Minun alueeni
Apu

Käsittele maksut -ruudun kehitysidea

tekijä Matti Aaltonen
Tila: Käsitelty

Ostoreskontra > Prosessit > Käsittele maksut -ruudulla pitää nykyisin valita maksutapa sen mukaan, onko maksamassa kotimaisia maksuja, EU-maksuja vai EU:n ulkopuolisia maksuja. Olisi hyvä, jos maksutapaa ei tarvitse erikseen valita, vaan kaikki eri maksut (kotimaiset, EU, ei-EU) tulisivat yhdelle ja samalle listalle mukaan.

 

Lisäksi olisi hyvä, että maksuaineiston käsittelyssä voisi kootusti vaihtaa maksuerälle maksutilin, mistä laskut maksetaan (esim. pankkitili 1910 -> pankkitili 1920). Tällä hetkellä tämä tulee tehdä laskukohtaisesti.

 

Käyttöesimerkki:

 

Käsittele maksut -ruudulla voisi suoraan toimittajan maksutavan tai toimittajaluokan perusteella määräytyä, meneekö maksu kotimaan maksuksi vai EU-maksuksi. Kun maksutapaa ei erikseen tarvitse vaihtaa esim. EU-maksuja käsiteltäessä (maksutapa 01 -> 02), vähenee myös mahdollisuus siltä osin, että käyttäjä unohtaa tehdä maksuaineiston EU-maksuista.

5 kommenttia
JohannaR
CONTRIBUTOR ***
tekijä JohannaR

Täysin samaa mieltä!!!

Toimittajan takaa tuleva maksutapa on vakio ja ohjelma toimikoon sen mukaan, automaattisesti. Jos lasku syötetään järjestelmään kuukausikin ennen maksupäivää, niin eihän siinä vaiheessa voi vielä tiettää, millä tilillä on riittävästi katetta.

Kiitos Matti!

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous
 
Minna Siivonen
CONTRIBUTOR **
tekijä Minna Siivonen

Tätä muutosta on toivottu jo vuodesta 2018, joten kannatetaan vahvasti!

sarimaari
CONTRIBUTOR ***
tekijä sarimaari

Kannatan !

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous
 
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.