peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
(updated by MarkusJokela VISMA ‎23-04-2018 12:04 )
  • 0 Vastaukset
  • 2 kehut
  • 1153 Näytöt

Olemme koonneet sinulle lyhyet opastukset Myynti -osiomme perustoimenpiteisiin. Alla on 5 perustoimenpidettä, joissa näytämme miten ohjelmamme toimii. Klikkaa Avaa kunkin toimenpiteen kohdalta, niin näet miten luot asiakkaan, tuotteen ja laskun sekä miten muodostat erääntyneestä laskusta maksukehotuksen ja miten kirjaat suorituksen manuaalisesti laskullesi.

Asiakkaan luonti ja verkkolaskuosoitteiden haku

Avaa
Asiakkaan luot helpoiten, kun etsit asiakasyrityksen tiedot osoiterekisteristämme. Sinun ei välttämättä tarvi siis syöttää tietoja itse ohjelmaan, vaan voit antaa ohjelman tehdä sen. Haku toteutetaan Maventan -verkkolaskuhakemistosta, joten välttämättä kaikkien yrityksien tietoja ei täältä löydy, mutta hyvin kattava rekisteri on kuitenkin kyseessä.
asiakas_luonti.gif

Tuotteen luominen

Avaa
Tuotteen luomisessa pakollisia tietoja on Tuotekoodi ja Tuotenimi. Myyntiryhmässä valitset käytettävän ALV-prosentin ja voit valita oikean yksikön pudotusvalikosta.
Tuotteen_luonti.gif

Laskun luonti ja verkkolaskun lähetys

Avaa
Laskun luominen lähtee liikkeelle asiakkaan valitsemisesta. Tämän jälkeen syötetään laskun perustiedot ja valitaan laskuriveille laskutettavat tuotteet. Laskurivillä voit muokata tuotteen nimeä, määrää ja à-hintaa halutessasi. Lisäksi voit kirjoittaa vapaata tekstiriviä Lisää uusi tekstirivi painikkeesta, jos sinun tarvitsee esimerkiksi antaa tarkennuksia myytävästä tuotteesta tai palvelusta. Luo laskusta lopuksi PDF-tuloste ja printtaa lasku ulos tulostimellasi tai vaihtoehtoisesti lähetä lasku kätevästi suoraan ohjelmasta sähköpostilla, verkkolaskulla tai tulostuspalvelun kautta asiakkaallesi.
Laskun_luonti.gif

Maksukehotuksen muodostaminen erääntyneestä laskusta

Avaa
Mikäli lasku on erääntynyt, niin voit lähettää laskusta maksukehotuksen asiakkaallesi. Voit määrittää laskulle lisäkulun maksukehotuskohtaisesti. Yritys -asiakkaalle voit lähettää maksukehotuksen heti laskun erääntymisen jälkeen, mutta Henkilö -asiakkaalle voit muodostaa maksukehotuksen vasta kun lasku on ollut erääntyneenä 14 päivää.
maksukehotuksen_luonti.gif

Suorituksen kirjaaminen manuaalisesti avoimelle laskulle

Avaa
Mikäli kirjaat suorituksia manuaalisesti laskuillesi, niin voit sen tehdä Avoimet laskut -välilehdeltä. Valitse Toiminnot - Kirjaa suoritus ja määritä Maksun päivämäärä ja Maksun summa oikeaksi. Oletuksen päivämääräksi ehdotetaan kuluvaa päivää ja summaksi avointa summaa.
suorituksen_kirjaus.gif
Avustajat