Minun alueeni
Apu

Vaihe 1 - Aloittaminen ja perusasetukset

12-12-2017 08:34 (Päivitetty 24-01-2018)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 3106 Näytöt

Anna ohjatusti ensin yritystietosi ja määritä haluamasi asetukset.

Ota ohjelma käyttöön

Kun ensimmäisen kerran kirjaudut ohjelmaan, annat yrityksesi tiedot ohjatusti. Huomaathan, että yritysmuotoa ei ole mahdollista muuttaa ohjatun toiminnon jälkeen.

 

aloitus1.jpg

Tarkista, ovatko seuraavat yrityksen asetukset oikein:

 

  • Oletko valinnut oikean yritysmuodon?
  • Valitse oikea ALV-jakso. Huomaa mahdollinen alv-vapautus.
  • Anna sen laskun numero, josta haluat aloittaa.
  • Valitse oikea tilikausi. Jos toimintasi ei ole kausittaista, on tavallista seurata kalenterivuotta 01.01 - 31.12.

Kun ohjattu käyttöönotto on tehty, siirryt ohjelman aloitusnäkymään. Aloitusnäkymässä saat yleiskuvan siitä, mitä liiketoiminnallesi kuuluu. Voit napsauttaa oikeassa yläkulmassa Kysymysmerkkiä, jos tarvitset apua. Tällöin tukipaneeli aukeaa ja sinulla on pääsy tukiresursseihimme. 

 

aloitus2.jpg

Yrityksen asetukset

Toit yrityksesi tärkeimmät tiedot ohjatussa käyttöönotossa. Lisätiedot kannattaa syöttää heti. Mene siis kohtaan Asetukset - Yrityksen asetukset ja käy jokainen kohta huolellisesti läpi.  Muiden tietojen sisällä voit muuttaa oletustekstejä ja muuttaa laskujesi asetuksia.

 

Tuo rekisteristä

Jos olet jo perustanut asiakkaiden, tuotteiden tai toimittajien rekisterin, se voidaan helposti tuoda ohjelmaan kohdasta Asetukset > Tietojen tuonti ja vienti. Erityisesti jos sinulla on jo olemassaoleva suuri rekisteri, suosittelemme tietojen tuomista ajan säästämiseksi. Jotta tuonti onnistuisi, tiedot on syötettävä CSV-tiedostoon. Kun tuonti on valmis, löydät kaikki Visma ePasseli -asiakkaille, toimittajille ja tuotteille lähetetyt tiedot. Voit laajentaa tietoja milloin tahansa tai muokata tietoja, jotka olet jo tuonut. 

 

Lue ohjeet tuotetietojen tuontiin

Lue ohjeet asiakastietojen tuontiin

 

tietojen tuontijavienti.jpg

 

Anna tilille avaava tase

Anna alkuarvot valitsemalla Asetukset > Tilikausi ja avaava tase. Klikkaa aiemmin ohjatussa käyttöönotossa luomaasi ensimmäistä tilikautta ja muokkaa tai avaava tase, jolloin esiin tulee alla olevan kuvan mukainen luettelo. 

 

aloitus3.jpg

Katso ohjeet: Vaihe 2 - Myynti

Tutustu myös esittelyvideoomme YouTubessa >>

 

Osanottajat,

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!