Minun alueeni
Apu

Kuinka teen myyntilaskun Visma.net Financialsissa?

tekijä Villepekka Jossens

Kuinka rekisteröin myyntilaskun Visma.net Financialsissa?

5 VASTAUSTA5
Accepted solution
Villepekka Jossens
VISMA

tekijä Villepekka Jossens (Päivitetty ‎22-09-2017 13:06 tekijä Villepekka Jossens VISMA )

Laskun tekeminen aloitetaan menemällä Myyntireskontra | Työalue | Tapahtumien kirjaaminen | Myyntilaskut ja klikkaamalla + -merkkiä. Tämän jälkeen valitaan laskutettava asiakas. Asiakkaan valitseminen tuo laskulle automaattisesti tiettyjä oletustietoja asiakkaan mukaan. Oletusvalintoja, esim. sijaintia ja maksuehto voi muuttaa. Ohjelma asettaa laskun päivämäärän automaattisesti kuluvan päivämäärän mukaan ja sitä voi muuttaa tarvittaessa. Tiliöintijakso tulee päivämäärän perusteella. Lasku voidaan välissä tallentaa ja kun lasku on valmis laskutettavaksi, se hyväksytään.

 

Tositteen tiedot

Tässä syötetään laskutettavat rivit. Ohjelmassa on mahdollista tehdä vapaatekstirivi, jossa syötetään kuvaus, lukumäärä ja summa. Tällöin on tärkeää valita oikea tiliöinti ja veroluokka käsin. 

 

Vaihtoehtoisesti riveille voi syöttää laskutettavia tuotteita. Tuote valitaan kirjoittamalla tuotekoodi/kuvauksen osa rivin tuotekoodi kenttään, jolloin näkyviin tulee luettelo rekisteröidyistä tuotteista. Tuotteen voi myös hakea riville suurennuslasin hakutoiminnolla. Sitten syötetään lukumäärä ja muokataan tarvittaessa muita tietoja, esim. hintaa. Hinta on oletuksena joko tuotteen oletushinta tai asiakaskohtainen hintaluokka.

 

On tärkeää ilmoittaa oikea veroluokka, että alv-rekisteröinti tapahtuu oikein. Esiin tulee automaattisesti veroluokka, joka on yhdistetty valittuun tuotteeseen.

 

Taloustiedot

Tällä välilehdellä nähdään muun muassa, mikä veroalue laskuun on yhdistetty. Veroalue haetaan automaattisesti asiakkaalta. Alv-käsittelyn ratkaisee veroalue yhdessä tuoterivin veroluokan kanssa.

 

Laskutusosoite

Tällä välilehdellä määritetään osoite, johon lasku lähetetään. Oletusarvoisesti haetaan asiakkaan laskutusosoite. Jos kuitenkin halutaan toinen laskutusosoite juuri tähän laskuun, voidaan ruksata Korvaa osoite ja kirjoittaa haluttu osoite.

 

Alv-tiedot

Laskun alv-laskentatiedot.

 

Myyjäprovisio

Tätä välilehteä käytetään myyjäprovision määritykseen.

 

Alennukset tiedot

Alennuksen määritykset.

 

Suoritukset

Kun lasku on maksettu, tälle välilehdelle tulee tiedot maksusta. Välilehdellä näkyy myös hyvityslasku, joka on luotu hyvittämällä lasku.

 

Liitteet

Liitteiden yhdistäminen

 

Laskun hyväksyminen

Kun myyntilaskun rekisteröinti on valmis ja lasku voidaan laskuttaa, lasku on hyväksyttävä. Tämä voidaan tehdä suoraan laskun rekisteröinnin yhteydessä napsauttamalla painiketta Hyväksy.

 

Voit myös hyväksyä useita tallennettuja myyntilaskuja yhdellä kertaa. Mene Myyntireskontra | Prosessit | Päivittäiset | Hyväksy tositteet. Voit hyväksyä kaikki laskut tai osan niistä. Mikäli kaikkia ei hyväksytä, on ruksattava, mitkä hyväksytään, ja napsautettava sitten Hyväksy kaikki -painiketta. Mikäli kaikki hyväksytään, ei tarvitse ruksata mitään, vaan riittää, että napsauttaa Hyväksy kaikki -painiketta.

 

Laskun tulostaminen

Laskuja hyväksytäessä laskun voi tulostaa Myyntilaskujen rekisteröinnissä Raportit-painikkeella heti, kun se on hyväksytty.

 

Useiden laskujen tulostaminen samanaikaisesti

 

Ohjelmassa on myös mahdollista tulostaa useita laskuja samanaikaisesti. Mene tällöin Myyntireskontra | Prosessit | Päivittäiset | Tulosta laskut. Toiminnossa valitaan, tulostetaanko lasku paperille, lähetetäänkö se sähköpostilla vai toimitetaanko Visma.net Autoinvoicen kautta. Jos kaikki laskut on tulostettava samalla kertaa, voi suoraan napsauttaa painiketta Suorita kaikki. Jos vain osa laskuista on tulostettava, ne on merkittävä ja napsautettava sitten painiketta Suorita.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Kuinka liitän liitteen myyntilaskuun?

Hei Katri,

 

Myyntilaskulle voi lisätä liitteen Myyntilaskut-näytössä. Hae haluamasi lasku ruudulle | Klikkaa oikeasta yläreunasta Tiedostot | Valitse Selaa | Hae laskulle liite | Klikkaa Siirrä. Tämän jälkeen laskun liite ilmestyy ikkunaan ja myös myyntilaskun Liitteet-välilehdelle. Liitteet välilehdellä voi liitteen merkitä myös lähetettäväksi AutoInvoiceen laskun mukana.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei

Kun teen myyntilaskua Visma Financessa, voinko tuoda tietoa esim.CSV muodossa ja mistä saisin CSV tempalten jotta saan export mallin myyntiohjelmaan josta ottaisin dataa ulos?

Ks. Liite.

Hei Katri,

 

Excel-templaten saa ohjelmasta ulos, kun klikkaat tuossa kuvaruutukopiossa näkyvää X-painiketta, johon tulee selite suomeksi "Vie Exceliin". Tämä tallentaa omalle koneellesi tyhjän Excel-tiedoston, mitä voi käyttää pohjana ja ladata sitten valmiit tiedot uudestaan ohjelmaan. Ohjelman sisältä helpeistä löytyy lisäksi tarkempaa teknistä tietoa tästä otsikolla "Import data from a local file to a table."

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.