peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Highlighted

Visma.net: Kun käyttäjän sähköpostiosoite muuttuu

(updated by Olli Hietala VISMA ‎31-05-2018 11:20 )

Miten tulisi toimia kun käyttäjän sähköpostiosoite muuttuu Visma.net palvelussa? 

1VASTAUS1

Vastaus: Visma.net: Kun käyttäjän sähköpostiosoite muuttuu

(updated by Olli Hietala VISMA ‎24-10-2017 13:40 )

1. KÄYTTÄJÄ MUUTTAA ITSE SÄHKÖPOSTIOSOITTEENSA:

Käyttäjät voivat muuttaa sähköpostiosoitettaan tai muita tietojaan kirjautumalla visma.net sivustolle ja menemällä sivun oikeasta ylälaidasta Omat tiedot -näkymään. Käyttäjälle lähtee uuteen sähköpostiosoitteeseen vahvistusviesti sähköpostin vaihtamisesta joka tulee hyväksyä 15 minuutin sisällä jotta muutos tulee voimaan.

 

Jos sähköpostiosoitteen vaihtaminen ei onnistu, voi olla ettei pääkäyttäjä ole hyväksynyt Admin-näkymässä optiota 'I want my users to be able to change their email address'. 

 

Kuva_2550.jpg

 

2. PÄÄKÄYTTÄJÄ MUUTTAA SÄHKÖPOSTIOSOITTEEN:

Myös palvelun pääkäyttäjä voi muuttaa käyttäjien sähköpostiosoitteita Admin-näkymästä käsin, valitsemalla ensin käyttäjän ja sen jälkeen muokkaamalla käyttäjän sähköpostiosoitetta. Käyttäjälle lähtee uuteen sähköpostiosoitteeseen vahvistusviesti sähköpostin vaihtamisesta joka tulee hyväksyä 15 minuutin sisällä jotta muutos tulee voimaan.

 

3.1 SÄHKÖPOSTIOSOITE ON JO KÄYTÖSSÄ- VIRHEILMOITUS

Jos sähköpostiosoitteen vaihtamisessa tulee virheilmoitus jossa kerrotaan, että 'sähköpostiosoite on jo käytössä' on uudella sähköpostiosoitteella keretty jo perustaa täysin uusi käyttäjätunnus palveluun. Tällaisissa tapauksissa palvelusta täytyy vapauttaa tuo sähköpostiosoite joka halutaan ottaa käyttöön alkuperäisellä tunnuksella.

 

3.2 MITÄ TARVITSET SÄHKÖPOSTIOSOITTEEN VAPAUTTAMISEKSI

Käytössä oleva sähköpostiosoite: Tunnus1@gmail.com

Haluttu sähköpostiosoite: Tunnus2@gmail.com

Joku väliaikainen sähköpostiosoite: väliaikainen@joku.com (väliaikaisesti voimassa olevan tunnuksen voi luoda esim. https://10minutemail.com/)

 

Esimerkissä Tunnus2@gmail.com halutaan käyttöön alkuperäiselle tunnukselle Tunnus1@gmail.com, mutta tulee virheilmoitus 'sähköpostiosoite on jo käytössä'.

 

1. Tee väliaikainen sähköpostiosoite ja vaihda se jommalla kummalla ylläkuvatuista tavoista käyttäjätunnukselle Tunnus2@gmail.com.

2. Pyydä väliaikaisen sähköpostiosoitteen omistajaa vahvistamaan muutos sähköpostiin tulevasta ilmoituksesta mahdollisimman pian. (Jos teette muutoksen käyttäen https://10minutemail.com/ sivustoa muutospyyntö tulee tuolle sivustolle.) 

3. Nyt voit vaihtaa Tunnus1@gmail.com tunnukselle sähköpostiosoitteeksi vapautetun Tunnus2@gmail.com osoitteen. 

4. Pyydä Tunnus2@gmail.com sähköpostiosoitteen omistajaa vahvistamaan muutos sähköpostiin tulevasta ilmoituksesta mahdollisimman pian.