avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Visma Webreskontro: Slik behandler du inkassoforslaget

21-05-2021 12:25 (Sist oppdatert 17-06-2021)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 120 Visninger

Logg inn i Visma Webreskontro. Gå så til fanen som heter Inkassoforslag og klikk på søkeikonet. Forslaget som nå blir presentert viser hvilke fakturaer som vil sendes til inkasso denne uken. Overføring til inkasso skjer hver torsdag kveld. Nytt inkassoforslag er tilgjengelig ukentlig på tirsdager. 

 

inkassoforslag1.png

 

Dersom det er en eller flere fakturaer du ikke ønker å overføre til inkasso, marker disse i ruten for ekskluder, og trykk på lagre ikonet. Ekskludering må utføres innen torsdager kl. 15:00. Dersom den ekskluderte fakturaen fortsatt er ubetalt neste gang inkassoforslaget genereres, vil fakturaen dukke opp i inkassoforslaget på nytt. Fakturaer som ikke ekskluderes overføres automatisk til inkasso. Disse fakturaene vil bli ilagt inkassosalær og forsinkelsesrenter. Du kan følge videre med på fakturaer som er til inkasso via Visma Kreditorweb

 

Dukker den samme fakturaen opp på neste inkassoforslag, selv om du ikke har ekskludert den? Dette kan skyldes adresseretur. Dette sjekker du ved å se om det står en kommentar under Postal return i inkassoforslaget. Forklaring til hvordan du behandler adresseretur finner du her.

 

En annen årsak til at fakturaen ikke går til inkasso, kan være at det ubetalte beløpet ikke oppfyller beløpsgrensen for minstesum som skal overføres til inkasso. Dersom du ønsker å endre beløpsgrense for overføring til inkasso, ta kontakt med oss på support.vfs.no@visma.com.

Bidragsytere