peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Tervetuloa Visma Severa Communityyn!

Sivuiltamme saat ajankohtaista tietoa ohjelmistosta, voit keskustella muiden käyttäjien kanssa sekä löydät nopeasti hyödyllisiä neuvoja ohjelman käyttöön liittyen.
Viimeisimmät aiheet

Tarjuksen tai tilauksen pystyy kätevästi lähettämään Severasta, mutta mistä pääsemme muokkaamaan sähköpostiin tulevaa saateteksiä?Emme halua tarjouksemmee Visman yhteystietoja alimmaiseksi.
Meillä on suuri määrä oletustyölajeja ja näinollen alaosaan tulee "näytä lisää"-teksti. Nyt viime päivinä on käynyt niin, että uusi käyttöliittymä ei näytäkään lisää vaan ikkuna poistuu eli en saa mistään valittua aakkosissa loppupuolella olevaa työlajia enkä tässä ikkunassa pysty etsimään sanan alkukirjaimilla.Vanha käyttöliittymä toimii tältä osin moitteettomasti.Samalla kun korjaatte tuon voisitte myös tutkia juuri tuota miksi ei pysty etsimään alkukirjaimilla, kuten esim tuntikirjausikkunassa.Kolmas ongelma tässä ikkunassa on se, että oletustyölaji ei tule näkyviin ikkunan ylälaitaan, siinä lukee vain että Ei valittu, vaikka oletustyölaji todellisuudessa on valittu.Näköjään tähän kommenttikenttään ei pysty tuomaan leikkaustyökalulla otettua screenshottia kuten ennen!
Usein käy niin, että huomaan laskulla tuntikirjausrivin, jossa käyttäjä on erehdyksessä käyttänyt väärää työlajia eli näinollen hinta on väärä. Korjaan mielelläni tällaiset virheet tuntikirjauksella enkä pelkästään muuttamalla tuntihintaa laskulla. Tällöin joudun ensin merkitsemään kyseisen rivin "Laskuta myöhemmin" ja sitten menemään tuntikirjausosioon ja hakemaan kyseisen henkilön ja oikean päivän esille ja sitä kautta korjaamaan työlajin oikeaksi. Tämän jälkeen takaisin laskulle ja uudelleen rivi/t laskutukseen. Prosessi on turhan työläs, olisiko mahdollista voida korjata työlajia, mikäli rivi on laskun alaosassa laskuttamattomien nimikkeiden joukossa? Se nopeuttaisi työtä aika tavalla.
Nyt ei onnistu järjestämään raportin arvoja, nyt kyseessä analyysiraportti, esim. laskutus%-raportti. Saako nuo jotenkin esim. nimen mukaan aakkosjärjestykseen tms.?Meidän firmassa ainakin tämä on säännöllinen työkalu, jolla seurataan henkilöiden ja tiimien laskutuksen toteutumista eri mittareilla, ja on hankala käsitellä näkymiä, kun pitkässä listassa on kaikki henkilöt sekaisin. Apua toki tuo jos laittaa ryhmittelyn päälle, mutta olisi kätevää järjestellä esim. koko firman työntekijät todellisen % mukaan.
Esim. kalenterin viikkoa vaihtaessa, avautuvassa kalenterivalitsimessa nuolien paikka vaihtuu, eli ei voi kliksutella nopeasti marraskuulta joulukuulle, koska sinisen nuolen sijainti muuttuu ja kursoria pitää siirtää. UI-bugiksi tämän ajattelisin.
Online-käyttäjiä (290)