Visma Website/Webshop
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Velkommen til Visma Website/Webshop

Finn informasjonen du trenger om Visma Website/Webshop - alt fra kom-i-gang-guide, til supportartikler, opplæringsvideor og referansesider. Snakk med andre brukere, og finn kurs og nyheter som er relevante for deg.
Siste nytt

Hallo, Er det en ide, alternativt mye jobb, at en webshop ordre ender opp som en ordre i visma, ikke bare webshop ordre og neste kunde faktura ? ,da vil det være mulighet for å printe pakkseddel. Vi som driver med salg av varer via webshop er nesten avhenngige av å printe en pakkseddel å ha med i pakken \ pakke etter. Der er pr tiden ikke mulig. Eller fins det andre muligheter forå ta ut pakkseddel (og evt adresselapper) som ikke eg har funnet ? Mvh Jone
Hei,vi følte oss rundlurt etter å ha brukt masse tid på å gå over til webshop+ for nettopp å få ordrer rett inn i eaccounting. Målet var jo utelukkende å spare tid og ressurser på ikke å måtte punche alle ordrer manuellt(vi bruker e-conomic i danmark med akkurat samme webshop+ og der velger man om man vil ha bestillingene inn som ordre eller fakturaunderlag. ) Ved at man i Norge med eaccounting har valgt å integrere kun direkte mot fakturagrunnlag (selv om de kaller det webordre?!?) så har man hoppet over alle funksjonene som ligger i deres eget system til nettopp å håndtere del-leveringer, restordre, pakksedler osv. Hvordan er dette mulig?!?! Api'et er klargjort for både å sende som ordre og fakturagrunnlag, men her klarer ikke Visma selv å utnytte det. Velger man derimot en ekstern webshop som f.eks Shopify, Mangento osv kan man velge om man vil ha ordrene inn som ordre eller fakturagrunnlag inn i eaccounting?!?! Forstå det den som vil....Virker som visma vil at man skal velge en annen webshop, synd de ikke gir beskjed om det før man har brukt masse tid på å legge opp innloggingsgrupper med kunder etc(alt manuellt!!). Har forsøkt å kontakt visma fra alle vinkler om dette, men virker som de gir faen i alle henvendelser og lar det skure og gå....Ser jo her i dette fora at etterspørselen etter å kunne håndtere ordrene mere strukturert med restordre, pakksedler osv har vært over år uten at noen gjør noe som helst!!!Slik det er i dag hvor "ordren" kommer inn somfakturagrunnlag så ender man jo opp med å punche ordrene manuellt for å kunne bruke funksjonene i eaccounting??? Man kan jo ikke gjøre noen ting med webordren i dag....
Jeg skulle gjerne hatt muligheten til å opprette mer enn 7 underkategorier i webshop. Det er alt for lite for mitt behov.Jeg skulle gjerne også hatt muligheten til ubegrenset antall ord i artikkel beskrivelsen. 6000 ord er for lite.Jeg savner også muligheten for å oppdatere kunden når ordrestatusen endrer seg underveis.Dette er muligheter som finnes i de aller fleste andre nettbutikkløsninger.For meg virker webshop+ noe "halvferdig" som nettbutikk.
Hei! Har et forslag når det gjelder innloggingsgrupper. Når en kunde er lagt inn i eacounting med all informasjon så skulle det vært mulig å logge inn med epost og passord for å handle uten å måtte forholde seg til kundekortet i webshop. Hvis det var noe endring på kunden, så kunne et felt med kommentar legges ved ordren. Tenker her mest på firmaer. Sånn det er nå er det felt som er unødvendige, tenker på fornavn/etternavn både i opprinnelig kunde og i alternativ leveringsadresse (se vedlegg). Eposten i eacounting + passordet som blir oppgitt skulle kunne lagt inn all info automatisk i webshop.
Jeg lanserte en nettbutikk i dag og har fått flere bestillinger. Samtidig er det enda flere som melder at de ikke får lagt vare i handlekurven. Virker som at nettbutikken ikke fungerer på mobil (bare PC). Hjelp! ... De fleste bruker jo mobil så jeg mister mange under. Noen som vet hvordan jeg fikser dette?