peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu
CONTRIBUTOR *

Tavaraosto toisen EU-maan sisällä, miten kirjataan

Minulla on suomalainen yritys, mutta oleskelen tilapäisesti Saksassa. Jos ostan yritykselleni tavaraa, joudun ilmeisesti maksamaan Saksan ALVin, koska toimitus tapahtuu saman maan sisälle, mistä se on tilattukin. Miten kannattaa kirjata osto ja siihen sisältyvä ALV, jos oletetaan, että saan myöhemmin haettua ALVin takaisin esim.  ALVEU-palvelua käyttäen? Käsitykseni mukaan tuossa ei kuulu käyttää sellaisia ALV-tilejä, jonka summat lähtevät Suomen verottajalle ilmoituksen myötä. Löytyykö ePasselista valmiita tilejä, mitä voisin käyttää?

2VASTAUSTA2

Vastaus: Tavaraosto toisen EU-maan sisällä, miten kirjataan

(updated by MarkusJokela VISMA ‎18-09-2019 15:26 )

Moikka,

 

En valitettavasti osaa sanoa 100% varmuudella tähän että miten tämänkaltaisen kirjauksen voisi tehdä, mutta yksi vaihtoehto voisi olla, että kirjaisi tämän oston verottoman osuuden ilman alv-koodeja jollekkin osto-/kulutilille ja alv-osuuden puolestaan esim. 1779 - Muut saamiset tilille.  Lisään alapuolelle vielä kuvan esimerkkikirjauksesta.

 

Ja puolestaan kun saat ALV:n takaisin ALVEU palvelun kautta, niin tällöin voisit kirjata rahan pankkitilille 1779 - Muut saamiset -tililtä. 

 

Tosiaan jos joku kirjanpitotaitoinen lukee tätä ketjua niin voi antaa oman mielipiteensä myös tähän, mutta tämä voisi olla ainakin yksi vaihtoehto tälle.

 

image.png

CONTRIBUTOR *

Vastaus: Tavaraosto toisen EU-maan sisällä, miten kirjataan

Pitää käyttää 313 ALV koodia Tavaranostot muista EU maista 24%, niin menee ihan ok.