avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Velkommen til området for Visma.net AutoPay

Finn informasjonen du trenger om Visma.net AutoPay - innenfor alt fra bankintegrasjoner, til matching mot åpne fakturaer, til sikkerhet. Snakk med andre brukere, og finn relevante nyheter. Visma AutoPay for enkelte brukere av Visma Business har et eget område.
Siste nytt

Iforbindelse med GDPR og nytt lovverk rundt personopplysninger, vil avtaleverk for våre felles kunder måtte fornyes.
I oktober 2016 innførte Norge nytt betalingsformat for eurobetalinger. Det betyr blant annet at du må bruke IBAN-nummer når du skal betale til andre euroland. Du kan remittere på dette nye formatet med visma.net AutoPay, se denne linken for ytterligere informasjon om nytt bankformat (SEPA-betalinger): http://community.visma.com/t5/Nyheter/Benytter-du-elektronisk-remittering-i-ditt-okonomisystem-Da-ma/ba-p/1114
Ønskjer å kunne godkjenne ein og ein faktura, i staden for å måtte godkjenne heile betalingsforslaget i Visma.net Autopay. Dette fungerar ikkje i dag, til stor skuffelse for både oss som regnskapsførarar og våre kundar.
Ønsker mulighet til å delbetale leverandørfakturaer i Visma.net Autopay. Er klar over at man kan gjøre dette fra regnskapssystemet, men hvis vår kunde skal godkjenne i Visma.net Autopay, og det er dårlig likviditet, så hadde det vært fint med mulighet til å legge inn delbetaling her. Da slipper man fram og tilbake med betalingsforslag, attestering osv. for å dokumentere at man har sendt over dette iht. kundens ønsker før man sender det til Visma.net Autopay.
Skuffet etter overgang til Autopay i Visma Global, da jeg ikke mottarOCR fil fra største kunden lenger. Det gikk bramed OCRlesing i Visma Global tidligere. Avsender bruker også Visma Global med Autopay, og sier at det ser riktig ut hos dem. Innbetalinger hvor de ikke trekker kontantrabatt kommer som OCR. Er det noen som har erfaring med dette.Det er mulig at kunden eller vi ikke har riktig innstillinger, eller at det er bankens systemer som ikke er satt opp , eller at det er Autopay som ikke fungerer ???Vår Visma forhandler Økonomibistand satte opp dette for oss, så det skulle jo være riktig, både vi og kunden har nyeste versjon av Global.
Relevante linker
Les om elefanten i rommet
Påloggede brukere (354)