Minun alueeni
Apu
Jesse
CONTRIBUTOR *

Osamaksulla ostetun kaluston kirjaaminen

tekijä Jesse

Hei, osaisiko joku neuvoa kun hankimme ensimmäistä kertaa osamaksulla kalustoa.

Käsirahana 7000€

Kokonaishinta alv 0% 26000€

Kokonaishinta alv 24% 32240€

 

Eli miten järkevästi kohdistan tuon 26000€ pitkäaikaisiin osamaksuvelkoihin sekä alv vähennyksen osuuden 6200€ sekä käsiraha pankkitililtä?

3 VASTAUSTA3
Tonirux
CONTRIBUTOR *

tekijä Tonirux

Voisiko tästä saada yksityiskohtaisemmat ohjeet!

 

Itsellä myös osarilla ostettua kalustoa ja kovasti mietin miten hoidan kirjaukset.

Tuosta Jonnan vastauksesta ei juttu aukene yhtään.

 

Outi A
VISMA

tekijä Outi A

Hei, 

 

tosiaan nuo kirjaukset kannattaa tehdä pankki ja kassa tapahtumien kautta. Jos teillä on pankkiyhteys niin maksu/osto näkyy teillä ohjelmassa kun tiliote muodostuu sinne. 

Valitsette tämän ja Muu Nosto kohdassa valitsette Oma tiliöinti. 

Jos teillä ei ole pankkiyhteyttä niin voitte välita oikeasta yläreunasta Uusi pankkitapahtuma ja luoda ostotapahtuman ja tämän jälkeen kohdasta Muu nosto ja Oma tiliöinti. 

 

Oma tiliöinti kohdassa valitsette haluamanne kirjanpidontilin/kirjanpidontilit vastatileiksi pankkitilille.

 

Linjauksen mukaan emme ohjelmistotalona saa ottaa kantaa kirjanpidon kirjauksiinne, joten niiden osalta olethan yhteydessä kirjanpitäjääsi tai muuhun tahoon. Saamme ohjeistaa ohjelman teknisissä asioissa.

JonnaAikala
VISMA

tekijä JonnaAikala

Hei Jesse,

 

kiitos viestistäsi!

 

Saat kirjattua tuon seuraavasti: "Pankki- ja kassatapahtumat" -osiosta - jos sinulla ei ole pankkiyhteyttä käytössä, luo "Uusi pankkitapahtuma" -painikkeella tuo 7000€ pankkitapahtuma - klikkaa tilitapahtuman rivin päästä oranssia "Kohdista" -painiketta - valitse "Tapahtuma liittyy" - kohtaan "Muu nosto" - valitse "Noston tyyppi" -kohtaan "Oma tiliöinti" - ohjelma kirjaa automaattisesti pankkitilirivin tiliöinnin, joten kirjaa kalusto haluamallesi tilille ja pitkäaikaiset osamaksuvelat haluamallesi tilille - hyväksy tosite.

Mikäli sinulle tulee teknisiä ongelmia kirjauksen suhteen, niin olethan yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme support@epasseli.com

 

Aurinkoisin terveisin,
Jonna

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!