Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Siste nytt

Velkommen til Visma Software! Vi i Visma ønsker at du, som bruker av våre løsninger, enkelt skal finne den informasjonen du trenger. Her finner du, som er bruker av Visma.net Project Management, full oversikt over alt du måtte ha behov for. Hjelp dine kolleger å holde seg oppdatert Er det andre personer i din organisasjon, som også bør få informasjon fra oss?Ved å trykke pålinken nedenfor kan du sende en mail til alle personer i din organisasjon som skal jobbe i Visma.net Project Management. Trykk her for å sende mail Her finner du all relevant informasjon for deg For at du skal komme godt i gang med Visma.net Project Management har vi laget brukertips i Visma Community Kom i gang med prosjektstyringsverktøyet Project Management Vi i Visma er opptatt av at du får all den hjelpen du skulle trenge. Vi ønsker derfor å informere deg om at du og dine kolleger kan kontakte oss for teknisk brukerhjelp og applikasjons guiding ved åchatte med oss på denne siden,sende mail tilskysupport@visma.comeller på tlf21 89 64 04.Vi er tilgjengelige fra 08:00-18:00 man-fre, og vil besvare henvendelsen din så raskt som mulig! Hold deg oppdatert på siste nytt om dine produkter og få med deg det som skjer. Det er her du som Visma-bruker holder deg oppdatert, i tillegg har mulighet til å spørre andre om akkurat detdulurer på. Vårt Community er helt vesentlig for deg som ny kunde å bli en del av - det er også helt gratis! Slik registrerer du deg i Visma Community Når man skal i gang med en ny løsning er det mange som synes det er trygt og effektivt å lære seg løsningen ved å delta på kurs. Vi leverer kurs i din Visma programvare enten som fysisk kurs eller nettkurs.Finn ut mer om kurs i Visma programvare Webinar gir deg inspirasjon og kunnskap om våre løsninger innen effektiv økonomistyring, salg/kundedialog og lønn/HR – informativt, raskt og gratis! Her fnner du en oversikt over alle våre gratis webinar Bli inspirert, få tips og les om hvordan smart forretningsdrift kan styrke din bedrift. Gå til Visma-bloggen Du har kanskje kjøpt din nye programvare gjennom en av våre partnere? Vi er opptatt av å skape verdi for kundene gjennom vårt partnernettverk, og vi har per i dag et veletablert partnerapparat i Norge.Oversikt over alle våre partnere
Spørsmål Hvordan overtar et nytt firma/organisasjonsnummer eierskapet til lisenser? Svar Om et firma har blitt kjøpt opp, fusjonert eller at mor/datterselskap skal overta lisenser som idag eies av et annet org.nummer/firmanavn så må følgende gjøres: Send inn henvendelse tilkundesenteret@visma.no Oppgi hvilke lisens(er) som skal flyttes, hvilket firmanavn og org.nummer lisensene er eid av idag og til hvilket firmanavn og org.nummer det skal flyttes til Oppgi navn, tlf og epost på personen som kan signere avtaler for bruksrett og vedlikehold og om de ønsker å signere med BankID eller BankID på mobil Om det er utsendt fakturaer oppgi fakturanummer og om de skal krediteres og refaktureres på det "nye" firmanavnet/org.nummeret For Huldt&Lillevik lisens må gjelder følgende: Lisenseier må sende en kundemelding, dette gjøres ved å gå til "verktøy"-funksjonen inne i H&L systemet. Deretter velges "kundemelding" og kunden følger veiviseren på kundemeldingen til de kommer til siden hvor du kan endre firmanavn og organisasjonsnummer. Her fylles inn riktig firmanavn og organisasjonsnummer og deretter fullføres kundemeldingen - da vi den sendes til Visma Software. Kunden vil deretter få tilsendt et nytt kontrollsiffer i retur, slik at system også blir oppdatert (kontrollsifferet sendes til kontaktpersonene som er oppført inne i kundemeldingen) . NB! Lisenser kan ikke "gis bort" til et firma hvor det ikke har vært en fusjon, oppkjøp eller et eierforhold mellom selskapene.
September 2018 ble Visma utsatt for et hackerangrep. Hackerne lyktes ikke i sitt forsøk, og ingen kundedata kom på avveie. Visma har jobbet tett med nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM NorCERT) og politiet for å etterforske saken. Recorded Future publiserte i dag en rapport om etterforskningen av denne hendelsen og flere liknende angrep mot utenlandske selskaper. Funnene i rapporten er i dag gjengitt i flere nasjonale og internasjonale medier. Visma blir jevnlig utsatt for forsøk på hackerangrep og svindelforsøk, og har svært gode rutiner, prosesser og plattformer for å både monitorere og hindre innbrudd. Visma har valgt å være åpne om hendelsen for å øke bevisstheten i bransjen. Det er ingen grunn til bekymring og Vismas kunder behøver ikke å foreta seg noe. Enpressemeldingmed lenke til rapporten er publisert på Visma.com. Vi ønsker å oppfordre til åpenhet rundt trusselsituasjonen og håper at andre bedrifter kan bruke informasjonen i rapporten til å kvalitetssikre egne IT systemer, og avdekke om de har vært forsøkt hacket, eller faktisk har blitt hacket av samme eller lignende aktører.
Noen ganger har man ikke helt oversikt over hvilke avtaler man har med hvilke selskap. Vi har derfor laget en gjengivelse av avtalene slik at du kan se hvilke vilkår som gjelder for deg som kunde av Visma Software AS. Er dere kunde på abonnement, finner dere en gjengivelse av avtalevilkåreneher. Hvis dere har både løpende års-avtale kombinert med en abonnementsavtale, ligger gjengivelsen av avtalevilkåreneher. Hvis dere har løpende års-avtale (12 måneders binding), kan dere få gjengivelse av avtalevilkårene ved å skrive til kundesenteret@visma.no. Hvis dere er kunder på Finale, kan dere få gjengivelse av avtalevilkårene ved å skrive til kundesenteret@visma.no. Ta gjerne kontakt med oss på 09101 eller kundesenteret@visma.no hvis du har noen spørsmål. Hilsen oss i Customer Success.
Tar det lang tid å få svar fra oss? Det kan hende du synes det tar lang tid før du får svar fra oss. Årsaken er at vi er inne i vår mest hektiske periode. Vi beklager veldig den ulempen det måtte medføre å vente lenge på svar fra oss. Vi bestreber å holde responstiden på et minimum. Henvis gjerne til sak ID når du kontakter oss. På den måten kan vi raskt finne saken din og se hvilken status den står med, og kanskje også purre på denne hvis det er en hastesak. Du kan gjerne kontakte oss på chat. Også via chat kan du henvise til ID nr på din sak, slik at vi raskt kan finne ut hva som er status på denne. Du er velkommen til å skrive til oss på chat eller ringe oss på 09101. Med vennlig hilsen oss i Customer Success
Prøv Visma Sign