Minun alueeni
Apu

Verkkolaskun eli e-laskun lähettäminen Maventan kautta

07-12-2017 09:18 (Päivitetty 16-12-2021)
  • 0 Vastaukset
  • 1 kehut
  • 2539 Näytöt

Verkkolasku eli e-lasku Maventan kautta

Maventa on palvelu verkkolaskujen lähettämiseen. Visma ePasselin käyttäjänä sinulla on jo olemassa oleva Maventa-tili. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka helposti aloitat sähköisten laskujen lähettämisen ja vastaanottamisen.

Sähköiset laskutusasetukset

Kirjaudu Visma ePasseliin ja valitse Asetukset ->  Yrityksen asetukset -> Laskutuksen asetukset. Huomaat, että sinulla on erillinen kenttä Maventalle. Ennen kuin voit lähettää verkkolaskuja myös pankkiverkkoon, sinun tulee hyväksyä sopimus pankkien kanssa. Yrityksellesi on jo perustettu tili verkkolaskujen lähettämiseen ja voit lähettää verkkolaskuja niille asiakkaille jotka vastaanottavat laskunsa ulkoisten verkkolaskuoperaattorien välityksellä. Tälläisiä operaattoreita ovat esimerkiksi Maventa, Basware ja OpusCapita. Eli oikeastaan kaikki operaattorit, jotka eivät tarjoa pankkipalveluita. 

 

Kun asetukset on tehty, voit lähettää ja vastaanottaa sähköisiä laskuja ePasselissa. Maventassa ei ole ylimääräisiä käynnistys- tai ylläpitokustannuksia, sillä ne on integroitu palvelusopimukseen. Lue lisää Maventasta ja lähetyksen sekä vastaanoton hinnoista täältä.

Lähetä sähköinen lasku toiselle yritykselle:

Lähettääksesi verkkolaskuja yritysasiakkaille mene kohtaan Myynnit - Asiakkaat. Asiakastyypin tulee olla yritys ja y-tunnus tulee myös syöttää. Voit täydentää oikeassa alakulmassa olevat Verkkolaskutiedot, mutta ei ei ole pakollista, koska ePasseli pyrkii aina etsimään mahdolliset verkkolaskujen vastaanottajat pelkän Y-tunnuksen avulla. Kun olet luonut uuden asiakkaan, mene kohtaan Myynnit - Laskut ja Uusi lasku. Valitse luomasi asiakas ja täytä laskun tiedot. Klikkaa vihreää nuolta hyväksy ja lähetä sähköpostilla-kohdan vieressä. Valitse Hyväksy ja lähetä verkkolaskuna tai jos haluat lähettää laskun Maventan tulostuspalveluun niin valitse Hyväksy ja lähetä kirjeenä. Ohjelma muistaa valinnan. Eli kun seuraavan kerran laskutat saman asiakkaan, näkyy Maventa automaattisesti vihreän painikkeen valinnassa.

laheta_verkkolaskuna.jpg

 

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!