avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Velkommen til området for Visma.net AutoPay

Finn informasjonen du trenger om Visma.net AutoPay - innenfor alt fra bankintegrasjoner, til matching mot åpne fakturaer, til sikkerhet. Snakk med andre brukere, og finn relevante nyheter. Visma AutoPay for enkelte brukere av Visma Business har et eget område.
Siste nytt

Skuffet etter overgang til Autopay i Visma Global, da jeg ikke mottar OCR fil fra største kunden lenger. Det gikk bra med OCR lesing i Visma Global tidligere. Avsender bruker også Visma Global med Autopay, og sier at det ser riktig ut hos dem. Innbetalinger hvor de ikke trekker kontantrabatt kommer som OCR.  Er det noen som har erfaring med dette.Det er mulig at kunden eller vi ikke har riktig innstillinger, eller at det er bankens systemer som ikke er satt opp , eller at det er Autopay som ikke fungerer ???Vår Visma forhandler Økonomibistand satte opp dette for oss, så det skulle jo være riktig, både vi og kunden har nyeste versjon av Global.
0 0
Postet av
Skjema finner du til nedlasting i Community her eller i link til Nedlastinger på høyre side. Følgende punkter må fylles ut iht beskrivelse under for å få bankavtale på ISO-format mot Nets: Punkt 1 Kunde (Kontoeier): Fylles ut med relevant informasjon   Punkt 2 Tjeneste - avtalen gjelder : Merk av for Direkte Remittering og/eller Innbetaling Total.     Punkt 3 Fast tekst på kontoutskrift: fylles ut hvis relevant for kunde   Punkt 4 Kontobytte (gjelder AvtaleGiro,autogiro og direkte rem.): fylles ut hvis relevant for kunde Punkt 5 Kontaktpersoner: Programvare for leverandør skal krysses av, og legg inn epostadresse kundesenteret@visma.com.     Punkt 6 KID opplysninger: Fylles ut i henhold til oppsett i ERP. Kontakt din Visma-partner dersom du er usikker på spesifikasjoner her.   Punkt 7 OCR giro, egiro innbetaling, egiro innbetaling pluss og Innbetaling total: Fylles ut i henhold til egne preferanser   Punkt 8 Abonnementslister for OCR: Fylles ut i henhold til egne preferanser   Punkt 9 Dataavsender: Fyll ut kundeenhetsID 508042 og kryss av for Sftp. Kvitteringsliste fylles ut i henhold til egne preferanser     Punkt 9.1 Dataavsender Direkte remittering (Valg av format): Merk av for ISO og fyll inn kundeenhetsID 508042     Punkt 10 og 10.1 Autogiro: fylles ut hvis relevant for kunde   Punkt 11 Datamottaker: Fyll ut kundeenhetsID 508042 i relevante felt     Punkt 11.1 Datamottaker Autogiro fullmakter: Fylles ut hvis relevant for kunde   Punkt 11.2 Periodisering av retur AvtaleGiro faste bet.oppdrag: Fylles ut hvis relevant for kunde   Punkt 11.3 Periodisering av konteringsdata: Fylles ut i henhold til egne preferanser     Punkt 12 Mottaker av kvitteringslister på epost som obligatorisk kanal: Fylles ut hvis relevant for kunde   Punkt 13 eFaktura B2C: Fylles ut hvis relevant for kunde   Punkt 14  Merknader: Fylles ut hvis behov for merknader   Punkt 15 Underskrift - Kontohaver bekrefter å ha mottatt avtalevilkårene og godtar disse: Fylles ut
1 0
Postet av
Visma.net AutoPay gir deg full integrasjon med din bank, slik at du kan ta hånd om inn- og utbetalinger direkte i økonomisystemet. Istedenfor å logge inn og ut av nettbanken, kan du i dag administrere hele betalingsflyten direkte fra økonomisystemet. Med Visma.net AutoPay sendes alle data knyttet til inn- og utbetalinger automatisk frem og tilbake mellom økonomisystemet og din bank. Du trenger verken å laste opp filer med betalinger i nettbanken din eller laste ned filer med betalingsstatuser fra nettbanken.   Løsningen sørger for enkel, sikker og rask betalingsformidling, og du sparer tid og penger ved å eliminere tidkrevende manuelle oppgaver.   Visma.net AutoPay støtter det nye ISO20022-formatet.   ISO 20022 er en internasjonal meldingsstandard for finansielle filbaserte meldinger som nå tas i bruk i Norge, beregnet på bruk i hele verdikjeden fra betaler til betalingsmottaker.   Med Visma.net automatiserer og effektiviserer du dine regnskapstransaksjoner:   Full kontroll på inn- og utbetalinger Automatisk dataflyt mellom økonomisystemet og banken Enkel og trygg prosess for betaling Automatisk matching og bokføring av kundebetalinger Oppdatert kundereskontro ISO20022-støtte Avtale med de største nordiske bankene Støtte for betaling i valuta Støtte for ettergodkjenning i nettbank om ønskelig   Det er ingen oppstartspris for bruk av tjenesten, og heller ingen faste kostnader. Transaksjonsprisene for Visma.net AutoPay er kr 2,- per utgående betaling.     Aktivering For å aktivere Visma.net AutoPay send en mail til kundesentert@visma.com   Det er viktig at du informerer om kundenummer, din e-postadresse og navn. Personen som registrerer bestillingen vil også være den som må godkjenne vår Terms of Services ved oppstart av tjenesten.   Banker I denne artikkelen finner du informasjon om  hvilke banker vi støtter og prosedyrer på de ulike bankene.      Oppstart ERP   I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du kan sette opp Visma.net AutoPay i økonomisystemet ditt.          
5 1
Postet av
Eg har nettopp vore i møte med Sparebank1 der vi har diskutert bankavstemming.I dag er det slik at eg hentar ut ei fil frå banken når månaden er omme og køyrer bankavstemming mot denne. Banken spør meg kvifor eg ikkje hentar ut banktransaksjonane via Autopay og køyrer kontinuerleg avstemming der. Support seier følgjande:Saken er det at for de fleste ERP i Visma er ikke AutoPay brukt til bankavstemming enn så lenge. Det er kun Visma eAccounting som har en god løsning for dette pr i dag (bruk av formatet VAS, Visma Account Statement). Så antar det er disse banken har tenkt på i sitt utsagn til deg.Det ligger på planen at en sømløs integrasjon mellom AutoPay og Finale Avstemming skal utarbeides, men dette er dessverre ikke på plass i dag. Denne nye forma for bankavstemming er noko andre system tilbyr, og vi som bruker Visma forventar sjølvsagt mykje av dataleverandøren vår. Dette er ein funksjonalitet som eg synest er veldig naturleg kjem veldig snart.
0 1
Postet av
Ikke alle norske banker har ikke direkte integrasjon mot visma.net AutoPay. Disse bankene må kommunisere via en banksentral som Evry eller Nets. Nets støtter kun innenlands tjenester, så dersom utlandsremittering er aktuelt må Evry benyttes.   Evry opererer i visma.net AutoPay på gammelt format og konverterer betalinger til ISO20022 XML-formatet etter mottak. Har du utlandsbetalinger og ønsker å remittere med banksentral Evry i visma.net AutoPay?   Følg instrukser under: Kontakt din bankforbindelse og be om en remitteringsavtale mot Evry. Skjema distribueres ikke av Visma. Ved bekreftelse på aktivering av avtale fra bank/Evry kan det settes opp en ny avtale i visma.net med banksentral Evry. Påse at samme organisasjonsnummer som er registrert i bankavtalen registreres i avtalebildet i visma.net. Hvis innbetalinger er aktuelt på samme avtale må innbetalingsavtale mot Nets opprettes. Skjema finnes under nedlastinger, og her må kundeenhetsID 0011542 benyttes for å sikre at innbetalinger går i samme format som utbetalingene. Overgang fra AutoPay3 til visma.net AutoPay   Siden Evry opererer på gammelt format i visma.net AutoPay er det ingen endring på avtalen må utføres mot bank, ved overgang til visma.net AutoPay fra AutoPay3. Sett opp avtalen med banksentral Evry i visma.net AutoPay. Obs! Innbetalinger: viderefør avtale med Nets på kundenhetsID 0011542 (gammelt format).   Sparebank1-gruppen via Evry er til info i pilot på ISO-format.
0 0
Postet av
Medlemmer med flest likes
Relevante linker
Les om elefanten i rommet
Påloggede brukere (483)