Minun alueeni
Apu

Visma Payroll -päivitys 2.8.2022

tekijä Jarno Hakulinen

Payrollin elokuun päivitys julkaistaan tiistaina 2.8.2022.

 

Päivitystiedotteessa kerrotaan elokuun 2022 ohjelmaversion uusista ja muuttuneista toiminnoista sekä korjatuista ongelmista. Päivitystiedote on hyvä lukea läpi, jotta voit tutustua tehtyihin muutoksiin ennen uuden version käyttöä.

 

Päivitys julkaistaan tiistai-illan aikana noin kello 22 alkaen ja aiheuttaa lyhyen käyttökatkon palveluun.

 

Päivityksen tärkeimmät sisällöt on kuvattu alla, ja koko päivitystiedotteen voit lukea ohjesivustolla: Payrollin päivitystiedote 8/2022.

 

  • Olemme kehittämässä Payrollia entistäkin käyttäjäystävällisemmäksi ja tietoturvallisemmaksi. Et enää pääse Sääntöeditoriin tai voi muokata kaavoja. Jos tarvitset muutoksia kaavoihin, ota yhteyttä Payrollin tuotetukeen. Muutos selkeyttää Payrollin toimintaa, sillä Sääntöeditori on vähän käytetty ja monimutkainen toiminto.
  • Voit määrittää Palkkalajien tilastojen ikärajoja usealle palkkalajille kerrallaan. Tämä helpottaa mm. 1.8.2022 voimaan tulleen työttömyysvakuutusmaksun alaikärajan päivittämistä.
  • Voit rajata Henkilölistaa ja hakea ja valita henkilöitä eri kriteereillä.

Lisäksi Payrolliin on tehty korjauksia mm. Poissaolopalkkalajit-sivulle, Palkkalajien raportille sekä Perityt ay-maksut -raportilta ladattavaan tiedostoon.

8 Kommentit
Helena Heinonen
CONTRIBUTOR *
tekijä Helena Heinonen

Hei 

 

koska mahtaa olla saatava työkalu jolla voisi siirtää  fivaldin palkkahallinosta Payrolleen 

Katja Hakala
VISMA
tekijä Katja Hakala

Kiitos viestistäsi. Valitettavasti tällä hetkellä ei ole tarkempaa aikataulua kertoa. Tiedotamme muutoksista ja uudistuksista Communityssä ja versiojulkaisujen yhteydessä päivitystiedotteesta löytyy tietoja tarkemmin.

Aki Luukkonen
CONTRIBUTOR *
tekijä Aki Luukkonen

Eli onko nyt tosiaan niin, että jos haluan vaikka tehdä Palkkatunnuksen TUNTIP2 (tai minkä tahansa muun). Ja tehdä sille oman palkkalajin. Joka luonnollisesti hakisi sen kaavalla. En siis nyt pysty sitä tekemään ellen tuen kautta asiaa hoida? 

 

Tällainen olennainen ominaisuus otetaan käyttäjältä pois. Mutta sitten taas työttömyysvakuutusmaksun rajat käyttäjän pitää huolehtia itse? Eikö tämä ole juuri se ohjelmistotalon hoidettava ja ensin mainittu sitten käyttäjän hoidettava? Miten tämä voi mennä näin nurinkurisesti...

lisbet
CONTRIBUTOR *
tekijä lisbet

Hei,

 

uuden päivityksen myötä henkilöt-haussa on ongelmia.

Haku ei näytä palkkausmuodoltaan passiivisia henkilöitä vaikka valitsisi kaikki tai passiiviset kohdasta palkan saajan tila.

Passiiviset henkilöt saa näkyviin vasta silloin kun klikkaa lisää rajauksia ja valitsee työsuhteen tilaksi kaikki tai passiiviset.

 

Onko tähän tulossa muutosta?

Katja Hakala
VISMA
tekijä Katja Hakala

Hei,

 

Henkilöiden hakunäkymään on tullut muutoksia.

Tällä hetkellä on hyvä avata Lisää rajauksia -näkymä ja valita "Kaikki" molempiin tila-kenttiin. Näin saadaan kaikki henkilöt näkymään listalle. 

 

KatjaHakala_0-1659513574161.png

 

Toiminnallisuutta tullaan vielä tarkastamaan ja siihen liittyvistä muutoksista tiedotetaan myöhemmin julkaistavien päivitystiedotteiden yhteydessä.

 

tekijä Ainomari Karhu

Hei @Aki Luukkonen

Kyllä, eli mikäli haluat luoda uuden palkkalajin tai tehdä siihen muutoksia ja et nyt pysty tekemään sitä päivityksen jälkeen, olethan yhteydessä sovellustukeemme sovellustuki@visma.com. Autamme mielellämme näissä.

juolamer
CONTRIBUTOR **
tekijä juolamer

Hei ja mukavaa elokuun alkua kaikille! Onko uusi verokortille tullut kenttä Vero API tulolaji pakollinen ja pitääkö se nyt käydä meidän muuttamassa manuaalisesti vanhoille noin 1000 työntekijälle, joille sitä ei päivittämättömän version ollessa käytössä voinut lisätä?

Katja Hakala
VISMA
tekijä Katja Hakala

Hei!

 

Verokortin uusi kenttä Vero API ei ole tällä hetkellä pakollinen tieto. Tässä vaiheessa Ei valintaa on riittävä tieto uusia verokorttitietoja perustettaessa. Vanhoille työntekijöille ei ole tässä vaiheessa tarvetta päivittää tietoa.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.