Minun alueeni
Apu

Käyttöoikeuksien rajaaminen käyttäjäkohtaisesti

tekijä Jasu Sidoroff

Miksi ei ole näkyvyyttä kaikkiin työmaihin tai käyttäjiin palvelussa? 

1 VASTAUS1
Accepted solution
Jasu Sidoroff
VISMA

tekijä Jasu Sidoroff

Tähän saattaa olla syynä käyttäjätunnuksen takana olevat yksilölliset käyttöoikeusrajoitukset. Käyttäjän tietoihin pääset siirtymään muokkaustilaan Käyttäjät-listauksesta hakemalla työntekijän ja klikkaamalla Kynä-kuvaketta hänen kohdaltaan. Avautuvalta sivulta pääset siirtymään välilehdelle "Käyttöoikeudet", jossa voidaan määrittää työntekijälle näkyvät työmaat, tehtävät ja työnantajat. Korkeamman käyttöoikeuden omaaville käyttäjärooleille käyttöoikeuksissa pääsee myös rajaamaan näkyvyyden tiettyihin käyttäjiin tässä samaisessa näkymässä.

 

kayttooikeudet.PNG

 

Oletuksena käyttäjillä on aktivoimatta rajoitukset päälle, mutta ne saa asetettua osa-alueittain valitsemalla vivun "Kyllä" asentoon. Tämän jälkeen käyttäjälle näkyvät tietueet siirretään klikkaamalla niitä "Ei oikeuksia nähdä" -valikon alta kertaalleen, jolloin ne siirtyvät "Oikeudet nähdä"-valikkoon. Tämän jälkeen muutos tulee tallentaa vihreällä Tallenna-painikkeella. Mikäli siis rajoitukset on aktivoitu, mutta mitään ei ole siirretty "Oikeudet nähdä"-puolelle, niin käyttäjälle ei ole näkyvyyttä mihinkään tuon osa-alueen tietoon.

 

Mikäli käyttäjän takana on aktivoitu Työnantaja-rajoitukset, niin on tärkeää, että hänelle asetetaan vähintään näkyvyys hänen omaan työnantajaansa.

 

Toinen vaihtoehto voi olla näkyyden haasteissa se, että palveluun on otettu käyttöön Ryhmät-toiminto asetuksista (Asetukset - Projektinhallinta - Ryhmät). Tällöin käyttäjät ovat liitettynä omiin ryhmiinsä ja he näkevät vain työmaat, joihin on määritetty heidän oma ryhmänsä. Näin ollen jos työmaan takana ei ole käyttäjän ryhmää merkitty, niin silloin hänen näkymästään ei pääse kyseistä työmaata näkemään. Ryhmät vaikuttavat myös käyttäjä-näkyvyyteen esimerkiksi Työpäälliköille, jolloin he eivät näe heille kuulumattomien ryhmien käyttäjiä palvelussa.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.