Minun alueeni
Apu

Kirjanpidon aloitus kesken tilikauden

14-12-2017 15:13 (Päivitetty 28-02-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 2646 Näytöt

Jos on tarve aloittaa Visma ePasselin käyttäminen kesken tilikauden, niin suosittelemme tekemään sen ALV-ilmoitusjakson vaihteessa, koska se helpoittaa ALV-ilmoitusten tekemistä. Eli jos esimerkiksi ilmoitat kuukausittain ALV:t niin tällöin ohjelman vaihtaminen olisi hyvä tehdä kalenterikuukauden 1. päivä.

 

Tositteen kirjaus

 1. Siirry Kirjanpito - Kirjanpidon tositteet - Uusi tosite
 2. Syötä tosite kuukauden viimeiselle päivälle, eli esimerkiksi jos vaihto tapahtuu 1.11.2017 alkaen, niin syötä tämä tosite päiväykselle 31.10.2017.
 3. Kuvaukseen voit kirjoittaa selitteen tositteelle, esim. Saldot
 4. Syötä tämän jälkeen kaikki tilit ja saldot näille tileille, jotka siirretään. Nämä tiedot saat edellisestä kirjanpito-ohjelmastasi.
 5. Kun saldot ovat tarkistettu ja erotusta ei löydy, niin voit hyväksyä tositteen ja jatkaa kirjanpitosi tekemistä Visma ePasseli ohjelmalla.

saldot.png

 

Tositteen kirjaus myynti- ja ostolaskuilla

Jos sinulla on tarkoitus myös siirtää avoimia myynti- ja ostolaskuja Visma ePasseliin, niin voit ne kirjata samalla kun luot tositetta. 

 

 1. Myynti- ja ostotapahtumat voidaan siis luoda suoraan Tosite -kirjauksen yhteydessä
 2. Kun lisäät Myyntisaamiset tilin niin pääset Lasku -sarakkeessa luomaan uuden Myyntilaskun. Jos asiakasta ei ole vielä ohjelmassa, niin luo se laskun luonnin yhteydessä. Sama toimii Ostolaskujen osalta, jos lisäät Ostovelat -tilin niin pääset luomaan Ostolaskun ohjelmaan.
 3. Laskut tallentuvat myös ohjelmaasi ja ne löytyvät nyt siis myös kirjanpidostasi
 4. Alla olevassa esimerkkikuvassa 3000 - Myynti ALV 1 on hajautettu kahdelle riville. Tällä tavoin avoimista myyntilaskuista koostuva myynti on kirjattu erikseen, jotta avointen myyntien ALV:t saadaan eriteltyä. Jos teet näin, niin ole tarkkana että Myyntejä ei kirjata tuplana ohjelmaan.
 5. Kun tositteen tiedot on tarkistettu, niin hyväksy tosite.
 6. Ohjelma antaa varoituksen, koska tosite pitää sisällään tilejä joille ei suositella manuaalisia kirjauksia. Voit kuitenkin ohittaa varoituksen ja tallentaa tositteen, jos olet tositteen oikeellisuuden tarkistanut.

Saldot_Laskut_uusi.png

 

Kun saldot ovat siirretty onnistuneesti ohjelmaan, niin voit jatkaa kirjanpitosi tekemistä ePasseli ohjelmallasi.

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!