atcelt
Rāda rezultātus vaicājumam 
Tā vietā meklēt 
Vai jūs gribējāt rakstīt šādi? 

Zināšanu bāze

Kārtot pēc:
WEB lietotāja izveide   WEB lietotājus izmanto, lai pieslēgtos Visma HoP. Katram WEB lietotājam tiek veidota sava pieeja Visma HoP sistēmai, identificējot personu ar pieejas vārdu.   WEB lietotāju var izveidot no Personas kartīšu saraksta vai Personu saraksta:   a) Pamatdati 🡪 Personāla uzskaite 🡪 Personas kartītes Sarakstā atzīmē vienu vai vairākas personas, kam jāveido WEB lietotājs, un veic darbību <Darbības> 🡪 Darbības ar WEB lietotājiem 🡪 Izveidot WEB lietotājus:   b) Pamatdati 🡪 Uzņēmums 🡪 Personu saraksts Sarakstā atzīmē vienu vai vairākas personas, kam jāveido WEB lietotājs un veic darbību <Darbības> 🡪 Izveidot WEB lietotājus :   Atvērsies logs: WEB lietotāju izveide/ labošana:     Autentifikācijas veids: Parole, Domēna vārds vai Domēna vārds vai Parole   Domēns: Aizpilda tikai tad, ja autentifikācijas veids ir Domēna vārds vai Domēna vārds vai Parole:   Pieejas vārda šablons: Iespēja izvēlēties no esošajiem šabloniem, pēc kāda principa tiks ģenerēts lietotājvārds:   Horizon lietotājs: Norāda Horizon lietotāju, ar kura tiesībām darbinieki slēgsies pie HoP. Parasti tiek nosaukts WEB lietotājs, HoP darbinieks u.c.:   WEB lietotāja sinhronizācija ar HOP – iespējo, lai nodrošinātu automātisku lietotāju pievienošanu, labošanu, deaktivizēšanu HoP un datu izmaiņu sinhronizāciju ar HoP.   Sūtīt paroles saiti – iespējo tikai tad, ja autentifikācijas veids ir Parole vai Domēna vārds vai Parole, darbiniekiem personas kartītē ir norādīta e-pasta adrese un vēlaties nekavējoties nosūtīt saiti paroles izveidei (derīga max 24h).   Ieteicams iespējot arī atzīmes pie Darbības papildus parametri .   Noklikšķinot Turpināt , sistēma visiem iezīmētajiem darbiniekiem izveidos WEB lietotāju pēc norādītā šablona un atvērs arī jaunizveidoto WEB lietotāju sarakstu (ja ir iespējota atzīme “Atvērt apstrādāto WEB lietotāju sarakstu”).   Atvērtajā sarakstā pēc nepieciešamības var labot WEB lietotāju, piemēram, izveidot tam paroli, ja nav nosūtīta paroles maiņas saite vai pielāgot lietotājvārdu.   Visus WEB lietotājus var apskatīt Sistēma 🡪 Administrēt 🡪 WEB lietotāji:   No šī saraksta var arī atkārtoti nosūtīt paroles maiņas saiti darbiniekiem:   WEB lietotāja pievienošana HoP moduļiem   HoP lietotnē “Licences pārvaldība” (pieejama HoP lietotājam ar lomu “Pārvaldnieks”) ir iespējams norādīt, kuri HoP moduļi automātiski tiks piešķirti jaunam lietotājam pie pirmās pieslēgšanās HoP (ja pie WEB lietotāja ir atzīme “WEB lietotāja sinhronizācija ar HOP”). Parasti šo iespēju izmanto tiem HoP moduļiem, kurus lietos visi darbinieki, piemēram, HoP Personāls, HoP Komandējumi, HoP Mani izdevumi. Pārējiem moduļiem lietotājus pievieno HoP lietotnē "Lietotāju pārvaldība" manuāli. Sīkāk par par to var lasīt HoP administratora rokasgrāmatā.     WEB lietotāja deaktivizācija   Kad darbinieks beidz darba tiesiskās attiecības, nepieciešams deaktivizēt WEB lietotāju.  WEB lietotāju Horizon var deaktivizēt manuāli vai automātiski.   a) Manuāla lietotāja deaktivizācija: Pamatdati 🡪 Personāla uzskaite 🡪 Personas kartītes Sarakstā atzīmē vienu vai vairākas personas, kam jādeaktivizē WEB lietotājs un veic darbību <Darbības> 🡪 Darbības ar WEB lietotājiem 🡪 Deaktivizēt WEB lietotājus :   b) Automātiska lietotāja deaktivizācija: Tiek izveidots automatizētais darbs* Sistēma 🡪 Uzstādījumi 🡪 Automatizētie darbi ar izpildāmā objekta klasi “Deaktivizēt WEB lietotājus”:   Izpildes uzstādījumi – piemērs:   Objekta konfigurācija – piemērs:   * Lai konfigurētu Automatizēto darbu, jābūt izveidotam Horizon serverim automatizētajiem darbiem. Sīkāku informāciju par darbu servera izveidi skatīt šeit.    WEB lietotāja deaktivizācija Horizon pašlaik nedzēš neaktīvos lietotājus no HoP moduļiem. Lai to paveiktu, jādodas uz HoP un jāveic dzēšana.   HoP lietotnē Lietotāju pārvaldība (pieejams ar lomu “Pārvaldnieks”) pielieto filtru /neaktivs , kas atlasa visus neaktīvos WEB lietotājus.   Noklikšķinot uz bultas, parādīsies iespēja iezīmēt neaktīvos lietotājus un dzēst tos no moduļiem:   N.B! Ja vēlaties lietotāju pavisam izdzēst no HoP, ne tikai no moduļiem, tad vispirms Horizon WEB lietotāju sarakstā neaktīvajiem lietotājiem jāizņem atzīme pie “WEB lietotāja sinhronizācija ar HOP”):   Atzīmi iespējot un atspējot var arī masveidā: Kad šīs darbības ir veiktas, būs iespējams dzēst lietotāju no HoP.
Skatīt visu rakstu
17-06-2021 12:30 (Atjaunots 15-06-2021)
  • 1 Atbildes
  • 1 vērtējumi
  • 255 Skatījumi