peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Miten määritellään henkilön palkasta perittävä ay-jäsenmaksu?

tekijä Matti Aaltonen

Miten määritellään henkilön palkasta perittävä ay-jäsenmaksu?

1 VASTAUS1
Accepted solution
VISMA

tekijä Matti Aaltonen

Jos työntekijä on sopinut ay-maksun perimisestä suoraan palkasta, ohjelmaan tulee määritellä sekä ammattiliitto että maksusumman perusteet.

 

1. Tarkista että ammattiliitto ja sen jäsenmaksun määräytymisperusteet on asetettu oikein kohdassa Yritys | Ammattiliitot.


2. Tarkista Tilastot -kohdasta, että ay-jäsenmaksu on koostettu ammattiliiton ohjeiden mukaisesti. Voit muokata olemassa olevaa Ay-maksun peruste -tilastoa tai perustaa uuden tilaston tarpeidesi mukaan.

 

3. Tarkista että työntekijän työsuhteelle on merkitty ammattiliitto oikealle aikavälille. Tämä on kohdassa Henkilöt | Työsuhde | Ammattiliitto.

 

4. Tarkista kohdasta Henkilöt | Työsuhde | Palkkatiedot , että henkilöllä on ay-jäsenmaksun palkkalaji merkittynä vakiopalkkalajiksi. Lisää henkilölle tarvittaessa tämä palkkalaji. Mallipohjassa on valmiina palkkalaji 8090 Ay-jäsenmaksu tätä tarkoitusta varten. Tarvittaessa voit muokata valmista palkkalajia tai luoda yrityksellenne uuden palkkalajin.

 

5. Avaa uusi palkka-ajo ja luo henkilölle palkkakausi vakiotapahtumien perusteella. Jos jäsenmaksu ei päivity oikein, tarkista että käytetyt palkkalajit ja tilastot ovat oikein. Henkilön palkkatapahtumien tulee kumuloida käytettyä tilastopalkkalajia ja käytetyn ay-jäsenmaksupalkkalajin tulee olla ko. tilastopalkkalajista riippuvainen.