Minun alueeni
Apu
Soile Miettinen
CONTRIBUTOR ***

Työnantajalle maksettavat etuudet

tekijä Soile Miettinen

Hei!

Olin perjantaina Ennakkoperintä koulutuksessa ja siellä tuli vastaan sellainen asia mistä ainakaan kurssilla olleista ei kukaan tiennyt. 

Työnantajan saadessa esim. Kelalta korvausta maksetusta sairausajan palkasta siitä pitäisi tehdä oikaisu tulorekisteriin henkilölle jota korvaus koskee. Kelakorvauksesta, kun ei mene sairausvakuutus ja työttömyysvakuutus maksua.

Onko kellään kokemusta tästä asiasta ja miten olette sen tehneet palkkakirjauksissa?

3 VASTAUSTA3

tekijä Mari Tiihonen

Hei Soile,

 

Erillisilmoitukselle saadaan sotuvähennystieto, kun käytetään palkkalajia 8500 sotumaksuvähennys. (Tämä käyttää tilastoa 8000 ja  tällä palkkalajilla ei ole mitään tulolajia.)

Palkkalajille voi tehdä oman palkka-ajon tai sitä voidaan käyttää palkanlaskennan yhteydessä kun tiedetään, että vähennys/oikaisu tulisi tehdä. Tästä palkkalajista ei mene tietoa tulorekisteriin vain erillisilmoituksen myötä omaveroon. 

ESIM: Vähennyksen voi siis tehdä varsinaisella palkka-ajolla tai tehdä ko. vähennykselle oman palkka-ajon. 

 

Jos asian tiimoilta on vielä kysyttävää, voitte ottaa yhteyttä Visman sovellustukeen sovellustuki@visma.com 

 

Mukavaa joulun odotusta!

Mari /Visman Sovellustuki

Riitta6
CONTRIBUTOR *

tekijä Riitta6

Tuo sotu-vähennys sairasloma-ajan palkasta on ollut voimassa jo iät ja ajat. Se yhteenveto piti aiemmin  tehdä vuosittain  verottajalle palkkailmoituksen yhteydessä. Nyt tulorekisteriaikana pitäisi ilmoitus todellakin tehdä kuukausittain, onneksi ei ole tänä vuonna tullut vastaan, mutta nyt on tulossa sellainen tapaus tällä kuulla ja ensi kuun alussa. Jäänkin odottelemaan, miten se tulorekisteriin ilmoitetaan.

 

Soile Miettinen
CONTRIBUTOR ***

tekijä Soile Miettinen

Niin ne koulutuksessa sanoivat, että on ollut voimassa iät ja ajat. Itselle ei ole tullut aikaisemmin vastaan, kun en ole vuosi-ilmoituksia tehnyt. 

Kouluttaja lupasi ilmoittaa miten tämän vuoden takautuvat korjaukset tehdään, kun heillä on joku kokous 20.12.2019. 

Itsekin haluaisin tietää miten vastaisuudessa nämä korjataan.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.