedosto on suojattu, sitä ei voi yhdistää laskun pdf kuvaan verkkolaskujen lähetysvaiheessa. Tämä ei kuitenkaan enää jatkossa estä verkkolaskun ja siihen liittyvän pdf kuvan lähetystä.


Myyjän ruutu
- Lisätty myyntirivikohtainen transaktiokäsittely Myyjän ruudun rivien toimituspäivän vaihtoon.
- Tilausvahvistuksen sähköpostilähetys: jatkossa tilaajan sähköpostiosoite haetaan yritysrekisteristä, jos sitä ei ole alanumerokohtaisesti annettu.


Myyntireskontra
- Myyntilaskujen siirto yhdisti laskun pdf kuvaan vain yhden pdf- liitetiedoston. Jatkossa kuvaan yhdistetään myös muut pdf-liitteet.


Myyntitilausten sisäänluku
- Kun ascii muotoinen aineisto muunnettiin liinosxml muotoon, sovellus ei osannut poistaa ascii-aineiston otsikkoriviä, vaikka ini-ohjauksessa oli otsikkorivin poisto otettu käyttöön.
- Toteutuneiden tuntien siirrossa on mahdollista tuoda myös tekstitieto palkkapussille. Uusi ohjaus TEKSTI1 (laskutusteksti), TEKSTIP (palkkapussin teksti).


Ostotilaukset
- Ostojen toimitusvalvonta ohjelma kaatui jos ruudun maksimoi 4k -näytöllä.


Palkanlaskenta
- Työsuhteen talletuksessa vaaditaan asettamaan työsuhteenpäättymisen syy, mikäli annettu päättyy tai päättyi -päivämäärä (päättymissyy on palkkatietoilmoituksessa pakollinen tieto).
- Korjattu palkkatilastoista tulostettavia työajanlyhennys- ja poissaoloraportteja


Pankkiyhteys
- Lisätty pankkiyhteyden jakamaan viitetapahtumaluetteloon rahayksikön koodi. Koodin puuttuminen aiheutti virheilmoituksen viitetapahtumaluettelon sisäänluvussa.


Saapuvat verkkolaskut
- Jos verkkolaskun nouto Maventalta ei onnistu rajapinnan teknisen häiriön takia, noutoa yritetään automaattisesti uudelleen useita kertoja.


Sähköisten laskujen käsittely
- Jos ostolaskun rivi kohdistettiin Sähköisten laskujen käsittelyssä sellaiseen ostotilauksen riviin, jolta puuttui littera, ja litterapakotus oli käytössä, laskua ei voinut siirtää Ostoreskontraan.


Tiedostoylläpito
- Korjattu polkupäivitys ohjelman muut polut toimintoa.


Tuotannon ohjaus
- Siirto tuotantokoneilta -siirrossa nimetään mahdolliset samanpäivän samannimiset error -tiedostot juoksevasti, jottei aiempi virheellinen aineisto kumoudu.


Tuoterekisterin xml siirrot
- Tuotteen kielinimi ei päivittynyt oikein.


Vastike- ja vuokralaskutus
- Tiivistetyillä vastike/vuokra -laskuilla a-hinta ja veloitusperuste esitetään nyt omissa sarakkeissa.