peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu
CONTRIBUTOR *

Verottomat ja verolliset tuotteet

Koska ePasselissa ei pysty samalla tavalla kuin PasseliStandartissa valitsemaan onko tekemäsi lasku tarkoitus olla verollinen tai veroton, minua on neuvottu perustamaan jokaisen tuotteen kahteen kertaan josta yksi on tavarat 0% ja toinen tavarat 24% ryhmissä. Ongelmana tässä tapauksessa on se tehdessä verollisen laskun ja lisäessä tavarat 24% ryhmästä tuotteita, a-hintaan ilmestyy silti veroton hinta johon viereen tulee merkintä alv 24% jonka jälkeen järjestelmää lisää laskun loppusummaan vero-osuuden. Eli esimerkiksi jos lisätään tuote X ryhmästä tuotteet 24% jonka verollinen hinta on 17€ ilmestyy riville näin: tuote X 13,71€ alv 24% 13,71€. Tämä antaa ymmärttää että tuotteen X verollinen summa on 13,71€. Eikä tässä tapauksessa pysty manuaalisesti muokkamaan rivin hintaa 17€ koska ohjelma laskee lopussa tämänkin päälle verot. Pystyykö tämän virheen kirtämään jollain tavalla? Oikea tapahan olisi tämä:

Rivi: Tuote X 17,00€ alv24% 17,00€

Laskun lopussa: Veroton 13,71€, ALV (24%) 3,29, yhteensä 17,00€

1VASTAUS1

Vastaus: Verottomat ja verolliset tuotteet

Hei @LidiaK,

 

Kiitos viestistä!

Visma ePasselissa laskurivien aHinta näytetään asiakastyypin mukaisesti. Eli jos asiakas on merkitty Asiakastiedoissa Henkilöasiakkaaksi niin laskurivit näytetään bruttona eli verollisina yksikköhintoina. Kun taas asiakas on merkitty Yritysasiakkaaksi niin tällöin laskurivit näytetään nettona, eli verottomina yksikköhintoina. Molemmissa tavoissa kyllä laskun loppusumma on sama ja ALVn osuus on sama, mutta ainoa ero on siinä että laskurivillä tuotteen yksikköhinta näytetään eri tavalla asiakastyypin mukaisesti.

 

Tämä on lähinnä siksi että yleensä kun myydään kuluttajille, niin kuluttajille kerrotaan yksikköhinnoissa heti verollinen hinta. Kun taas yritysasiakkaita kiinnostaa yleensä veroton yksikköhinta.

 

Eli viitaten tuohon kertomaasi oikeaan tapaan, niin tämän tilanteen saat siten että asiakkaaksi on merkitty Henkilöasiakas. Tällöin siis saat yksikköhinnaksi tuon verollisen hinnan (brutto) eli:

Tuote X - 1kpl - 17,00€ - Alv 24% - Yhteensä 17,00€

Ja laskun alareunan ALV-erittelyssä on taas:

Veroton: 13,71€

ALV (24%): 3,29€

Sekä laskun loppusumma, joka näkyy laskun oikeassa alareunassa:

EUR 17,00

 

Vielä esimerkiksi, jos samaa tuotetta myydään yritysasakkaalle, niin silloin taas yksikköhinta olisi veroton (netto) laskurivillä eli:

Tuote X - 1kpl - 13,71€ - Alv 24% - Yhteensä 13,71€

Ja laskun alareunan ALV-erittely näyttää samalta eli:

Veroton: 13,71€

ALV (24%): 3,29€

Sekä laskun loppusumma, joka näkyy laskun oikeassa alareunassa:

EUR 17,00

 

Eli niin kuin tuosta esimerkistäni tulee ilmi, niin laskurivin yksikköhinnan esitystapa on vain eriävä. Huomaat myös laskua kirjatessa tuon että onko kyse verottomasta vai verollisesta laskurivistä. Tässä vielä kuvakaappaus molemmista tavoista, joissa on kyse samasta tuotteesta mutta toinen kuva on henkilöasiakkaasta ja toinen yritysasiakkaasta:

 

Henkilöasiakas (brutto):

laskurivi_henkilo.jpg

 

Yritysasiakas (netto):

laskurivi_yritys.jpg

 

Toivottavasti tämä selventää ePasselin käyttöä laskutuksessasi. Pahoittelen jos olemme olleet aikaisemmissa ohjeistuksissamme epäselviä ja emme ole osanneet neuvoa sinua aiemmin oikein!

 

Markus / ePasseli