Minun alueeni
Apu

Ostolaskujen maksatus ja peruutus Autopayssa

20-07-2021 14:58 (Päivitetty 16-05-2023)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 3644 Näytöt

Kun olet aktivoinut pankkiyhteyden käyttöösi, niin voit sen jälkeen maksaa ostolaskut suoraan ePasseli -ohjelmastasi.

 

Huomioi, että toimittajan tietoihin pitää olla tallennettuna IBAN -tilinumero. Jos olet vastaanottanut laskun Maventan kautta ohjelmaasi, niin toimittajan tietoihin tallennetaan automaattisesti nämä maksutiedot.

 

Ostolaskujen maksu on helppoa. Käsittele ostolasku normaalisti ohjelmassasi ja kun ostolasku on Avoimet ostolaskut -listalla, niin voit lähettää maksut pankkiisi. Näet Avoimet ostolaskut -näkymän yläosassa ilmoituksen, joka näytetään kun ohjelmassasi on ostolaskuja, joita ei ole vielä lähetetty pankkiin maksettavaksi. Ilmoituksen perässä on linkki "Vie", joka avaa sinulle listan ostolaskuista, jotka odottavat lähetystä maksuun.

 

Vie -painike.png

 

Valitse listalta oikea pankki, jos sinulla on useampia pankkeja yhdistettynä ePasseliisi. Valitse sen jälkeen laskut, jotka lähetetään maksuun. Voit myös halutessasi määrittää maksupäivän, jolloin lasku maksetaan. Oletuksena maksut maksetaan ostolaskun eräpäivänä.

 

Käsittele ostolaskut.png


Tämän jälkeen ostolaskut tulee vielä hyväksyä erikseen Autopayssa. Tämä ostolaskujen erillishyväksyntä on tullut kaikille pakollisena tiukentuneista turvallisuusvaatimuksista johtuen. Eli mene osoitteeseen autopay.visma.net tai home.visma.com - valitse "Visma.net Autopay" - jos sivu ei kirjaudu automaattisesti sisälle, niin kirjaudu ePasselin tunnuksilla.

 

Autopay avaa automaattisesti ensimmäisenä "Hyväksyntä" -välilehden, johon avautuu kaikki hyväksyttävänä olevat maksut. Valitse maksut, jotka haluat lähettää pankkiin eli laita ruksi näiden rivien eteen ja sen jälkeen valitse alhaalta "Hyväksy". Hyväksynnän saat vahvistettua ePasselin salasanalla.

 

Hyväksymaksu.png

 

Jos Hyväksyntä-välilehdellä on laskuja jotka on jo aiemmin maksettu esimerkiksi omassa verkkopankissa, voi ne täältä poistaa valitsemalla haluamansa laskut, jonka jälkeen vasempaan alalaitaan aktivoituu Peruuta-painike, jolla laskut ns. hylätään Autopay:ssa.

 

AUTOPAY

 

Autopay:ssa luodaan ePasselin pankkiyhteyden Avain ja Tilisopimus, laitetaan ostolaskut maksuun, ja sieltä saa tulostettua tiliotteen.

 

Mene osoitteeseen www.visma.net - sivulla on "Log in" -painike. Voitte kirjautua myös osoitteesta home.visma.com

Snag_5fe41b6.png

 

Kun olet painanut Log in-painiketta, avautuu alla oleva näkymä, josta tulee valita Visma.net - Autopay. 

 

Autopay.png


Kirjaudu sisään ePasselin tunnuksilla.

Yhteenveto

Yhteenveto-välilehdellä voi maksuja vielä tarkastella. Maksuista saa auki tarkat tiedot valitsemalla haluamansa maksun, ja klikkaamalla Näytä tiedot-painiketta.

OutiA_5-1626785776305.png

 

 

Poikkeamat- kohtaan tulee tieto jos lasku on esim. hylätty tai peruutettu.

Peruttu pankissa- kohtaan tulee tieto kun olette peruuttaneet maksun pankista

Käsittelyssä- kohdassa on tiedot laskuista jotka ovat vielä käsittelyssä.

Pankista noudetut- konekielinen tiliote.Täältä saa halutessaan ladattua tiliotteen pdf-muodossa ja tehtyä uudelleen noudon.

Viestit- jos tällä välilehdellä on viestejä, ne kannattaa katsoa läpi, sillä Autopay ilmoittaa sinne tarkempia tietoja tilanteesta

Maksun peruutus Autopayssa

Maksun peruutus kun lasku on jo siirtynyt pankkiin maksatukseen tapahtuu Autopayssa kohdassa Yhteenveto. Valitsette laskun ja rivin päällä hiirellä valitsemalla saatte näkyviin painikkeen Peruutuspyyntö.

 

16-5-2023 8-41-36.png

Tämän jälkeen tulee tieto että mikä tapahtuma perutaan ja ilmoitus kun peruutus on tehty. 

16-5-2023 8-45-02.png

16-5-2023 8-46-17.png

 

Kun peruutuspyyntö on käsitelty laskun tila ePasselissa on Maksu peruutettu

16-5-2023 8-47-17.png

Autopayssa maksun kohdalla lukee että Peruttu pankissa

16-5-2023 9-22-27.png

Hallinta

Jos asiakkaalla on useampi tili, joissa pankkiyhteys, tulee avain ja tilisopimus tehdä suoraan Autopay:n puolella, koska ePasselin puolelta mentäessä se ei anna vaihtoehtoa Luo avain, ja avaa vain jo luodun tilisopimuksen.

 

Eli Hallinta- Omat avaimet- Lisää avain, tämän jälkeen Tilisopimukset- Uusi manuaalinen tilisopimus.

 

Huom!   EI tule valita Visman yleistä avainta tilisopimukseen, vaan avain jonka on luonut, vaikka tämä yleinenkin avain toimisi.

Kun pankkiyhteys on luotu ja se on aktiivinen, niin ePasselin käyttäjän tulisi hoitaa kaikki rahaliikenne-asiat Pankki- ja kassatapahtumat-osiossa, jolloin vältytään tuplatapahtumien muodostumiselta  ohjelmaan.

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!