Minun alueeni
Apu

Verkkolaskun luominen ja lähettäminen

07-12-2017 09:18 (Päivitetty 06-07-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 1 kehut
  • 3372 Näytöt

Verkkolaskutuksen aktivointi

Jos et ole vielä aktivoinut verkkolaskutusta...

Avaa
Ensimmäiseksi sinun tulee aktivoida verkkolaskutus käyttöösi ePasselissa, jos et ole vielä aktivoinut sitä. Ohjeet verkkolaskutuksen aktivointiin löydät täältä:
Verkkolaskutuksen aktivointi 

Jos sinulla on jo verkkolaskutus käytössä...

Avaa

Jos sinulla on jo verkkolaskutus käytössä, voit siirtyä suoraan asiakaskortin luomiseen. Kannattaa tarkastaa, että sinulla on myös pankkiverkko aktivoituna. Ohje pankkiverkon aktivointiin .

 

Ennen kuin voit lähettää verkkolaskuja myös pankkiverkkoon, sinun tulee hyväksyä sopimus pankkien kanssa. Yrityksellesi on jo perustettu tili verkkolaskujen lähettämiseen ja voit lähettää verkkolaskuja niille asiakkaille, jotka vastaanottavat laskunsa ulkoisten verkkolaskuoperaattorien välityksellä. Tälläisiä operaattoreita ovat esimerkiksi Maventa, Basware ja OpusCapita. Eli oikeastaan kaikki operaattorit, jotka eivät tarjoa pankkipalveluita.

EPasselissa verkkolaskuoperaattorinasi toimii Maventa. Maventassa ei ole ylimääräisiä käynnistys- tai ylläpitokustannuksia, sillä ne on integroitu palvelusopimukseen. Verkkolaskujen hintoja pääset tarkastelemaan täältä .

Asiakaskortin luominen

Jotta pystyt lähettämään asiakkaallesi verkkolaskuja, tulee sinun luoda asiakkaasta asiakaskortti ja syöttää sinne asiakkaan verkkolaskutustiedot. Asiakkaan pääset luomaan kohdasta: "Myynnit" - "Asiakkaat" - "Uusi asiakas".


Syötä asiakkaan nimi, y-tunnus, postiosoite sekä verkkolaskuosoite ja verkkolaskuoperaattori.

 

Verkkolaskuosoite on laskuttajan tai vastaanottajan osoite, jonka avulla verkkolaskut välitetään. Se on verkkolaskun osoite siinä missä postiosoite on perinteisen paperilaskun osoite. Asiakkaan verkkolaskuosoitteen voi tarkistaa verkkolaskuosoitteistosta . Usein verkkolaskuosoitteella tarkoitetaan samaa kuin OVT-tunnuksella, mutta se voi olla myös muotoa IBAN-tunnus tai Verkkopalvelutunnus.

 

Verkkolaskuosoitteen lisäksi tulee täyttää asiakkaan käyttämän operaattorin nimi verkkolaskuoperaattori -kohtaan.

 

Verkkolaskutustiedot.png

 

Valitse "Eu-standardin mukainen verkkolasku" - kohtaan ruksi vain, jos asiakas vaatii laskun tämän muotoisena. Tästä voit lukea lisää EU-standardin mukainen verkkolasku 

Laskun luominen

Kun asiakkaan tiedot on täytetty, on seuraavaksi vuorossa laskun luominen.

 

Mene siis kohtaan: "Myynnit" - "Laskut" - "Uusi lasku". Täytä laskun tiedot normaalisti. Lopuksi valitse alhaalla olevan vihreän lähetys -painikkeen vieressä olevasta pienestä nuolesta "Lähetä verkkolaskuna".

 

Laskun luonti verkkolaskuna.png

 

Jos verkkolaskuosoite ja -operaattoritiedot ovat oikein, lasku lähtee onnistuneesti verkkolaskuna asiakkaalle.


Lasku voi päätyä virheeseen jonkun ajan kuluttua, jos esimerkiksi asiakkaan verkkolaskuosoitetiedot ovat virheelliset. Virheestä saat huomautuksen ePasselin ilmoituksissa. Laskun riville ilmestyy myöskin avoimiin laskuihin punainen ruksi. Tässä tilanteessa korjaa verkkolaskuosoitetiedot ja lähetä lasku uudelleen.

 

Osanottajat,

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!