avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Velkommen til området for Visma.net AutoPay

Finn informasjonen du trenger om Visma.net AutoPay - innenfor alt fra bankintegrasjoner, til matching mot åpne fakturaer, til sikkerhet. Snakk med andre brukere, og finn relevante nyheter. Visma AutoPay for enkelte brukere av Visma Business har et eget område.
Siste nytt

Hei,I oversikt over betalinger til godkjenning vises det et oransje utropstegn for de transaksjonene som har endret/lagt til leverandør/kontonr og lignende.Men hvorfor vises ikke dette utropstegnet i listen over betalingsbuntene? Nå må hver betalingsbunt åpnes for å sjekke om det er noen varslinger.Påenkelte betalingsbunter er det utropstegn, men på de fleste er det ikke.Veldig tungvint å måtte åpne/utvide hver betalingsbunt for å sjekke om det er noen varslinger/meldinger.
Hei, er det noen som bruker Visma.net.autopay til å betale offentlige avgifter og som evt. kunne tenke seg å forklare fremgangsmåten?
Skuffet etter overgang til Autopay i Visma Global, da jeg ikke mottarOCR fil fra største kunden lenger. Det gikk bramed OCRlesing i Visma Global tidligere. Avsender bruker også Visma Global med Autopay, og sier at det ser riktig ut hos dem. Innbetalinger hvor de ikke trekker kontantrabatt kommer som OCR. Er det noen som har erfaring med dette.Det er mulig at kunden eller vi ikke har riktig innstillinger, eller at det er bankens systemer som ikke er satt opp , eller at det er Autopay som ikke fungerer ???Vår Visma forhandler Økonomibistand satte opp dette for oss, så det skulle jo være riktig, både vi og kunden har nyeste versjon av Global.
Lørdag 11. august vil det bli gjennomført planlagt vedlikehold av Visma.net platformen. I perioden vedlikeholdsarbeidet blir gjennomført vil ikke Visma.net ERP eller relaterte Visma.net tjenester være tilgjengelig. Vedlikeholdet starter ca kl 20.00 og vil vare i ca 6 timer.
Nets støtter ISO20022 XML-formatet når man sender utbetalinger og innbetalinger med Visma.net AutoPay.Hovedfordelen med avtale i ISO-format mot Nets er bedre tilbakemeldinger, blant annet at avvisninger blir oppdatert automatisk i ERP-systemet ditt.Videre forventer vi raskere tilbakemeldinger og statusoppdateringer enn på gammelt format. Ønsker du å overføre eksisterende avtale til ISO-format? Følg instrukser under:1. Vi anbefaler en clean cut, slik at alle utbetalinger er oppdatert og mottatt på den gamle avtalen, før ny avtale tas i bruk. 2. Kunder som ønsker en overgang til ISO-formater hos Nets kan gjøre dette ved å kontakte banken sin. Bankene har tilgang til et verktøy hvor denne jobben er mulig å utføre. Dersom banken ikke får det til, kan de kontakte Nets som vil gjøre det for dem. Endringen hos bank vil bestå i å endre dataavsender og datamottaker fra 0011542 til 508042. 3. Kunden må så deaktivere den gamle avtalen i AutoPay og opprette en ny, på ISO-format: Merk at det ikke er behov for noen avtaleID på den nye avtalen - kontonummer er alt som trengs. Skal du opprette ny avtale på Nets ISO-format? Avtalen finner du tilgjengelig her og i link til Nedlastinger på høyre side. Guide for utfylling ligger også samme sted, samt i dette brukertipset. I senere versjoner av Visma.net AutoPay vil muligheten for å kansellere remitteringer på Nets ISO bli implementert. Nets støtter ikke utlandsremittering, da Nets kun leverer innenlands tjenester. Nets kan benyttes mot alle banker som ikke kommuniserer direkte med Visma.net AutoPay
Relevante linker
Les om elefanten i rommet
Påloggede brukere (224)