peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Pankkiyhteydet helposti ja nykyaikaisesti

tekijä Kari Yli-Hakuni

Helppo ja tietoturvallinen Visma.net AutoPay

Visma.net AutoPay on pilvipalveluna toimiva täysin tietoturvallinen ja helppokäytöinen pankkiliikenneohjelmisto, jossa on suora ja jatkuva yhteys kaikkiin Suomessa toimiviin maksupankkeihin mahdollistaen mahdollisimman automaattisen aineistojen käsittelyn Visma Novan kanssa.

 

Pilvipalveluna Visma.net AutoPayn päivittyminen tapahtuu itsenäisestä ilman, että käyttäjän tarvitsee tehdä mitään toimenpiteitä.

 

Palvelun kautta voidaan hoitaa maksatukset ostoreskontrasta ja palkanlaskennasta, tiliotetapahtumien noutaminen ja tiliöinti kirjanpitoon oppivaa tekoälyä hyödyntäen sekä hakea pankista ajantasasaldot ja viimeisimmät tapahtumat helpottamaan maksatusten suunnittelua. Maksatusten hyväksyntä voidaan tehdä Visma Novassa tai Visma.net AutoPayn puolella.

Maksat käytön mukaan

Palvelun hinnoittelu perustuu puhtaasti tapahtumien määrään. Palveluun ei liity lisenssi- tai ylläpitomaksuja. Maksat vain siitä mitä käytät. Visma.net AutoPay hinnaston löydät Commynityn Lataa Materiaaleja -osiosta

5 Kommentit
CHAMPION ***
tekijä Marko Koivuniemi

Käytössämme on veteraani nimeltänsä Visma Monipankki - onko se nyt jo täysin korvattavissa Autopayllä ja mitä konkreettista hyötyä (pilveys kun ei ole kuin teknologia ja helppohan tuota Monipankkiakin on käyttää) siitä saa? Kun käyttöönotto kuitenkin lisännee kustannuksia merkittävästi.

Vai onko jos horisontissa deadline jolloin Monipankin valot sammutetaan?

tekijä Heikki Kotimäki

Hei,


Visma.net AutoPayllä voi korvata Visma Monipankin lähes täysin. Oikeastaan ainoa puuttuva toiminnallisuus on valuuttakauppasopimuksen käyttäminen maksatuksen yhteydessä. Toisaalta taas Visma.net AutoPayn suora käyttö Visma Novan kanssa mahdollistaa tiliotetapahtumien tiliöinnin tekoälyä avuksi käyttämällä.

 

Kuten kirjoitit, pilvipalvelu on teknologiaa. Sillä kuitenkin saadaan paikalle asennettavaan ohjelmistoon verrattuna muutamia isojakin etuja. Ensinnäkin yhteys pankkiin on suora ja jatkuva, jolloin aineistojen liikenne on varmempaa, koska pankkien palvelukatkot ym. internetin häiriöistä toipuminen ei vaadi käyttäjien toimenpiteitä. Samoin ohjelmisto päivittää pilvessä itse itsensä toisin kuin Visma Monipankin kanssa, jonka päivitys on käyttäjän vastuulla. Lisäksi muutokset pankkiliikenteessä (esim. maksusanomien muutokset) tehdään keskitetysti Visma.net AutoPayssä, jolloin muutoksia ei tarvitse tehdä Visma Novaan.

 

Visma Monipankin valojen sammuttamisesta ei ole päätöstä, mutta tekniseltä pohjalta ja käyttöliittymältään vanhanaikaisena ohjelmistona, jolle meillä on jo parempi korvaava ratkaisu, emme sitä enää kehitä. Visma.net AutoPayn kehitys sen sijaan jatkuu voimakkaasta, muun muassa uusilla tietoturvaratkaisuilla.

 

Visma.net AutoPayn suora käyttö Visma Novan kanssa on helppo ottaa käyttöön itsenäisesti näiden hyvien ohjeiden avulla https://rise.articulate.com/share/oO89ZPp5nCqiT3SVQnxu70FfNqYAEWAc#/?_k=38txr3 , jolloin käyttöönotosta ei tule kustannuksia. Käytön osalta taas hinnoittelun perustuessa puhtaasti tapahtumien määrään, on se yleensä edullisempaa kuin Visma Monipankin ylläpitomaksu.

CONTRIBUTOR *
tekijä Peurunkagolf

Meillä on Nova ja laskua tulee jo "maksusanomien muunnos SEPA-muotoon" asiasta/ laskulla näkyy "Visma.net AutoPay tapahtumat". Tarvitseeko meidän tehdä vielä jotain, että voisin lähettää palkat suoraan Novasta? Olen nyt laittanut ne maksuun Nordea nettipankin kautta eli ladannut sinne tiedoston.

tekijä Kari Yli-Hakuni

Kysymys: "Meillä on Nova ja laskua tulee jo "maksusanomien muunnos SEPA-muotoon" asiasta/ laskulla näkyy "Visma.net AutoPay tapahtumat". Tarvitseeko meidän tehdä vielä jotain, että voisin lähettää palkat suoraan Novasta? Olen nyt laittanut ne maksuun Nordea nettipankin kautta eli ladannut sinne tiedoston."

 

Vastaus: Voidaksenne käyttää suoraa AutoPay-yhteyttä Novasta ilman nettipankkia, täytyy teidän tehdä Novan puolella AutoPay-integraation käyttöönotto ja AutoPayssa tarvittavat käyttöönottotoimet. Visma.net AutoPay palvelu on jo kyllä teille aktivoitu käyttöön, mutta tällä hetkellä sitä käytetään teillä vain maksuaineistojen konvertoimiseen SEPA-muotoon.

 

Lisätietoja seuraavassa linkissä olevassa ohjeessa osioissa Visma.net AutoPay käyttöönotto ja Pankkiliikenne Visma Nova -ohjelmalla: https://rise.articulate.com/share/oO89ZPp5nCqiT3SVQnxu70FfNqYAEWAc#/?_k=38txr3

tekijä Olli Hietala

Hei Peurunkagolf,

 

teillä selvästi jo toimii OPG (Visma On Premises Gateway) joten saatte Novan keskustelemaan Visma.net AutoPay palvelun kanssa kun liitätte kopioitte Y-tunnus ja Asiakasvarmenne tiedot Novan Ohjaustiedot > AutoPay -välilehdelle, nämä tiedot löydät Visma.net AutoPaystä Hallinta > Yritykset-näkymästä. Tarkista ettei kopioitaessa kenttiin jää tyhjiä merkkejä alkuun tai loppuun. Tämän jälkeen Novasta on mahdollista lähettää aineistot suoraan Visma.net AutoPay palveluun.

 

Huom! Jotta yhteys pankkien ja Visma.net AutoPayn välillä toimisi vaatii se pankin web service avainten lataamisen Visma.net AutoPay palveluun. Seuraamalla käyttöönotto-opastamme pitäisi käyttöönoton onnistua: https://rise.articulate.com/share/oO89ZPp5nCqiT3SVQnxu70FfNqYAEWAc#/lessons/cj4r0v7zk00023765nmvabsq...

 

Ota yhteyttä sovellustukeemme jos jossain kohtaa tulee kysyttävää niin autamme eteenpäin.

 

Terveisin,

Olli, Visma Sovellustuki