Wintime
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Lajitteluperuste:
updated by Irina Lallukka VISMA ‎21-01-2019 10:07
Arvoisa asiakkaamme,   Mikäli teillä on Wintime tuotteessa käytössä FileMonitor palvelu, tulee teidän päivittää uusin versio.   Mikäli teillä EI ole käytössä FileMonitoria Wintimessä, niin tämä viesti ei aiheuta toimenpiteitä.   Lataustunnukset ja latausosoite on lähetetty erillisellä sähköpostilla pääkäyttäjille ja teknisille pääkäyttäjille.   Viimeisimmät korjaukset:   Versiossa 2.1.3.0 [23.2.2017] korjatut asiat: 1) Mikäli tiedoston nimessä on erikoismerkkejä, tiedosto siirtyy samannimisenä (esim. Tiedosto£##.txt) [UPLOAD ja DOWNLOAD] 2) Mikäli tiedoston koko on 0 KB, tiedostoa ei siirretä File Monitorin ja FileStoragen välillä   Versiossa 2.1.4.0 [6.3.2017] korjatut asiat: File Monitor palvelu tekee tiedostojen download siirtoja, vaikka jossain FTP palvelimen osoitteessa olisi piste (.)   Asennusohje:   File Monitor ei ole riippuvainen Wintimen versiosta.   File Monitor asennus: 1) AditroFileMonitorService.msi 19.2.2016 versio 1.9 2) Lisäksi päivitettävä AditroFileMonitor.exe tiedoston versio 2.1.4.0 (hakemistosta FM2140_FileTransfer) päiväyksellä 06.03.2017] ---------------------------------- Aikaisemmat FIXit ---------------------------------- ** 23.02.2017: 2.1.3.0 versio **[2) Lisäksi päivitettävä AditroFileMonitor.exe tiedoston versio 2.1.3.0 (hakemistosta FM2130_FileTransfer) päiväyksellä 23.02.2017] ---------------------------------- ** 28.11.2016: 2.0.1.0 versio **[2) Lisäksi päivitettävä AditroFileMonitor.exe tiedoston versio 2.0.1.0 (hakemistosta FM2ScandicChar) päiväyksellä 28.11.2016]
Näytä koko artikkeli
Anna-MariKorttila VISMA
Veloituslaskusta voit tehdä hyvityslaskun kopioimalla toiminnossa Laskutus - Lasku - Lasku.   - Etsi hyvitettävä veloituslasku Avaa -painikkeen kautta - Valitse oikea lasku selailusta - Laita täppä kohtiin Kopioi ja Vastakkaismerkkisenä - Laskun tiedot kopioituu uudelle laskulle valitse rivi -painikkeella   Ohjelma kopioi alkuperäisen laskun samoilla hinnoilla, mutta miinusmäärillä. Määritä veloituslaskulle laskusarja ja tarkista päivämäärät ja maksuehdot.
Näytä koko artikkeli
Anna-MariKorttila VISMA
Tarkista, onko laskulla tulostuspvm Laskutus - Lasku - Lasku.   Poista laskun tulostuspäivämäärä Laskutus - Laskutuksen ja sopimuksen toiminnot - Tulostuksen peruutus.
Näytä koko artikkeli
updated by Anna-MariKorttila VISMA ‎04-01-2019 11:29
Käyttäjien perustaminen tehdään pääkäyttäjätunnuksella kohdasta:   Administration - User Management - User   - valitaan oikea tietokanta: Unit Id = yritys - lisätään käyttäjä Lisää -painikkeella - täytä User Id (ota mallia muista käyttäjistä), UserName ja EmailAddress - annetaan käyttäjän kielikoodi - käyttäjälle on mahdollista määrittää voimassaoloaika käyttäjä- tai yrityskohtaisesti User Validity / Unit Validity - oikeudet määritetään käyttäjälle Visioniin ja Wintimeen - käyttäjä tallennetaan lopuksi painamalla Tallenna -painiketta   VisionDeleteRole ja WintimeDeleteRole sisältävät kaikki oikeudet.
Näytä koko artikkeli
Anna-MariKorttila VISMA
Mainitut näppäinkomennot toimivat seuraavissa selaimissa, ellei toisin mainita: Mozilla Firefox, Internet Explorer 9/11, Google Chrome.   CTRL + Suurenna sivua CTRL - Pienennä sivua CTRL TAB Vaihda seuraavalle välilehdelle CTRL SHIFT TAB Vaihda edelliselle välilehdelle F5 / CTRL R Virkistä sivu Esc Lopeta toiminnon lataaminen F11 Avaa ja sulje koko näytön tila F6 Siirrä kohdistin selaimen osoitekenttään ALT+arrow left/right Siirry eteen- tai taaksepäin selaimen sivuhistoriassa Backspace Siirry edelliselle sivulle CTRL T Avaa uusi selaimen välilehti CTRL W/F4 Sulje avoinna oleva selaimen välilehti CTRL SHIFT T Avaa uudelleen äskettäin suljettu välilehti CTRL N Avaa uusi selainikkuna CTRL SHIFT W tai ALT F4 Sulje avoin selainikkuna tai sulje kaikki selaimen välilehdet kerralla CTRL SHIFT N Avaa uudelleen viimeksi suljettu selainikkuna (vain Firefox, IE9)
Näytä koko artikkeli
Anna-MariKorttila VISMA
Uusi vuosi- tai kausibudjetti syötetään Budjetin muokkaus -toiminnolla antamalla ensin tilivuosi ja budjettitunnus. Tämän jälkeen tulee painaa Lue -painiketta, jolloin rivit aktivoituvat.   Toiminnolla vain lisätään budjettirivejä, mutta olemassa olevia ei voida muuttaa.   Uuden budjetin voi myös tuoda liittymällä.
Näytä koko artikkeli
updated by Anna-MariKorttila VISMA ‎04-01-2019 11:28
Wintime -ohjelmistossa voit muokata niitä ohjelmiston näyttöjä, joissa tallennetaan tai selaillaan tietoja. Tallennusruudukolta voit piilottaa ja siirtää sarakkeita, eli voit laatia tietojen tallennusjärjestyksen kuten haluat. Tallenna asetukset -painikkeella valitut asetukset tallentuvat.   Sarakkeen paikan vaihtaminen Vie hiiren osoitin siirrettävän sarakkeen otsikon päälle, paina hiiren vasen painike alas ja pidä alhaalla, vie hiiren osoitin sen sarakkeen päälle, jonka eteen haluat siirrettävän sarakkeen.   Sarakkeen leventäminen / kaventaminen Vie hiiren osoitin sarakkeen reunaviivan kohdalle, kohdistin muuttuu liikuteltavaksi nuoleksi. Siirrä kohdistinta haluamaasi suuntaan.   Sarakkeen piilottaminen / esiin tuominen Napsauta tallennusruudukon vasemmassa yläkulmassa olevaa painiketta ja valitse mitä sarakkeita haluat piilottaa/tuoda esille.   Sarakkeiden lajittelu Voit lajitella tapahtumarivit yhden tai useamman sarakkeen mukaan. Wintime numeroi sarakkeet lajittelujärjestyksen mukaisesti. Sarakkeen nimen perässä oleva nuoli lajittelee tapahtumat nousevaan tai laskevaan järjestykseen.
Näytä koko artikkeli
Anna-MariKorttila VISMA
Pääkäyttäjä voi ylläpitää käyttäjien sijaisuuksia WF Registratorissa Ylläpito - Sijaiset.   Sijaisille voi lähettää muistutuksia laskuista Ylläpito - Sijaiset -välilehdellä Muistuta sijaista -painikkeella, joka aktivoituu, jos rivi tai rivit ovat valittuina.
Näytä koko artikkeli
Maarit Malmström VISMA
Wintimen täsmäytys -toiminnolla (Kirjanpito ja laskenta - Täsmäytys - Arvonlisävero) tarkistetaan, ettei ole alv-eroja kirjauksissa. Mikäli täsmäytyksessä nousee esille kirjauksia, joissa on virheitä, voi ne korjata täsmäytys näytöllä tositteittain.   Täsmäytys -toiminto etsii näitä eroja: 1. Tositteen viennillä on alv-koodi, mutta ei yhtään arvonlisäverokirjausta tilille, jonka tunnus on  ALVV tai ALVS. 2. Tositteen viennillä on alv-koodi, mutta arvonlisäverokirjaus on tehty eri tilille, kuin alv-koodin tiedoissa olevalle tilille. 3. Tilillä alv-koodi pakollinen, mutta vienniltä puuttuu. 4. Tositteella on vientejä arvonlisäverovelka tai –saatavatilille, mutta ei yhtään kirjausta tilille, jolla olisi alv-koodi. 5. Jos tositteen arvonlisäverokoodin mukaan laskettu vero ja tositteella kirjattu vero erottavat. Toiminnossa voidaan antaa summaraja, jota pienempiä eroja ei näytetä.   Mikäli Täsmäytys -toiminnon avulla kaikkia virheitä ei löydy, voidaan tietoja etsiä ja täsmäyttää arvonlisävero raporteilla, esim. Maksettava arvonlisävero verrattuna Alv tarkistus tosite tai Kausiveroilmoitus.
Näytä koko artikkeli
Maarit Malmström VISMA
Rekisterit - Ylläpidä sijaisia - Valitse Sijaisrivin ylläpitoon yksikkö ja sijainen. - Määrittele voimassaoloaika. - Tallenna rivi ja voit myös lähettää ilmoituksen sijaisellesi. Sijaisuus voi olla joko määräaikainen tai avoin (ei päättymispäivämäärää). Mikäli sijaisuus on avoin, ei sijaiselle lähde muistutusviestejä. Sijaisen tulee tarkastella Sijaistettujen laskujen jonoa. Huom! Sijaisuus pitää tehdä ennen sijaisuuden alkamista, jotta tulevat laskut ohjautuvat sijaiselle.
Näytä koko artikkeli
Anna-MariKorttila VISMA
Korkolaskutuksen vaiheet:   1. Korot - Korot avoimista laskuista: Korkorivien luominen avoimille laskuille. Valinnainen.   2. Korot - Korkolaskutus: Suoritusten yhteydessä ja toiminnolla Korkolaskutus (1. vaihe) syntyneiden korkorivien siirto laskutukseen. Myös korkorivien muokkaus tehdään tällä toiminnolla.   3. Korot - Tulosta korkolista: Raportointi - Myyntireskontra - Korkolista.   4. Korot - Muokkaa korkolaskuja: Laskutukseen siirrettyjen korkolaskujen muokkaus. Toiminnossa ei voi kirjata uusia korkolaskuja.   5. Tulosta korkolaskut: Raportointi - Myyntireskontra - Korkolasku val.   6. Korot - Korkolaskujen siirto reskontraan: Korkolaskujen siirto reskontraan ja kirjanpitoon. Valinnainen.   7. Korot - Poista korkorivit: Vanhojen korkotapahtumien poisto. Huom! Vain siirretyt korkotapahtumat voidaan poistaa.   8. Korot - Poista korkolaskut - HUOM! Tehdään vain tarvittaessa!: Korkolaskujen poisto tietokannasta. Massapoisto: Tarkistaa, että lasku on siirretty ja tulostettu. Vain päivämäärärajaus. Yksittäisten korkolaskujen poisto: Mahdollistaa myös siirtämättömien ja tulostamattomien korkolaskujen poiston. Rajaukset valinnat-välilehdellä.   Ennen korkolaskutuksen aloittamista yrityksessänne, suosittelemme tilaamaan Vismalta konsultointia korkolaskutuksen käynnistämiseen, parametrointiin ja testaamiseen. Otattehan yhteyttä tukipalveluumme.
Näytä koko artikkeli
Anna-MariKorttila VISMA
1. Mene Visionissa kopioitavan rivistön nimen päälle. Paina hiiren oikealla ja valitse Export rivistö.   2. Anna tiedostolle nimi File name kohtaan. Tarkista, että rivistön export tiedosto tallentuu oikeaan polkuun.   3. Avaa uusi istunto Visioniin siihen tietokantaan (yritykseen), johon haluat sisäänlukea rivistön.   4. Mene Visionissa Rivistöt -kansion päälle.   5. Paina hiiren oikealla ja valitse Import rivistö.   6. Hae kolmen pisteen takaa sisäänluettava rivistö ja paina Open. Voit muuttaa tunnuksen, nimen ja valita rivistöryhmä -kansion. Paina lopuksi OK.   Mene vielä Rivistöt -kansion päälle, paina hiiren oikealla ja valitse Päivitä, jolloin uusi Rivistö tulee näkyviin.   Sarakkeistoa ei voi kopioida yrityksestä toiseen.
Näytä koko artikkeli
updated by Maarit Malmström VISMA ‎21-01-2019 10:33
Jos olet Pilvipalvelun (SaaS) asiakas, tee palvelupyyntö käyttäjän perustamisesta. Sovellukseen uuden käyttäjän lisää asiakkaan pääkäyttäjä.   Uuden käyttäjän perustaminen Workflowhun tapahtuu WF Administratorissa Rekisterit - Käyttäjät kohdan kautta. F1 takaa löytyvä Help kertoo, mitä kentät tarkoittavat. Kannattaa ottaa mallia vastaavasta käyttäjästä.   Käyttäjä tulee lisätä myös SQL palvelimelle WFUser tai WFAdmin ryhmään. Tässä määrittelyssä kannattaa myös ottaa mallia jostakin vastaavasta käyttäjästä.
Näytä koko artikkeli
Anna-MariKorttila VISMA
Reskontraraporteille tulostuvat vain niiden asiakkaiden tiedot, joilla on maakoodi.   Maakoodi -kenttä ei ole pakollinen ja voi siksi jäädä tyhjäksi.   Voit tarkistaa maakoodin helposti, esim.: Työkalut ja liittymät - Wintime exportit - Asiakkaat - Etsi.
Näytä koko artikkeli
Anna-MariKorttila VISMA
Vision raporttiin halutaan sivunvaihto aina, kun esim. laskentakohde vaihtuu.   Siirry Visionin määrittelyikkunassa halutun katkotekijän kohdalle hiiren oikealla valitse sivunvaihto.   Kokeile tulostumista ja tarkista, että sivunvaihto on oikein.   Voit määrittää kerralla vain yhden sivunvaihtotason.
Näytä koko artikkeli
updated by Irina Lallukka VISMA ‎21-01-2019 10:21
Laskun kirjauksessa alv-koodi tulee olla vain myyntirivillä.   Määrittelyt: 1. Perus- ja Ohjaustiedot - Ohjaustiedot - Järjestelmäasetukset Reskontra -välilehti: Oikaisukirjausten asetukset: Käytetään alkuperäistä tiliöintiä -täppä päällä   2. Perustiedot - Tilit - Alv-tilin takana tulee olla tilityyppi alv ja kohdassa kassa-alennustili tulee olla alv-tili itse! - Kassa-alennustilillä ei saa olla alv-koodia määriteltynä   3. Jos halutaan, että jokaisen myyntitilin kassa-alennus ohjautuu omalle tilille, niin silloin määritellään myyntitilin Ohjaustiedot 2 -välilehdelle oma kassa-alennustili.   4. Jos halutaan, että kassa-alennukset saavat mennä yhteiselle kassa-alennustilille, niin silloin kassa-alennustilille tulee määritellä oletustiliksi myönnetyt kassa-alennukset.   5. Jos kassa-alennuksen oletustiliä ei löydy miltään tililtä, kirjaantuu kassa-alennus automaattisesti täsmäytystilille ja silloin kirjaus tulee korjata tositteen korjauksen kautta oikealle kassa-alennustilille.
Näytä koko artikkeli
Anna-MariKorttila VISMA
Perinnän vaiheet:   1. Kohdista hyvitys- ja veloituslaskut sekä lue kaikki viitteet reskontraan. Halutessasi voit tulostaa Perintälista -raportin, joka näyttää perittävät laskut.   2. Perintä - Uusi Perintä - Luo perintä   3. Perintä - Muokkaa perintää Valitse Perustettu -tilassa olevat ja Lue näytölle muokkaukseen. Voit yliviivauksella poistaa ne rivit, joita et halua mukaan perintäkirjeelle. Kun aineisto on kunnossa, Hyväksy kaikki ja Tallenna (vain siniset rivit tulevat mukaan perintään).   4. Hyväksytyt perintärivit tulostetaan raportilla Raportointi - Myyntireskontra - Perintäkirje. Raportti päivittää perintärivien tilaksi tulostettu.   5. Kun perintäajo on tehty, poista tulostetut perintärivit ennen seuraavaa perintää. Perintä - Poista perintä.
Näytä koko artikkeli
Maarit Malmström VISMA
- Tarkista, onko kaikilla tileillä määritelty oikea tililuokka ja tiliryhmä esim. Työkalut perustietojen kopiointi - Tilit - Lue, järjestä tilit tililuokka järjestykseen ja tarkista, ettei virallisilla tileillä ole tililuokkana 0, tai tiliryhmänä 00 (=vain laskennan tilejä) - Tarkista, onko tilikauden aikana lisätty sellaisia tilejä joita ei löydy tulos- tai  tase rivistöjen tilirajauksista - Tarkista, missä kuukaudessa heitto on - Tarkista täsmääkö pääkirjan loppusaldo - Voit etsiä eroa kyseisellä summalla Kirjanpidon Viennit -selailusta - Jos olet tarkistanut kaikki em. toiminnot, eikä ero selviä, niin kannattaa kokeilla Kirjanpidon saldojen uudelleen laskentaa (katso erillinen ohje)
Näytä koko artikkeli
Maarit Malmström VISMA
 Tarkista, että jakso, jolle kirjaat on auki. Perus- ja Ohjaustiedot - Tilikaudet ja jaksot. Samasta paikasta voit tarvittaessa avata jakson uudestaan.
Näytä koko artikkeli
Anna-MariKorttila VISMA
Sähköpostipalvelin määritellään rekisterissä:   Start - Run - Regedit   Polku: HKEY_LOCAL_MACHINE - Software - Wow6432Node - Tietoenator - TEW - Mailserver   Kun teette muutoksia osoitekenttiin, niin Mailsender palvelu pitää käynnistää uudelleen. Palvelu löytyy Ohjauspaneelista: Admin Tools - Service - WF mailservice (hiirein oikealla tämän päällä ja Käynnistä uudestaan).
Näytä koko artikkeli