Minun alueeni
Apu

Visma Movenium käyttövinkit

Lajitteluperuste:
Työaikaraportin lisäksi palvelusta löytyy myös muita valmiita raportteja työaikojen ja poissaolojen tarkasteluun ja käsittelyyn. Voit katsoa tarkemmin tietoja Yhdistelmäraportista, Kalenterinäkymästä ja Koosteraportista täältä.   Tiesitkö muuten, että Työaikaraportti on hyvin monikäyttöinen ja sitä voi muokata omiin raportointitarpeisiisi sopivaksi melko helposti? Tässä muutama vinkki:   1. Järjestä sarakkeita   Voit piilottaa ja järjestää sarakkeita raportilla (löytyy myös muilta raporteilta) Järjestä sarakkeita -painikkeen avulla. Painike löytyy raportin oikeasta ylälaidasta. Voit valita, mitkä sarakkeet ovat näkyvillä, mitkä piilossa ja raahamalla voit myös järjestää näkyvien sarakkeiden järjestystä. Samasta näkymästä voi valita, montako riviä yhdellä sivulla näkyy (25, 50 tai 100).   2. Oletusnäkymien tallennus   Voit itsellesi sopivia näkymiä Oletusnäkymä-painikkeen takaa. Painike löytyy raportin vasemmasta ylälaidasta. Klikattuasi sitä, voit lisätä uusia näkymiä, palauttaa oletusnäkymän tai poimia listalta jo tallentamiasi näkymiä - esimerkiksi vaikkapa "Laskutusnäkymä".   Näkymiä voi myös tallentaa niin, että ne ovat tietyllä käyttäjäroolilla (esim. työnjohto) käytettävissä koko organisaatiossa. Näkymään voi tehdä valmiiksi sarakkeiden summauksia esimerkiksi työmaittain, sarakevalinnat sekä valita ylälaidan suodattimet.     3. Sarakkeiden summaus   Voit summata rivitietoja saraketietojen perusteella. Sarakkeiden summaus -toiminto löytyy suodattimien joukosta raportin ylälaidasta.    Tyypillinen tapa on summata työaikoja työmaittain ja käyttäjittäin. Sarakkeita voi kuitenkin summata juuri haluamallasi tavalla.   4. Lisää suodattimia   Raporttien ylälaidan suodattimien viimeisenä toimintona on sinisellä pohjalla "Lisää suodattiamia" -painike, jolla voit lisätä näkymääsi juuri sillä hetkellä haluamiasi suodattimia. Tämä pikatoiminto mahdollistaa myös sellaisten tietojen suodattamisen, joita ei valmiissa oletusnäkymäsä ole ja kun olet lisännyt haluamasi suodattimen, on se käytettävissä muiden suodattimien tavoin.   5. Massamuokkaus   Massamuokkaus-toiminto löytyy raportin vasemmasta laidasta Oletusnäkymän vierestä, lisää-painikkeen takaa. Saman painikkeen takaa löytyy myös mm. eri tilavalintoja riveille (laskutettu, lukittu, hylätty)   Massamuokkausta voi käyttää, kun olet ensin valinnut rivit, mitä haluat muokata. Sen jälkeen klikkaat lisää-painiketta ja valitset Massamuokkaus.   Massamuokkauksella voit tehdä mm. uudelleen laskennan ylitöille tai saldoille tai muuttaa vaikkapa litteraa, minne kirjaukset kohdistuvat.   6. Muokkaustila    Muokkaustilan avulla voit muokata rivejä suoraan näkymässä avaamatta yksittäistä riviä. Muokkaustilan saat päälle raportin oikeasta ylälaidasta Muokkaustila-liukukytkimestä. Muista tallentaa rivit Tallenna rivit -painikkeesta muokkauksen jälkeen!    
Näytä koko artikkeli
23-12-2022 09:38 (Päivitetty 28-12-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 761 Näytöt
Saat integraation päälle Movenium inapp-kaupasta ostoskärrykuvakkeen   takaa tai olemalla yhteydessä sovellustuki@visma.com tai yhteyshenkilöösi.   Inapp-kaupassa voit aktivoida integraation klikkaamalla "Nova automaatti-integraatio".     Edellytykset toimivalle integraatiolle Novassa Web Service -rajapinta asennettu (WSDK). Asennuksen tekee Novan tekninen tiimi ja asennusmaksu on 400,00 euroa. Työajanseurantatuotteen asetuksiin tarvitaan URL ja Hash avaimet. Nämä saat asennusraportista, mikäl toimitetaan aina Web Service -rajapinnan asennuksen jälkeen. Novassa tarvitaan Työajan kirjaus (WTT) lisenssi. Jos tapahtumia halutaan käsitellä myös palkanlaskennassa, tulee teillä olla lisäksi Palkanlaskenta (WPL) lisenssi. Novan sisällä tietojen siirto Työajan kirjauksista Palkanlaskentaan tapahtuu tiedostopohjaisena siirtona.  Työajanseurantajärjestelmän (Movenium) ja Novan asetukset läpikäyty.   Tarkemmat ohjeet integraatiosta löydät täältä: https://ohjeet.visma.fi/articles/#!visma-movenium/nova-web-service 
Näytä koko artikkeli
15-09-2022 11:32 (Päivitetty 15-09-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 239 Näytöt
Moveniumin työajanseurantaan tallennetut ja siellä hyväksytyt työaikatiedot on mahdollista siirtää CSV-tiedostona Visma Novaan palkanlaskentaa varten. Siirto tapahtuu manuaalisestia käyttäjän toimesta, kun tiedosto on luotu Moveniumin palvelusta.         Edellytykset toimivalle integraatiolle:   1. Työntekijänumero Moveniumissa ja Novassa käyttäjän tiedoissa nimellä Henkilönumero tulee olla samat 2. Jos työaika- ja poissaolotietoja halutaan kohdistaa projektille, on myös projektinumero täsmättävä ohjelmistojen välillä (Novassa nimellä Projekti) 3. Palkkalajit (myös poissaololajien palkkalajit) tulee määrittää vastaamaan toisiaan 4. Palkkakaudet on oltava käytössä molemmissa ohjelmistoissa Nova CSV- integraatiolla on mahdollista siirtää tietoja Moveniumin datan pohjalta ( sis. mm. Normaalit tunnit, Päivittäiset ylityöt, Viikottaiset ylityöt, ilta- ja yölisät, päivärahat, kilometrit). Jos integraatioon halutaan liittää esim. TES-tulkintaa, vientiä usealle eri kohdistukselle/dimensiolle tai muuta automaattista laskentaa, on integraatio toteutettava Moveniumin integraatiokonsultin toimesta. Tällaisen integraation toteutusaikataulu ja -hinta määritellään aina tapauskohtaisesti.   Kattavat ohjeet integraation käyttöönottoon löydät tästä.  
Näytä koko artikkeli
24-04-2020 13:06 (Päivitetty 15-09-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 2594 Näytöt
  Entryn/Moveniumin työajanseurantaan tallennetut ja siellä hyväksytyt työaikatiedot on mahdollista siirtää automaattisena tiedonsiirtona Visma Netvisoriin palkanlaskentaa varten. Siirto tapahtuu konekielisesti Web Services –kanavan kautta.       Edellytykset toimivalle integraatiolle: 1. Työntekijänumero Moveniumissa/Entryssä ja Netvisorissa käyttäjän tiedoissa tulee olla samat 2. Jos työaika- ja poissaolotietoja halutaan kohdistaa projektille, on myös projektinumero täsmättävä ohjelmistojen välillä 3. Palkkalajit (myös poissaololajien palkkalajit) tulee määrittää vastaamaan toisiaan 4. Palkkakaudet on oltava käytössä molemmissa ohjelmistoissa 5. Ohjelmistojen väliset tunnistetiedot on määriteltävä vastaamaan toisiaan 6. Netvisorin päästä on sallittava Ohjelmistorajapinta-palvelu Click-on integraatiolla on mahdollista siirtää tietoja Moveniumin/Entryn datan pohjalta (sis. mm. Normaalit tunnit, Päivittäiset ylityöt, Viikottaiset ylityöt, ilta- ja yölisät, päivärahat, kilometrit). Jos integraatioon halutaan liittää esim. TES-tulkintaa, eri dimensioille viemistä tai muuta automaattista laskentaa, on integraatio toteutettava Moveniumin integraatiokonsultin toimesta. Tällaisen integraation toteutusaikataulu ja -hinta määritellään aina tapauskohtaisesti.    Kattavat ohjeet integraation käyttöönottoon löydät tästä.
Näytä koko artikkeli
24-04-2020 11:34 (Päivitetty 15-09-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 2801 Näytöt
Moveniumin työajanseurantaan tallennetut ja siellä hyväksytyt työaikatiedot on mahdollista siirtää automaattisena tiedonsiirtona Visma Fivaldiin palkanlaskentaa varten. Siirto tapahtuu konekielisesti Web Services –kanavan kautta.     Edellytykset toimivalle integraatiolle: 1. Työntekijänumero Moveniumissa/Entryssä ja Fivaldissa käyttäjän tiedoissa nimellä Ulkoisen järjestelmän tunnus tulee olla samat 2. Jos työaika- ja poissaolotietoja halutaan kohdistaa projektille, on myös projektinumero täsmättävä ohjelmistojen välillä (Fivaldissa nimellä seurantakohde) 3. Palkkalajit (myös poissaololajien palkkalajit) tulee määrittää vastaamaan toisiaan 4. Palkkakaudet on oltava käytössä molemmissa ohjelmistoissa 5. Ohjelmistojen väliset tunnistetiedot on määriteltävä vastaamaan toisiaan Click-on integraatiolla on mahdollista siirtää tietoja Moveniumin/Entryn datan pohjalta (sis. mm. Normaalit tunnit, Päivittäiset ylityöt, Viikottaiset ylityöt, ilta- ja yölisät, päivärahat, kilometrit). Jos integraatioon halutaan liittää esim. TES-tulkintaa, eri dimensioille viemistä tai muuta automaattista laskentaa, on integraatio toteutettava Moveniumin integraatiokonsultin toimesta. Tällaisen integraation toteutusaikataulu ja -hinta määritellään aina tapauskohtaisesti.   Kattavat ohjeet integraation käyttöönottoon löydät tästä.
Näytä koko artikkeli
24-04-2020 11:27 (Päivitetty 15-09-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 2669 Näytöt
Liitteenä löydät päivitetyt ohjeet Visma Moveniumin pääkäyttäjäohjeet miten palvelu toimii ja miten asetuksia muokataan.
Näytä koko artikkeli
07-06-2022 13:00
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 2100 Näytöt
Alta löydät ohjevideot verottajaraportoinnin tueksi. Olemme tehneet videot henkilötietojen ilmoittamiseen sekä urakkatietojen lisäämiseen sekä ilmoittamiseen.   1. Yleisvideo miten verottajaraportointi hoituu hienosti Moveniumin kautta     2. Näin luot henkilöilmoituksen     3. Näin lisäät urakkatiedot       4. Verottajavirheet   Mikäli tarvitset apua verottajavirheiden tulkitsemisen kanssa, voit olla yhteydessä sovellustukeen. Sovellustuen tiedot löydät täältä: https://community.visma.com/t5/Visma-Movenium-sovellustuki/bd-p/FI_SW_Movemium_tuki
Näytä koko artikkeli
28-04-2020 10:19 (Päivitetty 05-05-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 1819 Näytöt
Visma Movenium on mahdollista integroida myös muihin järjelmiin olemassa olevien vakiointegraatioiden lisäksi (Fivaldi, Netvisor ja Nova palkanlaskentaviennit). HUOM! Myös näihin ohjelmiin voidaan toteuttaa asiakaskohtainen integraatio, mikäli vakiointegraatio ei kata kaikkia tarpeita   Liitetiedostossa on tarkemmin kuvattu mahdollisen asiakaskohtaisen integraation toteutustarpeen kartoitus, toteutuksen eteneminen sekä mitä kaikkea integraation toteutuksessa on huomioitava.   Mikäli teillä tulee esille tarve Visma Moveniumin integroimiseen jonkin toisen järjestelmän kanssa, olkaa asiasta yhteydessä sovellustukeemme tai omaan Visma Movenium vastuumyyjäänne.   Jos nykyisen integraation kanssa on jotain ongelmia, niin olkaa yhteydessä sovellustukeen. Sovellustuen tiedot löydät täältä: https://community.visma.com/t5/Visma-Movenium-sovellustuki/bd-p/FI_SW_Movemium_tuki
Näytä koko artikkeli
13-05-2020 14:58 (Päivitetty 05-05-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 2931 Näytöt
Linkkinä Visma Moveniumin ohjemateriaalit Työpäiväkalenteriin sekä Ylityöt ja Lisät- osioon.   Työpäiväkalenteri: https://ohjeet.visma.fi/articles/#!visma-movenium/ty-p-iv-kalenteri Ylityöt ja lisät: https://ohjeet.visma.fi/articles/#!visma-movenium/ylity-t-ja-lis-t  
Näytä koko artikkeli
22-04-2020 10:41 (Päivitetty 05-01-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 3397 Näytöt
Olemme uudistaneet Palkkalajien käsittelyn palveluissamme. Uudistus tuodaan asteittain asiakkaidemme palveluihin. Uudistuksen tarkoitus on monipuolistaa työajan tulkintaa ja helpottaa palkkalajien käsittelyä Visma Moveniumissa.      Palkkalajit löytyvät jatkossa Asetukset --> Palkanmaksu --> Palkkalajit (aiempi sijainti oli vasemman menun Palkanmaksun alla)  Palkkalajeja voi nyt passivoida, eivätkä ne katoa lopullisesti Palkkalajit määritellään jatkossa pakollisten työaikatyyppien alle.  Jokaisella palvelulla on oltava vähintään yksi työaikaryhmä ja sen alla työaikatyyppi; kun palkkalajit otetaan käyttöön, muodostaa palvelu automaattisesti oletustyöryhmän ja -työaikaaikatyypin.   Ohjeet palkkalaji 2.0 versioon löydät tästä linkistä.   Mikäli haluat uudet Palkkalajit heti käyttöönne, otathan yhteyttä sovellustukeemme sovellustuki@visma.com
Näytä koko artikkeli
02-12-2021 08:21
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 1521 Näytöt
Tiesithän, että Moveniumista löytyy Korttirekisteri, jolla työmaiden arkea helpotetaan sähköistämällä pätevyystietojen käsittely?   Monesti työmailla edelleen käsitellään pätevyys- ja korttitietoja skannaamalla perehdytettävän henkilön kortit A4:lle, reittämällä paperi ja mapittamalla se "hyvään" talteen.   Korttirekisteri mahdollistaa pätevyystietojen haun suoraan Vastuu Groupin Taitorekisteristä samalla, kun henkilön muita tietoja haetaan Vastuu Groupilta. Korttitiedot tallennetaan Moveniumin järjestelmään kunkin käyttäjän tietoihin. Käyttäjän taakse voi myös lisätä manuaalisesti korttitietoja valokuvineen.   Korttien yhteyteen tallennetaan myös kortin päättymispäivä, jolloin työmaahenkilöstö saa ilmoituksia päättyvistä pätevyyksistä työmaalla työskentelevien henklöiden osalta. Korttitietojen tilaa voi myöhemmässä vaiheessa myös tarkastella Dashboardilta käsin.   Saat Korttirekisterin yrityksellenne käyttöön Moveniumin sisältä ostoskärry-kuvakkeen takaa. Voit myös ottaa yhteyttä yhteyshenkilöösi tai myynti.software@visma.com, jos haluat kuulla tarkemmin Korttirekisterin toiminnasta.
Näytä koko artikkeli
31-08-2021 16:12
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 954 Näytöt
Ohessa löydät ohjemateriaalia Visma Moveniumin ja Payrollin väliseen integraatioon.
Näytä koko artikkeli
28-04-2021 12:15
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 1770 Näytöt
Moveniumissa on jo pitkään voinut hallita kulkemista aidatulle alueelle järjestelmään kytkettävien porttiohjauslaitteiden avulla. Työmaiden aitaaminen ja portillisten työmaiden voimakas lisääntyminen on nostanut vaatimustasoa ja siksi tarjoammekkin näppärän reaaliaikaisen pilvipalveluna toimivan porttiohjauksen yhdessä kumppanimme Rollockin kanssa - kulkuoikeudet päivittyvät ohjauslaitteelle reaaliaikaisesti.   Saat sovittaessa palveluunne päälle Rollock-lukot -toiminnon. Työmaan taakse lisätään porttilaite, jonka jälkeen kulkuluvilla määritellään, kuka kyseisestä portista pääsee kulkemaan. Bonuksena saadaan sisään- ja ulos-leimaustiedot jokaisesta portin läpi kulkeneesta käyttäjästä!     Myös alueiden hallinta projekteilla on mahdollista - projektin aitojen sisäpuolella voidaan myös hallita alueita erillisellä Aluejako-moduulilla. Tällä tavalla mahdollisetaan työmaan jakaminen järkeviin osiin; voidaan määrittää esimerkiksi alue, jonne ei ole kulkulupaa kuin työpäälliköillä. Tunnisteena sähköisissä portti- tai ovilukituksissa voi käyttää niin RFID- avaimenperälätkiä, -tarroja kuin Valttikorttiakin.       MIkäli haluat kuulla lisää työmaan hallinnasta tai sinulla herää kysyttävää aiheesta, otathan yhteyttä asikasvastaavaan tai myynti.software@visma.com     
Näytä koko artikkeli
20-04-2021 10:38
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 1187 Näytöt
Ohjeistus Vientityökalun käyttöönottoon palkka-aineistojen viemiseksi muihin järjestelmiin.
Näytä koko artikkeli
16-02-2021 14:32
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 2065 Näytöt
Liitteenä löydät ohjeen Visma Moveniumin päiväkirjaan, merkintöjen luontiin ja päiväkirjan raportointiin sekä tulostukseen.
Näytä koko artikkeli
08-10-2020 09:55
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 2446 Näytöt
Helpotusta työaikojen hyväksyntään ja palkanlaskennan tarkasteluun uusien ominaisuuksien käyttöönotolla!
Näytä koko artikkeli
06-08-2020 10:02 (Päivitetty 06-08-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 1 kehut
 • 2466 Näytöt
Tiesitkö, että voit lisätä puuttuvan käyttäjän nyt suoraan perehdytyksen yhteydessä?   Jos käyttäjää ei löydy perehdytystä aloitettaessa hakukenttään kirjoittamalla, ehdottaa palvelu “Lisää (haettu nimi/numero)”. Tästä klikkaamalla voi käyttäjän lisätä normaalisti joko veronumerolla (haetaan Vastuu Groupin, ent. Tilaajavastuun palvelusta) tai manuaalisesti lisäämällä.
Näytä koko artikkeli
27-07-2020 08:21
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 2488 Näytöt