peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Miten työntekijältä tehdään ulosottopidätys?

tekijä Matti Aaltonen

Miten työntekijältä tehdään ulosottopidätys?

6 VASTAUSTA6
Accepted solution
Matti Aaltonen
VISMA

tekijä Matti Aaltonen

Lisää henkilölle 8080 Ulosotto -palkkalaji vakioihin (Henkilöt | Työsuhde | Palkkalajit). Anna ulosoton päiväkohtainen suojaosuus MINNET-palkkatekijän arvoksi. Lisää vakiotapahtuma palkkakaudelle ja tarkista ulosoton määrä.

 

MINNET-palkkatunnuksen lisätietoihin voit määritellä perittävän ulosoton Minimi- ja Maksimi-määrän sekä Suojaosuuden lisäksi työntekijälle jätettävän määrän maksukiellon mukaisesti.

 

Muusta kuin määräajoin maksettavasta nettopalkasta ulosmitataan 1/3. Suojaosuutta ei oteta tällöin huomioon. Tallenna henkilön MINNET-palkkatekijän arvoksi tällöin 0, jolloin ohjelma laskee ulosottoa 1/3 nettopalkasta.

 

HUOM! Palkkojen laskennassa palkkatapahtumat hinnoitellaan sen palkkatunnuksen mukaan, joka on voimassa palkkakauden alkupäivänä. Ts. jos joulukuun 2016 palkka maksetaan tammikuun 2017 puolella, uuden suojaosuuden tulee olla voimassa palkkakauden alkupäivänä, jotta ohjelma huomioisi uuden suojaosuuden.

 

Jotta voit muodostaa ulosottotilityksistä pankkiin lähetettävän maksuaineiston, täytä henkilön palkkatiedoissa myös ulosottovirasto, viraston pankkitilitiedot ja viite (RF-viite ei mahdollinen).

 

Tarkemmat ohjeet löydät käsikirjasta.

Accepted solution
Nina Penttilä
CONTRIBUTOR **

Hei! 

 

Mikä näillä "järjestys" -kohdan numeroille on selitys? 

 

t. Nina

 

Accepted solution
Matti Aaltonen
VISMA

Moikka!

 

Järjestys-kentän arvolla määritetään järjestys, jossa palkkatekijät tulostetaan palkkaerittelylle.

 

Terveisin

Matti

Soile Miettinen
CONTRIBUTOR ***

Henkilöllä on ulosottopidätys palkasta ja määrityksenä on enintään 134,94/kk.

Miten tämä merkitään, kun henkilölle maksetaan palkka 2 viikon välein.

Hei,

 

uusimman päivityksen myötä Payrollin ulosottokäsittelyyn on tullut muutos. Jos palkka maksetaan useammin kuin kerran kuukaudessa, ohjelma 'jyvittää' palkkakauden päivien mukaan ulosoton maksimi- ja minimimäärät, kun henkilön työsuhteen tietoihin (Henkilöt--> Työsuhde--> Palkkatiedot) on ne määritelty.

 

Esimerkki: Työntekijälle maksetaan palkka kahden viikon välein ja työntekijltä saa pidättää maksimissaan 200 euroa ulosottoa kuukaudessa. Tällöin lisätään henkilötietoihin ulosoton maksimikohtaan 200 euroa. Ohjelma laskee ulosoton maksimimäärän palkkakauden päivien mukaan ja ulosottopidätys on maksimissaan 100 euroa per palkkakausi. 

 

Jos asian tiimoilta on vielä kysyttävää, otattehan yhteyttä Visman Sovellustukeen sovellustuki@visma.com  niin voimme jutella asiasta lisää yhdessä. 

 

Mukavaa syksyn jatkoa,

Mari 

Hei,
tätä olisi hyvä tarkastella yhdessä vielä tarkemmin, mutta jos ulosoton maksimimäärä on per palkanmaksukausi, merkitse maksimitieto palkkatietoihin työsuhteelle.
 

Jos sinulla herää tästä lisäkysymyksiä, voit olla yhteydessä myös sovellustukeemme sovellustuki@visma.com niin tutkitaan tätä yhdessä lisää!

Terveisin,
Elina