Minun alueeni
Apu

Vinkkejä eri raporttien käyttöön

23-12-2022 09:38 (Päivitetty 28-12-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 796 Näytöt

Työaikaraportin lisäksi palvelusta löytyy myös muita valmiita raportteja työaikojen ja poissaolojen tarkasteluun ja käsittelyyn. Voit katsoa tarkemmin tietoja Yhdistelmäraportista, Kalenterinäkymästä ja Koosteraportista täältä.

 

Tiesitkö muuten, että Työaikaraportti on hyvin monikäyttöinen ja sitä voi muokata omiin raportointitarpeisiisi sopivaksi melko helposti? Tässä muutama vinkki:

 

1. Järjestä sarakkeita

 

Voit piilottaa ja järjestää sarakkeita raportilla (löytyy myös muilta raporteilta) Järjestä sarakkeita -painikkeen avulla. Painike löytyy raportin oikeasta ylälaidasta. Voit valita, mitkä sarakkeet ovat näkyvillä, mitkä piilossa ja raahamalla voit myös järjestää näkyvien sarakkeiden järjestystä. Samasta näkymästä voi valita, montako riviä yhdellä sivulla näkyy (25, 50 tai 100).

järjestä sarakkeita.png
 
2. Oletusnäkymien tallennus
 
Voit itsellesi sopivia näkymiä Oletusnäkymä-painikkeen takaa. Painike löytyy raportin vasemmasta ylälaidasta. Klikattuasi sitä, voit lisätä uusia näkymiä, palauttaa oletusnäkymän tai poimia listalta jo tallentamiasi näkymiä - esimerkiksi vaikkapa "Laskutusnäkymä".
näkymien tallennus.png
 
Näkymiä voi myös tallentaa niin, että ne ovat tietyllä käyttäjäroolilla (esim. työnjohto) käytettävissä koko organisaatiossa. Näkymään voi tehdä valmiiksi sarakkeiden summauksia esimerkiksi työmaittain, sarakevalinnat sekä valita ylälaidan suodattimet.
 
näkymät.png
 
3. Sarakkeiden summaus
 
Voit summata rivitietoja saraketietojen perusteella. Sarakkeiden summaus -toiminto löytyy suodattimien joukosta raportin ylälaidasta. 
sarakkeiden summaus 1.png
 
Tyypillinen tapa on summata työaikoja työmaittain ja käyttäjittäin. Sarakkeita voi kuitenkin summata juuri haluamallasi tavalla.
sarakkeiden summaus 1.png
 
4. Lisää suodattimia
 
Raporttien ylälaidan suodattimien viimeisenä toimintona on sinisellä pohjalla "Lisää suodattiamia" -painike, jolla voit lisätä näkymääsi juuri sillä hetkellä haluamiasi suodattimia. Tämä pikatoiminto mahdollistaa myös sellaisten tietojen suodattamisen, joita ei valmiissa oletusnäkymäsä ole ja kun olet lisännyt haluamasi suodattimen, on se käytettävissä muiden suodattimien tavoin.
lisää suodattimia.png
 
5. Massamuokkaus
 
Massamuokkaus-toiminto löytyy raportin vasemmasta laidasta Oletusnäkymän vierestä, lisää-painikkeen takaa. Saman painikkeen takaa löytyy myös mm. eri tilavalintoja riveille (laskutettu, lukittu, hylätty)
 
Massamuokkausta voi käyttää, kun olet ensin valinnut rivit, mitä haluat muokata. Sen jälkeen klikkaat lisää-painiketta ja valitset Massamuokkaus.
massamuokkaus.png
 
Massamuokkauksella voit tehdä mm. uudelleen laskennan ylitöille tai saldoille tai muuttaa vaikkapa litteraa, minne kirjaukset kohdistuvat.
 
6. Muokkaustila 
 
Muokkaustilan avulla voit muokata rivejä suoraan näkymässä avaamatta yksittäistä riviä. Muokkaustilan saat päälle raportin oikeasta ylälaidasta Muokkaustila-liukukytkimestä. Muista tallentaa rivit Tallenna rivit -painikkeesta muokkauksen jälkeen!
 
muokkaustila.png

Osanottajat,
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.