avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Velkommen til området for Visma Severa

Finn informasjonen du trenger om Visma Severa - innenfor alt fra prosjektstyring, til timeregistrering, til mobile løsninger. Snakk med andre brukere, og finn kurs og nyheter som er relevante for deg.
Recent topics

Hei,Er det noen som vet hvordan man deler rapporter i "nye Severa"/det nye brukergrensesnittet? Hvis jeg oppretter en rapport blir den bare "egen" (og jeg kan tilsynelatende ikke endre angivelsen om at den er "egen"). Jeg må inn i rapportgalleriet i gamle Severa for å kunne angi at den skal være delt (så det er ikke noe i veien med rettighetene i den forbindelse). Er det kanskje funksjonalitet som ikke er flyttet over på nytt grensesnitt ennå?
3 0
Postet av
2018, nytt år og ny prisliste skal legges inn. De nye timesatsene skal da gjelde fra 01.01 men når jeg prøver å opprette ny prisliste (både standard prisliste og prosjekt/kundespesifikke) så får man ikke lov til å "tilbakedatere" fra-dato..! Dette selv om ingenting i nytt år er fakturert, ei heller er det opprettet fakturautkast som innehar timer ført i 2018. Timeprisene er ikke justert flatt med kroner eller %, men individuelt for den enkelte medarbeider/bruker. Hvordan løses dette? Slik jeg forstår det vil nå prosjekter med timer registrert før oppdatering av prisliste(r) følge gammel timesats, mens timer registrert etter dato for oppdatering vil faktureres med de nye satsene. Temmelig håpløst.
2 0
Postet av
Hva skjedde egentlig med oppdateringen av Visma Severa, med nytt grensesnitt?
1 0
Postet av
Er det noe du er usikker på i forhold til en faktura du har mottatt? Ofte stilte spørsmål Fakturakopi Prisøkning Klage Oppsigelsesfrist Beskrivelse av faktura Her finner du ofte stilte spørsmål om faktura Når det gjelder den årlige vedlikeholdsfakturaen, er betaling av denne en forutsetning for gyldig bruksrett til deres programvare.
0 0
Postet av
I tidligere versjon, kunne prosjektleder redigere timer som ligger for godkjenning før fakturering. Når man klikket på timene som skulle godkjennes, ble man ført inn i timeregistrering, hvor man så kunne endre på tekst (ved feks. skrivefeil etc.). Dette er ikke mulig lengre i ny verson?
1 0
Postet av
Her finner du nyttig informasjon for deg som er ny bruker i Visma Severa. Du kan logge deg på Visma Severa her: https://secure.severa.com/VismaSevera/ Dersom du har flere visma-tjenester kan du også logg deg inn her: https://connect.visma.com/home Da vil du få tilgang til alle dine skytjenester fra Visma. Når du logger deg inn i Visma Severa må du opprette et passord som tilfredsstiller våre krav til sikkerhet. Administrator i ditt firma vil alltid ha tilgang til å sende deg nytt passord, endre på innstillinger og ha fulle rettigheter til firmaet i Severa. Administrator oppretter andre brukere og gir de rettigheter i henhold til hva de enkelte brukerne skal se. Her kan du se noen videoer som gir deg en innføring i Visma Severa og hvilke funksjonsområder systemet dekker. Introduksjon Kunder CRM & salg Prosjektplan Timer & tillegg Oppgavehåndtering, fakturering & rapportering Ønsker du en dypere forståelse for systemet finner oversikt over alle kurs og datoer her. Her på Community vil du få oversikt over brukertips og nyheter når det kommer ny funksjonalitet i systemet. Du kan også få tips fra andre brukere i vårt diskusjonsforum. Alle våre kunder har en partner, så dersom du har behov for konsulenthjelp eller support bør du kontakte partneren din som kan hjelpe deg videre.
0 0
Postet av
Det arbeidstimediagrammet som er inkludert som en widget - er den basert på tall fra noe standard-rapport som det går an å endre på? Det virker ikke særlig praktisk at den widget-en ikke lar seg konfigurere. Det vil være ønskelig å konfigurere diagrammet til å f.eks. kun vise timer for kun siste måneden eller andre perioder - men det ser ikke ut til å være mulig? Men det er kanskje mulig å endre på rapporten som ligger til grunn for diagrammet?
3 0
Postet av
Hei, Overgangen til Visma Connect pålogging er generelt gått veldig fint. For enkelte brukere som har benyttet forskjellig brukernavn i Visma.net og Visma Severa har det skapt noen problemer. Dersom du ikke endret til samme e-postadresse FØR 10.Desember, er det ikke mulig å endre e-postadresse nå når din bruker allerede er i Connect. E-postadressen er ID i Visma Connect, det er nesten det samme som at man har ulike personnummer. Man vil bli behandlet som to ulike personer. Dessverre er det per idag ikke mulig å smelte sammen de to brukerne eller å endre e-postadresse til den samme som finnes i Connect/Visma.net. Du må derfor enn så lenge ha ulike adresser i Severa og Visma.net. En annen utfordring vedrørende dette er at den brukeren du var inne på sist blir husket i nettleseren din. Dersom du da skal logge inn i Visma.net og deretter skal logge inn i Severa vil brukernavnet du sist var inne på bli husket, og du vil oppleve at du ikke får tilgang til enten Visma.net eller Severa. Her vil vi legge en bedre melding slik at du forstår at du da må logge ut av visma.net og deretter logge inn i Visma Severa. Et alternativ er å benytte ulike nettlesere i Severa eller Visma.net. Dersom du ønsker å benytte samme bruker som du allerede har i Visma.net er eneste alternativ å deaktivere bruker i Severa for deretter å opprette en ny bruker med samme brukernavn, innstillinger etc. Dersom du skal gjøre dette må du snakke med administrator i ditt firma. Ulempen med dette er at du vil miste all historikk på din bruker.
0 0
Postet av
Her er noen av de vanligste årsakene: - Bruker benytter feil e-postadresse. Admin i firmaet kan da sjekke hva riktig e-postadresse er -Bruker husker ikke sitt gamle passord. Admin i firma kan re-sette passord fra brukerstyring Kundeservice hos Visma kan hjelpe til å få generert et nytt passord. De kan nåes her på chat. Dersom det er behov for å endre e-postadresse. Endre en e-postadresse dersom bruker er i ConnectFra Severas personlige detaljer kan enten en bruker selv eller adminbruker be om e-postadressendring (det er en knapp nederst på siden).Bruker vil bli bedt om å skrive inn passordet og ny e-postadresse.Inntil e-postadresseskiftingsprosessen har gått gjennom, er brukerens e-postadresse fortsatt den gamle, og i mellomtiden kan brukeren fortsatt få tilgang til alle tjenester med den gamle e-postadressen. Dersom brukeren ikke er aktiv i Connect ennåE-postadressen endres umiddelbart Dersom brukeren allerede er aktiv i ConnectInformasjons-e-post sendes til den gamle e-postadressen som gir beskjed om at en slik forespørsel er gjort.E-post sendes til den nye e-postadressen med en lenke for å godkjenne forespørselen. Koblingen er gyldig i 15 minutter. Når brukeren klikker koblingen for å godkjenne forespørselen, må han / hun angi sitt Connect-passordE-postadressen er endret.
0 0
Postet av
Vi i Visma tar sikkerhet på alvor, og vi oppdaterer våre skytjenester med en ny og bedre håndtering av sikkerhet relatert til innlogging. Oppgraderingen vil i Visma Severa finne sted 10.12.2017. Sikkerhetsoppgraderingen gir bedre sikkerhet for deg som bruker ved å ha et strengere krav til passord, samt tilby to faktor autentisering for de som ønsker det. Du vil også oppleve at påloggingssiden til Visma Severa har et helt nytt design. Her vil alle brukere måtte legge inn et nytt passord. Den nye sikkerhetstjenesten har et strengere passord regime med et minimumskrav på 8 karakterer og krav til kombinasjon av små og store bokstaver, tall og spesialtegn. Dersom ditt passord allerede består av overnevnte kan du logge deg inn med samme passord som du har idag. I tillegg til ny design i påloggingsvinduet vil du som bruker kun trenge å logge inn en gang om du benytter flere skyløsninger fra Visma, såkalt single sign-on.Du vil bli bedt om å endre passord når du logger deg inn i Visma Severa 10.Desember eller senere. Jeg har allerede en pålogging til andre Vismasystemer Dersom du allerede benytter noen av våre tjenester med samme innloggingsfunksjonalitet kan du benytte det samme passordet som du benytter for andre Visma.net tjenester eller Community. Dette kan for eksempel være Visma.net Financials, Visma.net Expense eller Visma Community. Har du samme e-postadresse i innloggingen benytter du det samme passordet når du logger deg inn etter 10.desember. MERK! Når du ser det nye påloggingsvinduet bruker du de sammeinnloggingsdetaljer som du bruker i de ovennevnte løsningene.Da benytter du samme passord som du benytter i overnevnte tjenester.(Hvis du prøver å bruke vanlig innlogging til SeveraVil du motta en feilmelding som sier at "E-postadresse ellerpassordet er feil. ") Jeg benytter en annen e-postadresse som brukernavn i Visma Severa enn i de andre Visma-applikasjonene mine Vi vil anbefale deg å endre brukernavn i Visma Severa FØR 10.desember slik at du kan benytte samme brukernavn og passord på alle våre tjenester.
0 0
Postet av
Relevante linker